BSc in elektrische en computertechniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

138476_pexels-photo-3861958.jpeg

De uitgebreide ontwikkelingen in de micro-elektronica van de afgelopen decennia hebben een digitale revolutie teweeggebracht waarbij computers centraal staan. Hoewel we een computer nog steeds beschouwen als een desktop of een laptop, zijn digitale computers en digitale signaalverwerking van vitaal belang geworden voor veel van de producten in ons dagelijks leven, zoals auto's, mobiele telefoons, tablets, camera's, huishoudelijke apparaten en meer. Het programma Electrical and Computer Engineering (ECE) richt zich op de gebieden communicatie en digitale signaalverwerking, inclusief de mogelijk makende digitale verwerkingselementen en hun programmering. Deze ontsluitende technologieën vallen meestal onder de kop van embedded systemen.

Carrièreperspectieven

Grote vraag naar EE- en ECE-ingenieurs met uitstekende baan- en carrièremogelijkheden in Duitsland en wereldwijd

Uit een recent onderzoek door een Duitse technische vereniging bleek dat er veel vraag is naar ingenieurs op het gebied van elektrotechniek en elektrotechniek en computertechnologie. Momenteel zijn er alleen al in Duitsland twee keer zoveel banen als afgestudeerden, dus er zijn voldoende vacatures.

Hooggekwalificeerde afgestudeerden van Jacobs University met de beste werkgelegenheidsvooruitzichten

Er zijn hogere eisen aan ECE-ingenieurs te verwachten. Dit komt deels door algemene economische trends, maar vooral door de ongebruikelijk lage studentenaantallen van de afgelopen jaren. Vooral door snelle ontwikkelingen worden fundamentele principes en grensoverschrijdende kennis steeds belangrijker. Bovendien verschillen de vereiste kwalificatieprofielen en persoonlijke attitudes voor academische en industriële loopbanen. Het ECE-programma aan de Jacobs University beantwoordt aan al deze voorwaarden voor een succesvolle carrière door de flexibiliteit van het programma en het transdisciplinaire onderwijs. Jacobs University ECE-afgestudeerden beginnen hun loopbaan in zeer diverse bedrijven, gaan met succes door aan gerenommeerde universiteiten of blijven bij Jacobs University voor een graduate opleiding of een Ph.D.

Onze afstuderende studenten beginnen hun carrièrepad in de toonaangevende bedrijven of onderzoekscentra

Carrièrepaden na het afstuderen zijn zeer divers. Jacobs ECE-alumni werken in de lucht- en ruimtevaartindustrie, telecommunicatie, de automobiel- en energiesector, en op het gebied van informatietechnologie, in de academische wereld, bij onderzoekscentra, in management en in consultancy, zelfs in de financiële wereld. Nadat we voorbeeldige loopbaantrajecten van 75 voormalige Jacobs ECE-studenten hadden gecontroleerd, vonden we een enorme variëteit aan bedrijven, onderzoekscentra en universiteiten waar onze alumni naartoe gingen of momenteel werken. Het begint bij bekende grote bedrijven, zoals Bosch, Continental, Deutsche Telekom, E.on, Ericsson, Google, Infineon, Intel, Nokia Bell Labs, Texas Instruments, Volkswagen, middelgrote bedrijven, zoals Kapsch, Hirschmann, OHB, Rohde & Schwartz, aan tal van kleine bedrijven en start-ups zoals DSI, Snips, aan adviesbedrijven als McKinsey, Business Technology Consulting, Deloitte, financiële instellingen zoals PricewaterhouseCoopers, OpenLink Financial, zelfs aan bedrijven als Fresenius en Proctor and Gamble, dat zou niet let meteen op als typische werkplekken voor ECE-afgestudeerden. Interessant is dat ook na een middelbaar vervolgonderwijs of een baan in andere landen een hoog percentage alumni een langdurige thuis heeft gevonden in Duitsland en ook in Bremen.

