BSc in wiskundige statistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het primaire doel van de BSc Honours-kwalificatie is het consolideren en verdiepen van de kennis en expertise van studenten in wiskundige statistiek en het ontwikkelen van onderzoekscapaciteit in de methodologie en technieken daarvan. BSc Honours is in wezen een cursusgraad waarvan ten minste 25% (30) van de studiepunten worden besteed aan een onderzoeksproject en rapportage onder toezicht.

De graad vereist een hoog niveau van theoretische betrokkenheid en intellectuele onafhankelijkheid, en dient als de initiële kwalificatie voor postdoctorale specialisatie in de wetenschap en biedt studenten diepgaande wetenschappelijke kennis en vaardigheden die hen voorbereiden op op onderzoek gebaseerde postdoctorale wetenschapsstudie.

Wiskundige statistieken 3A10 en 3B10 zijn verplichte vereisten. Studenten die niet aan deze eis voldoen, kunnen worden toegelaten door de voorzitter van de faculteit. Dergelijke studenten kunnen worden verplicht om extra werk te doen zoals voorgeschreven door de voorzitter van de afdeling. Een student heeft een semesterscore van 40% nodig om toegang te krijgen tot de definitieve beoordelingsmogelijkheid. Het gewicht van het semester en het eindoordeel is 50:50. Een student heeft een eindcijfer van 50% nodig om te slagen voor een module. Het semestercijfer draagt ook bij aan het resultaat van een aanvullende beoordeling. Het eindresultaat van een aanvullende beoordeling is beperkt tot 50%.

De Honours Degree bestaat uit:

 1. Een data-analyseproject (verplicht) STA0017
 2. ACHT semester modules gekozen in overleg met het afdelingshoofd uit de volgende: (beschrijvingen volgen hierna)
  • STA0027
  • STA0117
  • STA0047
  • STA0127
  • STA0087
  • STA0147
  • STA0097
  • STA1107

of enig ander goedgekeurd onderwerp uit wiskundige statistieken of een gerelateerd veld.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder