BSc in wiskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit is een academisch programma ontworpen voor studenten met een sterke interesse in wiskunde , wiskundige statistiek en wetenschappelijk computergebruik. Flexibiliteit en individuele aanpassing zijn sleutelwoorden. Het programma is op een zeer flexibele manier gestructureerd, speciaal ontworpen om studenten solide theoretische kennis in wiskunde te bieden en tegelijkertijd mogelijkheden te bieden voor elke student om zijn / haar eigen onderwijsprofiel na te streven op basis van interesses en ambities.

Een grote verscheidenheid aan cursussen in wiskunde, statistiek en numerieke analyse zijn beschikbaar binnen het programma, samen met cursussen uit alle andere wetenschapsgebieden, economie en financiën, engineering en geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Voor studenten met een sterke interesse in pure wiskunde biedt het programma een pad van cursussen op een hoger theoretisch niveau dat kan worden voortgezet op master- en zelfs verder op PhD-niveau.

Voor studenten die geïnteresseerd zijn in meer toegepaste gebieden, is er een hoge mate van flexibiliteit bij het kiezen van cursuscombinaties die geschikt zijn voor bepaalde beroepen. Cursussen in wiskundige statistiek en numerieke analyse kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met cursussen in financiële wiskunde en economie.

Een ander gebruikelijk pad is het combineren van studies in wiskunde en natuurkunde. Elke richting impliceert een andere combinatie van cursussen. Vooraf gedefinieerde aanbevolen cursusketens die geschikt zijn voor de verschillende richtingen zijn beschikbaar en studiebegeleiding wordt gedurende het hele programma geboden.

Programmamodules / cursussen

Het programma bestaat uit verplichte vakken (75 studiepunten), alternatieve verplichte vakken (30 studiepunten), keuzevakken (60 studiepunten) en eindigt met een bachelorproject (15 studiepunten) over een onderwerp dat van belang is.

Verplichte vakken: het eerste deel van het programma omvat analyse in een en meerdere variabelen, grondslagen van algebra, lineaire algebra, wiskundige statistiek en waarschijnlijkheidstheorie. Deze cursussen vormen de theoretische kern die fundamenteel is voor toegepaste wiskunde, statistiek, wiskundige natuurkunde, economie en vele andere gebieden.

Alternatieve verplichte vakken: Na het voltooien van de verplichte cursusmodule krijgen studenten een breed scala aan vakken aangeboden in pure wiskunde, wiskundige statistiek en numerieke analyse. Discrete wiskunde, getaltheorie, abstracte algebra, topologie, gewone differentiaalvergelijkingen, complexe analyse, differentiaalmeetkunde zijn enkele van de belangrijkste gebieden in zuivere wiskunde die beschikbaar zijn binnen deze cursusmodule. Cursussen in wiskundige statistiek, waarschijnlijkheidstheorie en wetenschappelijke informatica bieden de balans tussen wiskundige theorie en praktische toepassingen en bieden training in het verzamelen, analyseren en modelleren van gegevens.

Keuzevakken: de cursussen binnen deze module kunnen worden gekozen uit meer gevorderde cursussen binnen de wiskunde en andere disciplines die overal in de universiteit beschikbaar zijn. Ten minste 30 studiepunten moeten vakken zijn die buiten het bereik van de wiskunde vallen. De meeste studenten kiezen ervoor om hun wiskundige studies te combineren met natuurkunde, informatica of economie. Het doel van deze module is om de studenten de mogelijkheid te bieden hun kennis zowel te verdiepen als te verbreden op basis van hun eigen interesses.

Bachelor's Degree Project: Het project kan worden uitgevoerd in pure wiskunde, wiskundige statistieken of numerieke analyse van een onderwerp van interesse gekozen in samenwerking met een supervisor. Het project kan een theoretisch karakter hebben, maar kan ook worden uitgevoerd in een toegepast gebied in samenwerking met een industriële partner.

Carriere vooruitzichten

De groei van de informatiemaatschappij heeft geleid tot een toegenomen behoefte aan begrip en voorspelling van de echte wereld. Er is een toenemende vraag naar mensen die de groeiende hoeveelheid geproduceerde en opgeslagen gegevens kunnen structureren en analyseren. Een grondige wiskundige opleiding biedt de hulpmiddelen voor dergelijke taken.

Wiskunde is inherent aan een veelvoud aan technische en wetenschappelijke prestaties. Als voorbeeld kunnen we de notie van een differentiaalvergelijking noemen, die tot nu toe het meest geschikte instrument is geweest om dynamische fenomenen te beschrijven. Het onderwerp wiskunde speelt een speciale rol als exacte wetenschap met nadruk op kwantitatieve aspecten.

De vooruitgang van vandaag in wetenschap en technologie, geneeskunde en farmacologie, economie en financiën zou zonder wiskunde niet mogelijk zijn geweest.

Meer informatie is te vinden op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NGNAT-ENMA

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school