Een uitstekende staat van dienst voor succesvolle Master en Ph.D. loopbaantrajecten

Het vervolgonderwijs dat onze studenten hebben gekozen, bestrijkt ook een breed spectrum. Afgestudeerden zijn geaccepteerd door universiteiten zoals TUM, EPFL, ETH, Univ. van Edinburgh, KTH, Eindhoven, KU Leuven, Leuven, Politecnico di Torino, Berkeley, Rice, UCSD, Jacobs University zelf. Na hun promotie volgden enkele van onze studenten onderzoekspaden aan universiteiten en onderzoekscentra, zoals Fraunhofer, DLR, OFFIS, sommigen geven al les als hoogleraar of docent. Enkele eerdere studenten ontvingen al prestigieuze industriële en onderzoeksprijzen, zoals Forbes 30 onder 30 en de Donald P. Eckman Award. In lijn met de grote vraag naar ingenieurs, hebben alle afgestudeerden van ECE met succes een baan gevonden. Evenzo konden ze zich gemakkelijk aanpassen aan veel graduate schools, aangezien de voorbereiding tijdens de bachelor al de inhoud van de graduate-modules had behandeld in het voordeel van onze studenten.

Individuele loopbaanplanning en coaching, evenals studeren in het buitenland en stageaanbod

Al tijdens hun studie helpen het Jacobs University Career Services Center (CSC) en het Alumni Office, en natuurlijk de faculteit zelf, studenten bij hun loopbaanontwikkeling. Het CSC biedt studenten hoogwaardige training en coaching bij het maken van cv's, het formuleren van sollicitatiebrieven, voorbereiding van sollicitatiegesprekken, effectief presenteren, zakelijke etiquette en werkgeversonderzoek, evenals in vele andere aspecten, en helpt zo studenten bij het identificeren en opvolgen van lonende carrières na hun tijd aan de Jacobs University. Bovendien helpt het Alumni Office studenten bij het opzetten van een langdurig en wereldwijd netwerk, wat handig is bij het verkennen van jobopties in de academische wereld, het bedrijfsleven en elders.

Belangrijkste feiten

 • Startdatum programma 2021: laatste week van augustus (oriëntatieweek), de eerste week van september (lessen)
 • Collegegeld: € 20.000 per studiejaar + € 8.000 levensonderhoud
 • Beurzen: Alle aanvragers komen in aanmerking voor op verdiensten gebaseerde beurzen tot € 15.000 per jaar.
 • Deadlines voor aanmelding 2021: 1 juni (wereldwijd) en 25 juli (voor aanvragers die geen visum nodig hebben)
 • Duur: 3 jaar voltijds
 • Financieringsmogelijkheden: Elke toegelaten kandidaat ontvangt een individueel financieel pakket.

5 redenen

5 redenen waarom je Electrical and Computer Engineering zou moeten studeren aan de Jacobs University

 • Bestudeer een programma met de hoogste academische standaarden in het land van de hoogste standaarden in engineering;
 • Profiteer van kleine klassen en gemakkelijk benaderbare faculteit;
 • Praktische ervaring opdoen en een eerste glimp opvangen van up-to-date onderzoek door middel van stages en onderzoekssamenwerkingen met je professor of met externe onderzoeks- en industriële omgevingen;
 • Profiteer van uitstekende carrièreperspectieven en de individuele carrièrediensten van Jacobs University en studeer in het buitenland of stagemogelijkheden;
 • Maak verbinding met ons wereldwijde netwerk van succesvolle alumni om uw carrière voor te bereiden.

139852_Graduation-JU-2019-06-07001.jpg

rankings

THE Young University Ranking 2019 Jacobs University staat op nummer 26 van de 351 universiteiten wereldwijd jonger dan 50 jaar, # 11 in "Teaching" onder de jonge universiteiten wereldwijd en # 1 in "International Outlook" en "Teaching" in Duitsland .

CHE Ranking 2019 Jacobs University behaalde topresultaten op tal van andere gebieden van de CHE-ranking 2019. De meest gedetailleerde universitaire ranking in het Duitstalige gebied houdt niet alleen rekening met feiten over het opleidingsaanbod, maar stelt ook de studenten zelf in vraag.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

A private, English-speaking campus university in Germany with the highest standards in research and teaching following an interdisciplinary concept. With the aim to strengthen people and markets with ... Lees meer

A private, English-speaking campus university in Germany with the highest standards in research and teaching following an interdisciplinary concept. With the aim to strengthen people and markets with innovative solutions and advanced training programs. Lees Minder