BSc in fysische geografie en ecosysteemwetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het begrijpen van ons milieu, met inbegrip van de toenemende vraag naar en exploitatie van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering, is waarschijnlijk de grootste uitdaging die ons heden en onze toekomst beïnvloedt.

In dit programma concentreer je je op natuurlijke mondiale en lokale processen, evenals de impact op het milieu op de mens en de interacties daartussen. Je doet kennis op van verschillende ecosystemen, klimaat en klimaatverandering, landvormingsprocessen en landgebruik. Dit programma legt ook een sterke focus op methoden voor het verzamelen van gegevens over omgevingsomstandigheden en biedt u nuttige analyse- en visualisatietools die vaak worden gebruikt bij professioneel werk. Een unieke mix van cursussen resulteert in een spraakmakende opleiding van een internationale topuniversiteit - een perfect platform voor een carrière of voor verdere studies. Als student van het programma studeer je in een internationale omgeving en de studies zijn een mix van lezingen, korte en langere veldexcursies, groepswerk, seminars en computerlabs.

De afdeling telt meer dan 30 nationaliteiten onder het personeel. De docenten zijn betrokken bij onderzoek dat aansluit bij de onderwerpen uit de cursussen. Ze hebben lange ervaring opgedaan in verschillende omgevingen in de wereld, van de koudste klimaten in arctische omgevingen zoals Groenland en Spitsbergen tot de dorre omgevingen in Afrikaanse woestijnen en tropische bossen in Centraal-Afrika en Zuid-Amerika.

Programmastructuur

Er worden cursussen gevolgd in onderwerpen als klimatologie, ecosysteemanalyse, geografische informatiewetenschap en milieumodellering. Theorie en praktijk zijn geïntegreerd op lokale en mondiale schaal, evenals op verschillende locaties in zowel ontwikkelde als minder ontwikkelde landen. Nauwe interactie met particuliere en overheidsinstanties en veldwerk / bezoeken in Zuid-Zweden en Kopenhagen, evenals een lange excursie naar Azië of Afrika, zijn de belangrijkste ingrediënten van het programma.

Je hebt verschillende opties om de inhoud van je BSc te personaliseren door vakken op de afdeling te selecteren en een semester bestaat uit keuzevakken van andere afdelingen waarin je ook een studie in het buitenland kunt doen aan een van onze vele partneruniversiteiten over de hele wereld.

Je studeert één module tegelijk. Kerncursussen van het programma zijn:

  • An Introduction to the Global Environment (15 studiepunten)
  • Theorie en methoden van fysische geografie (15 studiepunten)
  • Hydrologie (15 studiepunten)
  • Ecosysteemanalyse (15 studiepunten)
  • Geografische informatiesystemen 1 (15 studiepunten)
  • The Climate System (15 studiepunten)
  • Remote Sensing for Landscape Studies (15 studiepunten)

Andere vakken die we je aanraden om in je BSc op te nemen zijn:

  • Landoppervlakteprocessen en landschapsdynamiek (15 studiepunten)
  • Geografische informatiesystemen 2 (15 studiepunten)

Carriere vooruitzichten

Na je afstuderen kun je aan de slag als milieuspecialist of doorgaan met masterstudies, in Lund of aan een andere universiteit. Het programma biedt training die geschikt is voor een breed scala aan professionele rollen. Dit kan werk zijn met klimaat- en watervraagstukken, natuurbehoudsplanning, internationale hulp en ontwikkelingswerk, het omgaan met gegevens of het ontwikkelen van analytische methoden. Veel van onze alumni werken in verschillende delen van de wereld met vraagstukken op het gebied van milieu, planning en ontwikkeling en de GIS-vaardigheden die in dit programma worden gegeven, zijn gewild. Dit BSc-programma is echt uniek. Een wereld in nood wacht op je!

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school