BSc in werktuigbouwkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Missie

De missie van het programma is om:

 • Stel studenten in staat om werktuigbouwkundige taken uit te voeren in overeenstemming met internationale normen op een hoog niveau van kennis, inzicht, vaardigheden met een lange levensduur en professionele houding.
 • Het onderhouden van state of the art onderzoeksfaciliteiten om een ​​samenwerkingsomgeving te bieden die medewerkers en studenten stimuleert met het creëren, analyseren, toepassen en verspreiden van kennis.
 • Draag proactief bij aan de gemeenschapsdienst en verbeter de impact van de BUE bij het aanpakken van technische problemen in grote industriële instellingen zoals de Arabische Organisatie voor Industrialisatie, de Nationale Organisatie voor Militaire Productie.

Onderscheidende kenmerken van het programma

De BUE levert programma's op basis van een Britse filosofie van het onderwijs. Dit resulteert in programma's die veel meer op de student zijn gericht dan op degenen die het materiaal leveren. Afgestudeerden van Britse programma's vertonen meestal:

 • het vermogen om creatief te denken en met sterke probleemoplossende vaardigheden;
 • sleutel- en overdraagbare vaardigheden op hoog niveau;
 • het vermogen om zelfstandig een hoog niveau van professionele en vakspecifieke competentie te behouden (vaak via CPD);
 • technische bekwaamheid;
 • het vermogen om problemen op een hoog niveau te conceptualiseren (dwz om het grote geheel te zien);
 • ijverige en ethische werkmethoden;
 • het vermogen om zowel zelfstandig als als onderdeel van een team te werken;
 • flexibiliteit en het vermogen om hun vakspecifieke kennis toe te passen op gebieden buiten de hun eigen;
 • het vermogen om een ​​nieuwe professionele of academische uitdaging aan te gaan en beschikbare middelen te gebruiken om innovatieve oplossingen te creëren.106990_Foodcourt2.png

Bovendien wordt dit programma zowel met een lokale als Britse smaak geleverd, waardoor studenten de kans krijgen om een ​​waardering te krijgen voor nationale en internationale perspectieven op vele aspecten van het professionele leven. Dit omvat managementtechnieken, bedrijfscultuur, wettelijke kaders en standaarden.

Op basis van institutionele kwaliteitsborging is de validering van het vakniveau voltooid en de faculteit is vastbesloten ervoor te zorgen dat haar Britse validerende partners bevestigen dat haar studieprogramma in overeenstemming is met de Britse normen. Een indicator hiervan is de dubbele toekenning van zowel een Egyptische BSc als een BEng van een Britse universiteit in Mechanical Engineering.

De BUE zal accreditatie van deze opleiding aanvragen bij het Institute of Mechanical Engineers, de leidende professionele instantie in het VK voor deze technische discipline.

Geaccrediteerde opleidingen hebben de voorkeur en de BUE BSc werktuigbouwkunde biedt een track voor gedeeltelijke uitvoeringstraining voor diegenen die ernaar streven de beroepskwalificatie van Chartered Engineer (CEng) te behalen.

Op het moment van schrijven, en voor zover ons bekend, maakt deze combinatie van een programma op basis van een leercultuur die sleutel- en overdraagbare vaardigheden bevordert, naast technische, samen met academische en professionele accreditatie, ons programma in Werktuigbouwkunde. vrij uniek in zowel Egypte als de omliggende regio.

Programmadoelen

Het aanbieden van een honours opleiding op het gebied van Mechanical Engineering. Dit programma streeft niet alleen naar volledige validatie door een Britse partneruniversiteit, maar ook om volledig te worden geaccrediteerd door de Egyptische Hoge Raad van Universiteiten en mogelijke Britse beroepsorganisaties, met name de IMechE. Het biedt technische gemeenschap (industrie, academische wereld, overheid, ontwerpbureaus), zowel in Egypte als internationaal, met afgestudeerden van hoge kwaliteit. Deze afgestudeerden zullen een profiel hebben met een sterke academische achtergrond in fundamentele basiswetenschappen, en mechanische ingenieurswetenschappen, gecombineerd met de analytische, technische en professionele vaardigheden die nodig zijn om succesvol te opereren in de bovengenoemde gebieden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

BUE is Egypt’s major university delivering British Higher Education with students graduating with both Egyptian and UK degrees. It is the largest face-to-face provision of British Transnational Higher ... Lees meer

BUE is Egypt’s major university delivering British Higher Education with students graduating with both Egyptian and UK degrees. It is the largest face-to-face provision of British Transnational Higher Education in the Middle East, leading in Educational Quality, the Student Experience, and Research and Enterprise. Lees Minder