BSc in sportwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De B.Sc. in Sports Science major is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de escalerende marktbehoeften op het gebied van sportmanagement en training en fitness.

Het interdisciplinaire karakter van het programma en de verwachte leerresultaten zouden de afgestudeerden van het programma een breed scala aan werkgelegenheid bieden. Rollen zoals personal trainers en coaches; Beheer van sportorganisaties, managers van evenementen en sportfaciliteiten; functionarissen van nationale en internationale sportverenigingen, maar ook voorstanders van sportgemeenschappen voor fitness en een gezonde levensstijl.

Het programma is beschikbaar voor mannen en vrouwen.

" A concrete version of paradise."

Toelating

Toelatingseisen variëren op basis van het aanvraagtype (nieuwe, transfer-, bezoekende of niet-afgestudeerde aanvragers). Neem contact met ons op voor meer informatie over toelatingseisen.

Kansen

De B.Sc. in Sports Science major is ontwikkeld om de bloeiende sportmarkt in Qatar aan te pakken op het gebied van Sport Management en Exercise and Fitness. Het interdisciplinaire karakter van het programma en de verwachte leerresultaten zouden een breed scala aan werkgelegenheidskansen bieden voor de afgestudeerden van het programma. Rollen zoals personal trainers en coaches; Beheer van sportorganisaties, evenementen en sportfaciliteiten; sportgemeenschap pleit voor fitness en een gezonde levensstijl

Het programma biedt studenten de volgende vaardigheden om aan de arbeidsmarkt te voldoen:

  • De functionele anatomie en biomechanica van het menselijk lichaam begrijpen.
  • Laat de studenten kennismaken met de fysiologische basis voor lichaamsbeweging en fysieke activiteit in directe toepassing op fysieke fitheid en atletische conditie.
  • De sociale, economische, culturele en politieke omgeving rondom sportbeoefening op verschillende niveaus begrijpen (gemeenschapssport, topsport en mensen met speciale behoeften).
  • Om een betere communicatie te formuleren die essay en analytisch schrijven vereist; ideeën presenteren in de loopbaangerelateerde setting; counseling luisteren naar en adviseren van anderen.
  • Het programma faciliteert probleemoplossende vaardigheden. Creatief denken en informatie synthetiseren voor integratieve oplossingen in gezondheidsgerelateerde aspecten van sport, emoties en motivaties rond sport, en hoe om te gaan met het dagelijkse management / de behoeften van sportorganisaties.

Visie

Het Sport Science-programma streeft ernaar een vooraanstaand professioneel programma te zijn dat eigentijds onderwijs biedt in overeenstemming met de nationale visie van Qatar 2030. Het programma streeft naar het produceren van binnenlandse en internationale experts met de hoogste academische normen en bereidt studenten voor op carrièremogelijkheden in de sport- en bewegingsindustrie, evenals in de gezondheidssector, met de nadruk op de waarde van een actieve levensstijl en lichaamsbeweging in samenlevingen.

Missie

De missie van het Sports Science-programma aan de Qatar University is het bevorderen van kennis en expertise met betrekking tot menselijke beweging, lichaamsbeweging en sport om de kwaliteit en prestaties van het leven te verbeteren. Deze missie wordt bereikt door:

  • Studenten de kennis, vaardigheden en capaciteiten bieden om de gezondheid en prestaties van individuen en gemeenschappen te verbeteren,
  • Leiders voorbereiden op de publieke en private sector in de verschillende deelgebieden,
  • Betrek studenten bij brede onderzoeksthema's op het gebied van sport, lichaamsbeweging en lichaamsbeweging.

Career Development Center

Het Career Development Center biedt advies, training en professionele ontwikkelingsdiensten en helpt studenten voor te bereiden om deel te nemen en te strijden voor de beste carrièremogelijkheden. Het is gespecialiseerd in het bieden van studentenwerk aan QU-studenten tijdens hun studie aan QU. Bovendien; het centrum helpt studenten met sponsoring, stage en fulltime banen en biedt tal van loopbaangerelateerde middelen, programma's en activiteiten.

Het Career Development Center aan de Qatar University zal de benchmark zijn van Career Services in de regio en de toekomstige leiders van de Qatar National Vision 2030 genereren door onze studenten en alumni te helpen hun carrièredromen te realiseren.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

QU is committed to providing high-quality education in areas of national priority. Underpinning this commitment is the goal to align its colleges, programs, and courses with established international ... Lees meer

QU is committed to providing high-quality education in areas of national priority. Underpinning this commitment is the goal to align its colleges, programs, and courses with established international standards and best practices. As a result, QU has been successful in its accreditation initiatives, earning the endorsement of numerous leading international accrediting bodies. Lees Minder