BSc in computerwetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het doel is computerwetenschappers op te leiden met een professionele kennis op basis van solide theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaardigheden om deel te nemen aan software-ontwikkeling, het ontwikkelen van informatiesystemen en systeembeheer op verschillende gebieden. Computerwetenschappers treden vaak op als bemiddelaar tussen de klanten van informatiesystemen en de producenten. Op deze manier synthetiseert het werk van een computerwetenschapper de constructieve activiteit van ingenieurs met de algemene probleemoplossende houding van wiskundigen terwijl ze deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Het programma biedt studenten een brede opleiding in Computerwetenschappen en Software Engineering in combinatie met gespecialiseerd werk in computer- en informatieverwerkingstechnieken, programmeertalen, gegevensstructuren, het ophalen van informatie, besturingssystemen, compilerontwerp, enz. Studenten leren de theorie evenals de methoden en technieken bij de ontwikkeling en implementatie van computersystemen. De meer praktische programmacursussen worden ondersteund door verschillende cursussen in pure en toegepaste wiskunde en theoretische informatica-cursussen in het hele curriculum.

Kracht van het programma

Het hoge opleidingsniveau wordt gegarandeerd door hooggekwalificeerd academisch personeel. Lesgeven wordt ondersteund door moderne infrastructuur en goed uitgeruste computerlabs (kunstmatige intelligentie, databases en robotica). De bibliotheek van de faculteit bevat enkele duizenden delen. De studenten van hogere jaren en Ph.D. studenten helpen de eerstejaarsstudenten in een mentorsysteem om hun eerste uitdagingen aan de universiteit te overwinnen.

Naast het hoge niveau van de theoretische opleiding, biedt de relatie van de faculteit met het bedrijfsleven, de gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten up-to-date praktische kennis en ervaring voor de studenten. De faculteit heeft bilaterale overeenkomsten gesloten met tal van universiteiten in de wereld, waardoor studenten een of twee semesters kunnen studeren of kunnen deelnemen aan onderzoeksprojecten in een partnerinstelling.

Buitenschoolse niet-gegradueerde onderzoeksactiviteiten van de studenten worden ondersteund en begeleid door vooraanstaande wetenschappers van de faculteit. Deze studenten presenteren hun bevindingen op een conferentie georganiseerd door de faculteit elk jaar.

Workshops worden ook georganiseerd met internationale partners.

Carrièremogelijkheden

Computerwetenschappers zijn welkom in elke sector van de informatica. Banen worden aangeboden door grote internationale computerbedrijven, uitstekende Hongaarse bedrijven, banken, grote ondernemingen, overheidsinstellingen, softwareontwikkelingsbedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten waar ze zich kunnen bezighouden met de voorbereiding van geïntegreerde gegevensverwerkingssystemen, elektronische handelstransacties en elektronische geldoverdrachten. , het oplossen van telecommunicatieproblemen (netwerken, programmeren van mobiele telefoons), het uitvoeren van beeldherkenning, computerondersteund ontwerp, beeldverwerking of het voorbereiden van multimediatoepassingen.

Vacature voorbeelden
 • Computer programmeur
 • Software ontwikkelaar
 • webontwikkelaar

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Kandidaten moeten voldoende goede cijfers halen in hun afwerkingsdocumenten van de middelbare school, met name wiskunde. Een gemiddeld niveau van kennis van het Engels is ook vereist.

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): B1
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): B1
Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Verslag van de laatste twee jaar op de middelbare school
 • Middelbare school diploma
 • CV
 • Motivatiebrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Paspoort foto
 • Medisch attest
 • Taalcertificaat (indien beschikbaar)
Applicatie procedure

De applicatie start op het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Aanvragers zijn verplicht de toegangsprijzen (aanmeldingskosten: 80 EUR, registratierechten: 60 EUR) alleen over te dragen in geval van toelating, samen met het collegegeld ten bedrage van 3000 EUR tot het einde van de eerste maand van hun eerste onderwijsperiode (Intake september: 30 september, intake februari: 28 februari).

Aanvragen worden alleen geaccepteerd via het online aanvraagsysteem.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder