BSc in werktuigbouwkunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is mechanische ingenieurs op te leiden met professionele kennis op basis van een solide theoretische en industriële achtergrond. Als de output van het programma, zullen de afgestudeerde ingenieurs de vaardigheden hebben om deel te nemen aan het ontwerpen en vervaardigen van complete machines of machine-elementen, gebruik maken van Computer-Aided Engineering (CAE) tools, bedienen en ontwikkelen van complete productieketens op verschillende technische gebieden. Mechanische ingenieurs moeten een algemene probleemoplossende houding hebben en tegelijkertijd kunnen deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die geïnteresseerd zijn in moderne productie- en productietechnologieën, waaronder industrie 4.0-toepassingen.

Dit programma stelt studenten in staat om fundamentele kennis te verwerven in de wetenschap van Werktuigbouwkunde in productietechnologieën. Het onderwijsprogramma omvat sterke fundamentele onderwerpen als Applied Solid- en Fluid Mechanics samen met geavanceerde computationele hulpmiddelen zoals Computer-Aided Design (CAD) Computer-Aided Engineering (CAE), Finite Element Methods (FEA) of Multibody Dynamics (MD) . Studenten leren de theorie, evenals de methoden en technieken bij de ontwikkeling en implementatie van technische systemen en structuren. De meer praktische cursussen worden ondersteund door state-of-the-art laboratoria zoals het Laboratorium voor Materiaalwetenschappen, het Laboratorium voor Productietechnologieën of het Laboratorium voor Controletechniek.

Kracht van het programma

Het hoge opleidingsniveau wordt gegarandeerd door hooggekwalificeerd academisch personeel. Lesgeven wordt ondersteund door moderne infrastructuur (trektester, CNC-machines, SEM-microscoop, robots, enz.) En goed uitgeruste computerlabs (software zoals Ansys, Solid Edge, Inventor, ADAMS). De bibliotheek van de faculteit bevat enkele duizenden delen. De studenten van hogere jaren en Ph.D. studenten helpen de eerstejaarsstudenten in een mentorsysteem om hun eerste uitdagingen aan de universiteit te overwinnen.

Naast het hoge niveau van de theoretische opleiding, biedt de relatie van de faculteit met het bedrijfsleven, de gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten up-to-date praktische kennis en ervaring voor de studenten. De faculteit heeft bilaterale overeenkomsten gesloten met tal van universiteiten in de wereld, waardoor studenten een of twee semesters kunnen studeren of kunnen deelnemen aan onderzoeksprojecten in een partnerinstelling.

Buitenschoolse niet-gegradueerde onderzoeksactiviteiten van de studenten worden ondersteund en begeleid door vooraanstaande wetenschappers van de faculteit. Deze studenten presenteren hun bevindingen zowel nationale als internationale conferenties.

Een andere belangrijke kracht van het programma, omdat het aantal plaatsen beperkt is (48), kunnen de studenten efficiënter werken met de professoren in kleine groepen. Dit biedt een groot voordeel bij het beheersen van de onderwerpen op een hoger niveau.

Carrièremogelijkheden

Mechanical Engineers zijn welkom in verschillende engineeringsectoren, zowel in Hongarije als overal in Europa. Banen worden aangeboden door grote internationale bedrijven, uitstekende Hongaarse bedrijven, grote ondernemingen, overheidsinstellingen, voertuigproducerende bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten waar ze zich kunnen bezighouden met de voorbereiding van computerondersteund ontwerp, structurele analyse, problemen met kwaliteitsmanagement en hun oplossingen. , verbetering van productie-efficiëntie of beheertaken.

Vacature voorbeelden
 • Ontwerpingenieur
 • Productietechnicus
 • Automatiseringstechnicus
 • Simulatie Engineer
 • Research Fellow

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Kandidaten moeten voldoende goede cijfers halen bij hun eindexamen, met name wiskunde. Een gemiddeld niveau van kennis van het Engels is ook vereist.

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): B1
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): B1

Verdere Reacties:

Er zal een mondeling interview plaatsvinden met alle aanvragers.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Verslag van de laatste twee jaar op de middelbare school
 • Middelbare school diploma
 • Transcript of records
 • CV
 • Motivatiebrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Paspoort foto
 • Medisch attest
 • Taal certificaat

Verdere opmerkingen (indien nodig)

Kandidaten moeten voldoende goede cijfers halen bij hun eindexamen, met name wiskunde. Een gemiddeld niveau van kennis van het Engels is ook vereist.

Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem (apply.elte.hu). Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder