BSc in creatieve media en gametechnologieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Is het jouw droom om in de game-industrie te werken? In ons gameprogramma, een van de beste ter wereld, leer je hoe je interessante, aantrekkelijke en vooral speelbare games maakt.

Of je nu de beste gameplay-programmeur, een bekroonde character artist of een Triple-A titelwinnende producer wilt zijn, je pad naar succes begint bij International Game Architecture and Design in Breda.113621_Games_WB2_1213_HeavensEdge.jpg

Studie overzicht

In dit programma word je getraind in creatieve, technologische en commerciële vaardigheden. Voor een game-carrière moet je zowel een brede kennis hebben van game-ontwikkeling als van diepe vaardigheden op het door jou gekozen vakgebied, zoals 3D-beeldende kunst, high-end videogamevorming, animatie, audio, gameplay, levelontwerp, productie of programmeren.

Op rollen gebaseerd leren
De onderwijsstructuur van dit programma is Role Based Learning (RBL) en is gebaseerd op Project Based Learning (PBL). Dit is een lesmethode waarbij studenten kennis en vaardigheden verwerven in hun gekozen rol door gedurende een langere periode te werken om een complexe vraag, probleem of uitdaging te onderzoeken en erop te reageren. De focus ligt op het faciliteren van studenten om zelfgedreven leerlingen te worden die een probleem kunnen analyseren en alle hulpbronnen om hen heen kunnen gebruiken om oplossingen te vinden.

Tijdens je vierjarige studie werk je in een gesimuleerde game-ontwikkelstudio aan verschillende gameprojecten. Het grootste deel van je tijd zal besteed worden aan het werken aan projecten, individueel of in groepen, en het bijwonen van workshops.

Het eerste jaar bestaat uit drie blokken basisvaardigheden die bouwen aan strak gedefinieerde projecten om je kennis te verbeteren, allemaal ondersteund door lezingen en seminars.

Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit vier blokken. Je besteedt twee blokken verder aan het ontwikkelen van je basisvaardigheden in de door jou gekozen rol. In de andere twee blokken werk je in kleine multidisciplinaire teams aan het bouwen van gameprojecten, ondersteund door lezingen en seminars.

Jaar 3

Dit jaar specialiseer je je in de door jou gekozen rol, of je werkt in een multidisciplinair team voor een jaar lang een gameproject of in een kleiner gespecialiseerd team dat het gameproject ondersteunt.

Jaar 4

In het afstudeerjaar werk je aan twee projecten, waaronder:

 • een portfolio project individueel of in een groep (altijd individueel beoordeeld);
 • werken bij een bedrijf (met een project deliverable);
 • een businessplan opstellen en een product ontwerpen (om een eigen bedrijf te starten, ondersteund door onze startup-specialisten op het gebied van ondernemerschap);
 • deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van één semester aan onze partneruniversiteiten.

We moedigen onze studenten aan om tijdens hun studie naar het buitenland te gaan. In jaar 4 nemen studenten deel aan projecten bij bedrijven over de hele wereld.113625__79A1179.jpg

Studielast

International Game Architecture and Design is een gevarieerd, uitdagend programma:

 • Je zult vele uren per week in teams werken - het is absoluut een voltijdse studierichting.
 • U wordt ondersteund door branchekennis en -theorie;
 • Je bouwt een portfolio en gaat dan rechtstreeks de studio-studio's in games binnen of start je eigen bedrijf.

We hebben hoge normen. We zijn op zoek naar mensen die:

 • Begrijp de rollen die ze vragen om te studeren;
 • Zijn vanuit een ontwikkelaarsperspectief betrokken bij de gamesindustrie, niet alleen als speler;
 • Toont al hun vastberadenheid door in hun eigen tijd te leren.

Toelatingseisen

Naast de wettelijk vastgestelde toelatingseisen vragen we om een aantal kwaliteiten die je kunnen helpen om een succesvolle spelontwerper te worden.

Je moet zijn:

 • Creatief
 • Een probleemoplosser
 • ondernemend
 • Teamgericht
 • Een multimodale communicator
 • Verliefd op het maken van games (niet alleen om ze te spelen!)

Voor dit programma zijn de toelatingseisen:

Een equivalent van de Nederlandse diploma's havo of vwo moet over het algemeen worden ingeschreven voor een opleiding aan de Breda University of Applied Sciences .

Zoek alsjeblieft je opleidingsniveau op in de lijst van niet-Nederlandse diploma's in vergelijking met het Nederlandse onderwijssysteem.

Na ontvangst van uw aanvraag, zullen wij u informeren of u voldoet aan de onderwijsvereisten. Bij twijfel wordt uw diploma door de Nuffic (Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs) beoordeeld voor advies.113622__79A1295.jpg

Test van Engels als vreemde taal

U moet ook voldoende resultaten van een van deze tests aantonen:

 • CAE (Cambridge Advanced Certificate) of CPE (Certificate of Proficiency in English)
 • IELTS-test (minimale overall band score van 6.0, en minimum subscore van 6.0 voor spreken)
 • TOEFL-test (minimum score van 80 op internet en minimum subscore van 20 voor spraak)

Vrijstelling van het afleggen van de Engelse test

U hoeft geen Engelstalige testresultaten in te dienen om een ​​Engelstalig programma te mogen volgen als:

 • je bent een Nederlandse havo of vwo- afgestudeerde
 • de instructietaal van de middelbare school of universiteit die u hebt gevolgd of bezoekt, is Engels in een Engels sprekend land met moedertaal (dwz een van de volgende landen: Australië, Canada (exclusief Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de De Verenigde Staten van Amerika)
 • je hebt een diploma behaald dat is opgenomen in de diplomalijst opgesteld door de Nuffic en een van je examenvakken was Engels.

3-jarig nummer

Als je diploma van het middelbaar onderwijs vergelijkbaar is met het Nederlandse vwo-diploma, kom je mogelijk in aanmerking voor toelating tot het driejarig traject.

Na je bachelor

Als afgestudeerde kun je een beroep doen op een groot aantal programmeurs, ontwerpers en beeldend kunstenaar gerelateerde carrières. Naast de reguliere functies binnen de (console-gebaseerde) gamesindustrie, zijn er ook mogelijkheden op het gebied van film special effects (VFX), web-based games en ontwikkeling van mobiele games.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Lees meer

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Lees Minder