BSc in internationale bedrijfskunde en vreemde talen

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Zorg voor een mix van economie en taalcompetenties en ga internationaal!

BSc in internationale bedrijfskunde en vreemde talen in Flensburg en Sønderborg combineert bedrijfseconomie en zakelijke taal (in het Duits of Deens plus Engels) en kwalificeert je voor internationaal georiënteerde banen in zowel particuliere ondernemingen als openbare organisaties.

Interculturele studieomgeving in Flensburg en Sønderborg

BSc in internationale bedrijfskunde en vreemde talen is opgericht in samenwerking met de Universiteit van Flensburg en wordt gestudeerd in Flensburg en Sønderborg. Dit betekent dat het een uitgesproken internationaal profiel heeft, zowel qua vakken als qua studieomgeving, je wordt er onderdeel van. En last but not least komt het uitgesproken internationale profiel tot uiting in de dubbele graad die je bij het afstuderen behaalt: zowel een Deense als een Duitse bachelordiploma.

Een breed scala aan onderwerpen

BSc in internationale bedrijfskunde en vreemde talen is het studieprogramma voor jou als je studies in zakelijke taal wilt combineren met studies in bedrijfseconomie. Geconfronteerd met de groeiende politieke, economische, culturele en sociale globalisering zullen bedrijven steeds hogere eisen stellen aan hun werknemers, die over nationale en taalgrenzen heen moeten werken.

Deze BSc zal je kwalificeren voor het analyseren, evalueren en oplossen van de taken die betrokken zijn bij de internationale activiteiten van zakelijke ondernemingen, en het zal je kwalificeren voor het uitvoeren van de communicatie- en bemiddelingstaken die voortvloeien uit dergelijke activiteiten. Je verkrijgt de competenties die je nodig hebt via een vreemde-taaltraining, via kennis van sociale omstandigheden en via kennis van de sociologische en economische factoren die besluitvormingsprocessen in verschillende culturen beïnvloeden.


Sprachschuleaktiv / Pixabay

BSc in internationale bedrijfskunde en vreemde talen bestaat uit bedrijfseconomie en een vreemde taalcomponent, de nadruk ligt op het eerste. De vakken van het onderdeel vreemde taal worden in de betreffende taal gegeven, terwijl de vakken bedrijfseconomie in het Deens, Duits of Engels worden gegeven.

De primaire vreemde taal die in Flensburg wordt gestudeerd, is Duits (voor studenten met Deens als moedertaal) of Deens (voor studenten met Duits als moedertaal). De secundaire vreemde taal is Engels.

Merk op dat deze BSc grenzen overschrijdt, wat betekent dat zowel docenten als medestudenten uit zowel Duitsland als Denemarken zullen komen. Ook wijkt het Duitse curriculum enigszins af van het Deense.

Studiegroepen

Merk op dat het voorbereiden van een lezing de meeste tijd kost die je aan je studie besteedt. We raden u aan deel te nemen aan een studiegroep, omdat u dan kunt bespreken wat u hebt gelezen en u kunt voorbereiden op de manier waarop u later met uw collega's samenwerkt aan gezamenlijke projecten in een zakelijke context.

Een semester in het buitenland

Je 5e semester kun je doorbrengen aan een universiteit of hogeschool in het buitenland, wat je de mogelijkheid geeft om onder meer je vreemde taalvaardigheid te versterken. De University of Southern Denmark heeft bilaterale overeenkomsten gesloten met een aantal universiteiten en hogescholen in Europa, de VS, Australië, Azië, enz.

Getuigenissen van studenten

Maak kennis met Anders van de Europa-Universität Flensburg. Hij studeert een master Business, Language and Culture & International Management en is een van de vele grensoverschrijdende studenten in de regio.

Maak kennis met Isabell van de Europa-Universität Flensburg. Ze studeert International Management en Cand.merc.int. en is een van de vele grensoverschrijdende studenten in de regio.

Kijk hoe Björn spreekt over de studie International Management, die wordt aangeboden in samenwerking tussen de Europa-Universität Flensburg en de University of Southern Denmark .

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder