BSc in gastronomie en culinaire kunsten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het Undergraduate Gastronomy and Culinary Arts-programma is bedoeld voor studenten die een professionele carrière willen nastreven in culinaire kunsten en foodservices. Deze vier (4) jaar durende opleiding is geïntegreerd met restaurantmanagement en is uniek in Turkije. Het programma biedt een solide basislijn met fundamentele cursussen over culinaire kunsten, gevolgd door een verrijkte reeks cursussen over geavanceerde gastronomietechnieken; en introduceert later studenten in restaurantbeheer. Tijdens hun vierjarige studieperiode leren studenten de geheimen van de culinaire wereld kennen en krijgen praktische ervaring door hun theoretische kennis in toegepaste cursussen in de praktijk te brengen.

Gastronomy and Culinary Arts Programme heeft een exclusieve samenwerking met Le Cordon Bleu International en profiteert van de jarenlange traditie van culinaire expertise en training van Le Cordon Bleu International. Studenten nemen de culinaire kunstcursussen van het programma onder auspiciën van de Le Cordon Bleu Chef-instructeurs, die Le Cordon Bleu-technieken leveren met behulp van Le Cordon Bleu-educatief materiaal.

Het undergraduate Gastronomy and Culinary Arts Program tracht studenten vertrouwd te maken met het bedrijfsleven door middel van culinaire shows en seminars en zomerstages gedurende hun vierjarige studieperiode. Onze studenten moeten een verplichte stage van 1200 uur voltooien door gedurende de zomermaanden van hun tweede en derde jaar 75 werkdagen te werken. Stages worden voltooid bij nationale of internationale voedsel- en drankbedrijven, gerenommeerde restaurants, vier- of vijfsterrenhotels, eersteklas vakantieresorts, luchtvaartmaatschappijen of cruiseschepen.

Het programma heeft ook tot doel ondernemerschap bij studenten aan te wakkeren door een speciale nadruk te leggen op hoe een voedsel- en drankbedrijf moet worden gepland, gestart, ontwikkeld en beheerd. Het programma biedt studenten een brede selectie van cursussen over de basisprincipes van gastronomische praktijken, bakken en gebak, "à la carte" voedselproductie en koud buffet aan de kant van de culinaire kunsten, terwijl studenten worden blootgesteld aan cursussen over restaurantbeheer, human resources management, servicemarketing, boekhouding, financiën, computationele besluitvormingstechnieken en leiderschap aan managementzijde. Studenten krijgen ook de kans om expertise op te doen en de geprefereerde en aanbevolen softwaretools in de industrie te gebruiken.

Toegepaste culinaire cursussen worden voor de eerste keer in Turkije op vijf verschillende gebieden aangeboden, waaronder een full-service restaurantkeuken, een gastrauditorium, een hoofdkeuken, een multifunctionele keuken en een patisserie. Onze studenten zullen verschillende gerechten van over de hele wereld bereiden en serveren aan gasten in onze 80-persoons feestzaal en een 110-persoons restaurant met Bistro, Fine Dining en PDR-alternatieven.

Omdat het programma voor culinaire en culinaire kunsten ernaar streeft studenten zowel theoretisch als toegepast onderwijs te bieden, krijgen studenten een robuuste, op multimedia gebaseerde instructie met een breed scala aan vereiste en keuzevakken, verrijkt met case studies en sectorale softwaretools, evenals een interactief simulatieprogramma, project en stages gericht op het ontwikkelen van de praktische vaardigheden van studenten.

Het programma Gastronomy and Culinary Arts beschikt ook over een faculteit met een grote internationale en academische ervaring. Met zijn uitzonderlijke faculteit streeft het programma ernaar afgestudeerden voor te bereiden die over de nodige knowhow en vaardigheden beschikken om een eigen bedrijf te starten of als chef-koks te fungeren en senior managementposities in te nemen in internationale hotelketens, elite-restaurants of professionele voedselproductie-instellingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates ... Lees meer

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates stand out and be one step ahead of others, Özye?in offers an innovative education model that adds value to its students. Özye?in University’s primary mission is to prepare its students to be resourceful graduates in the world of business, making sure that they know more than one foreign language, acquire new skills through social activities, continuously develop themselves, expand their global vision before graduation through international internship or exchange programs, and always be at the service of society. Lees Minder