BSc in Maastricht Science Programme

Algemeen

Beschrijving van opleiding

97822_msp-chemelot-010.jpg

97821_logos.png

Uitdagend en spannend onderwijs

Ben je geïnteresseerd in de natuurwetenschappen en wil je verder kijken dan de grenzen van een enkele discipline? Of wil je je op één discipline concentreren en een expert worden op dat specifieke gebied? Het Maastricht Science Program biedt je de mogelijkheid om de natuurwetenschappen te verkennen en een uniek academisch profiel op te bouwen op basis van je persoonlijke interesses en ambities. Elk semester begeleidt je persoonlijke academische adviseur je bij het selecteren van vakken uit uiteenlopende vakgebieden als biologie, scheikunde, wiskunde, natuurkunde, neurowetenschappen en verschillende interdisciplinaire gebieden, zoals biomedische technologie en ondernemerschap. Je kunt je concentreren op een enkele discipline, of je kunt meerdere disciplines combineren in één graad.

Waarom dit programma?

Onze mondiale samenleving staat voor complexe uitdagingen op uiteenlopende gebieden zoals energie, biowetenschappen, voeding, materialen en de overgang naar een duurzamere economie. Veel van deze uitdagingen zijn interdisciplinair en vereisen een nieuwe generatie wetenschappers die in staat zijn om over de traditionele grenzen heen te kijken tussen wetenschappelijke disciplines.

In het Maastricht Science Programme introduceren we een nieuwe benadering van het onderwijs in de natuurwetenschappen die gebaseerd is op de Liberal Arts

Wil je je richten op één discipline en een expert worden in dat specifieke vakgebied, of wil je disciplines combineren en werken aan multidisciplinaire kennis en vaardigheden? Alles is mogelijk in het Maastricht Science Programme. Download de brochure voor meer informatie.

Snelle feiten:

  • Uniek innovatief programma in de natuurwetenschappen
  • Kleinschalige universiteitsgemeenschap binnen een uitstekende onderzoeksuniversiteit
  • Open curriculum met een breed aanbod in de biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en interdisciplinaire vakken
  • Gepersonaliseerd studieprogramma bestaande uit een of meerdere disciplines
  • Student gecentreerd met een focus op persoonlijke ontwikkeling
  • Internationaal klaslokaal en vooruitzichten
  • State of the art laboratoriumfaciliteiten op de Brightlands Chemelot Campus
  • In de regio ingebed in interactie met bedrijven en organisaties
  • Voorbereiding op masterprogramma's bij hoog aangeschreven universitie

Druk op Spelen en voel de sfeer

Laatst bijgewerkt op nov 2018

Over de school

The Faculty of Science and Engineering (FSE) is the incubator and home of several outstanding departments and prestigious institutions in education and research.

The Faculty of Science and Engineering (FSE) is the incubator and home of several outstanding departments and prestigious institutions in education and research. Lees Minder