BSc in computerwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

 • Kwalificatieniveau: Bachelor (BSc)
 • Diploma: Bachelor of Science in de computertechniek
 • Regeling van de studie: 7 semesters (3 en een half jaar) full-time programma
 • Specialisaties / Majors:
  • Bedrijfskundige Informatica
  • netwerken
  • Systeemtechniek
  • Software Technologie

Afgestudeerden met een technische achtergrond, de analytische vaardigheden van een ingenieur, plus kennis van de informatica hebben tal van carrièremogelijkheden. Voor diegenen die hun toekomst zien in de ingenieurs- of bedrijfssector in een computeringenieur of IT-specialist, is dit diploma een ideale keuze.

De cursus

Dit BSc-programma in Computer Science Engineering biedt een brede benadering van Computer Engineering en biedt de studenten een onderwijsprofiel dat een diepgaande informatica-competentie combineert met een solide kennis in de informatica. De kern van de cursus omvat engineering, informatica en zakelijke onderwerpen. Specialistische opties zijn bedrijfsinformatica, netwerken, systeemtechniek en softwaretechnologie. Studenten leren hoe computerarchitecturen worden ontworpen; hoe systemen en netwerken werken; hoe software en systemen zijn geprogrammeerd; en hoe nieuwe processen worden geïmplementeerd en toegepast. Computer Science Engineering onderwerpen maken uitgebreid gebruik van case studies en projectwerk, en een breed scala aan beoordelingsmethoden wordt gebruikt.

Redenen om voor onze bacheloropleiding computerwetenschappen te kiezen

 • Verwerven van een uitstekende mix van informatica en technische vaardigheden
 • Krijg een goed begrip van de software en netwerktechnologieën
 • Ontwikkel uitstekende overdraagbare vaardigheden
 • Grijp de kans om te studeren in een multiculturele omgeving

Toekomstperspectieven

De waardering van zowel informatica als technische kwesties betekent dat de vooruitzichten voor studenten na hun afstuderen uitstekend zijn. De technologische, bestuurlijke en interpersoonlijke vaardigheden en opgedane kennis zullen een breed scala aan carrièremogelijkheden bieden in functies zoals softwaretechnologie, systeemengineering, netwerkopbouw, elektronica, robotica, project- en kwaliteitsbeheer.

Inhoud en structuur

Tijdens hun studie moeten studenten maximaal 210 studiepunten behalen, elk semester 30 credits.

Er zijn zes kernmodules in elk semester van de eerste drie jaar van het programma.

De kernmodules in het eerste jaar zijn voornamelijk afkomstig uit de vakgebieden technische wetenschappen, natuurwetenschappen en menswetenschappen. De technische en natuurwetenschappelijke modules introduceren de fundamentele technische en wiskundige technieken binnen de context waarin ze kunnen worden gebruikt.

Tweedejaars modules introduceren de velden van netwerken en programmeren. De programmeermodules beginnen met het uitleggen van de besturingssystemen en het oplossen van problemen op computers.

In het derde jaar starten de studenten hun specialisaties. De studenten krijgen vier opties: netwerken, bedrijfsinformatica, systeemtechniek en softwaretechnologie. Optionele modules of keuzevakken worden ook aangeboden aan de studenten.

In het laatste semester zijn studenten verplicht om hun afstudeerprojecten te voltooien en hun scripties te schrijven.

Voorbereidende cursus

De voorbereidende cursus is bedoeld om studenten te helpen bij het ontwikkelen en versterken van hun vaardigheden die nodig zijn om met succes ingenieurs- en bedrijfskunde te studeren aan onze hogeschool in het Engels.

Het programma duurt twee semesters (1 academisch jaar) en biedt een intensieve opleiding in taalstudies (standaard en professioneel Engels, Hongaars), interculturele competenties en communicatie, professionele voorbereidende cursussen.

Kernmodules: Engelse taal, luistervaardigheid, Hongaarse taal, basisprincipes van ESP in management, interculturele communicatie, projectmanagement, voorbereidende cursussen in wiskunde, economie en informatica.

Examenregeling en promotie tot de bacheloropleiding

Al die studenten die slagen voor de voortgangstoetsen en voldoen aan de vereisten (bijv. De studiepunten behalen) van de voorbereidende cursus kunnen automatisch beginnen aan hun eerste semester technische studies aan de University of Dunaújváros .

Computer Science Engineering BSc

Jaar een

Kernmodules: analyse, grondbeginselen van calculus I, technische natuurkunde, bedrijfseconomie, computerarchitecturen I, inleiding tot computerwetenschappen, technische wiskunde, grondbeginselen van calculus II, elektronica, bedrijfseconomie en arbeidsbetrekkingen, operationele systemen I, programmeren I.

Jaar twee

Kernmodules: waarschijnlijkheid en wiskundige statistieken, grondbeginselen van elektronica, telecommunicatie- en informatienetwerken, programmering II (visuele programmering), databases, tekens en systemen, digitale technologie, softwareontwikkeltechnologieën, ontwikkeling van informatiesystemen.

Het derde jaar

Kernmodules: meet- en regeltechnologie, pc-configuraties en multimediatools, intelligente systemen, productbeheer.

Specialisaties: modules Business Informatics, Networks, System Engineering en Software technology.

Optie modules / keuzevakken.

Vierde jaar (slechts één semester)

Core Modules: ondernemingsrecht.

Specialisatiemodules / keuzevakken.

Thesis Project.

Laatst bijgewerkt op mrt 2019

Over de school

I welcome you at the University of Dunaújváros, where we are proud that our students are not just codes in the Neptun-system, but they are the members of a family where people help and take care of ea ... Lees meer

I welcome you at the University of Dunaújváros, where we are proud that our students are not just codes in the Neptun-system, but they are the members of a family where people help and take care of each other. This principle guided us to create the programme which focuses on the success of the students, called HASIT. Lees Minder