BSc in elektrotechniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Bachelor of Science-graad in elektrotechniek is een vierjarig programma dat wordt aangeboden aan mannelijke en vrouwelijke studenten.

Door zijn solide structuur vindt het programma een balans tussen theorie, praktische kennis en hardware- en softwarevaardigheden. Het programma bevordert ook een breed bewustzijn van sociale, culturele en ethische kwesties, samen met een goed begrip van de rol van engineering in de gemeenschap. Naast de kerncursussen elektrotechniek mogen studenten kiezen uit een groot aantal grote keuzevakken die verschillende elektrotechnische gebieden bestrijken, zoals signaalverwerking en communicatie, biomedische technologie, energiesystemen en machines en industriële elektronica en besturing. Alle gebieden worden versterkt door de projectmatige leerervaring.

Het elektrotechnische programma dat door de afdeling wordt aangeboden, is geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET. Elektrotechnici spelen een cruciale rol in elke moderne samenleving.

In Qatar werd de behoefte aan hoogopgeleide afgestudeerden in de elektrotechniek beklemtoond door de enorme economische groei en sociale ontwikkeling die het land door middel van zijn nationale visie voor 2030 waarneemt.

Toelating

Toelatingsvoorwaarden variëren op basis van het type aanvraag (nieuwe, overplaatsende, bezoekende of niet-afgestudeerde aanvragers). Neem contact met ons op voor meer informatie over toelatingseisen.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

QU is committed to providing high-quality education in areas of national priority. Underpinning this commitment is the goal to align its colleges, programs, and courses with established international ... Lees meer

QU is committed to providing high-quality education in areas of national priority. Underpinning this commitment is the goal to align its colleges, programs, and courses with established international standards and best practices. As a result, QU has been successful in its accreditation initiatives, earning the endorsement of numerous leading international accrediting bodies. Lees Minder