BSc in natuurkunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Onze wereld staat voor veel uitdagingen - in de basiswetenschap bij het verkennen van fundamentele krachten en deeltjes of de oorsprong van het universum, planeten en het leven - en in de toegepaste wetenschap om duurzame energiebronnen te vinden, nieuwe technologie op nanoschaal en op maat gemaakte materialen voor industrie, chemie en medicijnen. Natuurkunde is de basis voor dit streven en natuurkundigen spelen een belangrijke rol op deze en vele andere gebieden.

Lund wordt consequent gerangschikt als de topuniversiteit in Noord-Europa in de natuurwetenschappen en deze excellentie breidt zich nu uit door de bouw van twee internationale onderzoekscentra - MAX IV en ESS. Rond de universiteit en de centra vindt u een groot aantal innovatiebedrijven, waardoor Lund een motor is in de economie van Zuid-Scandinavië. Natuurkundigen in Lund werken aan de voorhoede van alles, van deeltjesfysica bij CERN tot nanowetenschap en fotonica .

Het programma begint met een jaar van elementaire wiskunde, natuurkunde en een inleiding tot de wetenschap, net als de bachelorprogramma's in wiskunde en fysische geografie. Het tweede jaar geeft de tools voor verdere studies in de natuurkunde, via een semester van wiskunde en een van theoretische natuurkunde.

Het vijfde semester geeft een overzicht van de fysica in Lund, door middel van cursussen in atomaire en moleculaire fysica, nucleaire fysica en reactoren, materiaalkunde en deeltjesfysica en versnellers. De helft van het zesde semester bestaat uit een keuzevak, om een dieper en breder inzicht in de natuurkunde te krijgen. In het laatste semester kiezen studenten cursussen en een project in een specialisatie. Na afronding van deze bacheloropleiding komen studenten in aanmerking voor een aantal verschillende masterprogramma's in Lund (en elders).

Meer informatie is te vinden op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NGNAT-ENFY

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school