BSc in vrijetijdsstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Hoe kunnen we trends voorspellen in de manier waarop mensen hun vrije tijd doorbrengen? Hoe kunnen traditionele vrijetijdsbedrijven social media effectiever gebruiken om verbinding te maken met hun klanten? En welke nieuwe bedrijfsmodellen en strategieën zijn nodig in een steeds complexere en dynamischere vrijetijdssector? Na je afstuderen kun je al deze vragen beantwoorden, en meer.

Studie overzicht

De academische Bachelor of Science Leisure Studies is 'kennisgericht'. Tijdens je studie ontwikkel je een aantal academische en managementcompetenties door academische kennis te analyseren. Om dit te doen, zul je vaak zelfstandig en soms in kleine groepen werken aan cases en opdrachten. Op het gebied van vrije tijd bieden de verschillende invalshoeken van bijvoorbeeld psychologie, sociologie en antropologie slechts een gedeeltelijke uitleg over wat mensen willen en kunnen doen in hun vrije tijd. Dit betekent dat als je vrije tijd wilt begrijpen, je je moet aanpassen aan nieuwe en onverwachte situaties, door oude ideeën, theorieën en methoden op nieuwe manieren te gebruiken, of door nieuwe, nieuwe ideeën te ontwikkelen, die vervolgens kunnen worden beoordeeld en onderzocht. Dit is hoe we de grenzen verleggen en cruciale nieuwe bijdragen leveren aan bestaande kennis in de industrie.

Het programma is volledig in het Engels gedoceerd en duurt drie jaar. Het eerste jaar bestaat uit vier termen, het tweede en derde jaar bevatten elk twee semesters. Breda University of Applied Sciences biedt ook twee professionele bacheloropleidingen op het gebied van vrije tijd: vrije tijd

Organisatie

De academische Bachelor of Science Leisure Studies is een apart programma binnen de Breda University of Applied Sciences met een eigen management. Het kernteam geeft niet alleen les over het programma, maar doet ook substantieel onderzoek dat wordt gefinancierd door derden. De meeste docenten houden of werken aan een doctoraat.
Om effectiever, efficiënter, creatiever en slagvaardiger te zijn, hebben de Breda University of Applied Sciences Tilburg en verschillende instituten besloten om hun krachten te bundelen in vrijetijdsonderzoek in een gemeenschappelijk Kenniscentrum CELTH (Centre of Expertise leisure, tourism

Jaar 1

In het eerste jaar krijg je een degelijke introductie in verschillende takken van bedrijfsleven en sociale wetenschappen, evenals onderzoeksmethoden, die het gevarieerde karakter van het vrijetijdsdomein onderstrepen. In semester 1 zullen de cursussen zich richten op het consumentenperspectief, terwijl in semester 2 de zakelijke kant prominenter aanwezig is. Je zult leren om je kennis toe te passen in verschillende praktische gevallen.

Jaar 2

In het tweede jaar versterk je je kennis over welke soorten activiteiten mensen kiezen in hun vrije tijd, en hoe bedrijven die activiteiten kunnen organiseren en van ze kunnen profiteren. Naast theoretische lezingen, praktische seminars, debatten en case-studies, werk je aan verschillende projecten voor commissarissen uit de vrije tijd. In deze projecten pas je de onderzoekstechnieken en het theoretische inzicht dat je in de verschillende cursussen hebt geleerd toe.

Jaar 3

In het 5de semester kies je een minor bij een andere universiteit in Nederland of in het buitenland. In het 6e en laatste semester, pas je alles toe wat je hebt geleerd door:

 • recreatieve activiteiten overwegen in verschillende culturen; het bestuderen van fundamentele filosofische vragen over de relevantie van vrije tijd en de ethische vragen die het oproept;
 • onderzoek naar de bijdrage die vrije tijd kan leveren aan de ontwikkeling van stedelijke ruimte en stedelijke cultuur.
 • In het laatste semester schrijf je een scriptie, waarin je een complex vrijetijdsvraagstuk onderzoekt. Onderwerpen voor de bachelorscripties kunnen worden gekoppeld aan het huidige onderzoek dat wordt uitgevoerd door personeelsleden.

Toelatingseisen

Voor dit programma zijn de toelatingseisen:

U kunt worden toegelaten tot het programma met:

 • Een Internationaal Baccalaureaat (IB) -diploma
 • Een Europees baccalaureaat (EB) -diploma
 • Een ander middelbaar of middelbaar diploma dat gelijk is aan het Nederlandse vwo-diploma (zoals Abitur in Duitsland)
 • Hbo-diploma of propedeutisch certificaat

Test van Engels als vreemde taal

U moet ook voldoende resultaten van een van deze tests aantonen:

 • CAE (Cambridge Advanced Certificate) of CPE (Certificate of Proficiency in English)
 • IELTS-test (minimale overall band score van 6.0, en minimum subscore van 6.0 voor spreken)
 • TOEFL-test (minimum score van 80 op internet en minimum subscore van 20 voor spraak)

Vrijstelling van het afleggen van de Engelse test

U hoeft geen Engelstalige testresultaten in te dienen om een ​​Engelstalig programma te mogen volgen als:

 • je bent een Nederlandse havo of vwo- afgestudeerde
 • de instructietaal van de middelbare school of universiteit die u hebt gevolgd of bezoekt, is Engels in een Engels sprekend land met moedertaal (dwz een van de volgende landen: Australië, Canada (exclusief Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de De Verenigde Staten van Amerika)
 • je hebt een diploma behaald dat is opgenomen in de diplomalijst opgesteld door de Nuffic en een van je examenvakken was Engels.

Na je bachelor

Na je afstuderen in Bachelor of Science Leisure Studies kun je beslissen of je een baan wilt vinden of wilt blijven studeren - op masterniveau.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Lees meer

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Lees Minder