Filter
Bachelor of Science
Nederlanden Studievorm: Alles Tempo: Alles

Kijk BSc Opleidingen in Chemie in Nederland

Een BSc (Bachelor of Science) is een academische graad die algemene cursussen met gespecialiseerde klassen die studenten met de kennis en vaardigheden te bereiden op een carrière te beginnen combineert. Een zekere mate kan worden verdiend in een verscheidenheid van onderwerpen en neemt gemiddeld vier jaar te voltooien.

 

Chemie wordt vaak aangeduid als de centrale wetenschap, omdat het de andere takken van de natuurwetenschappen met elkaar lijkt te verenigen, zoals biologie, geologie, en natuurkunde. Vele mensen zijn van mening dat de oorsprong van de chemie vele duizenden jaren terug kan worden getraceerd, naar de praktijk van de alchemie.

Nederland is een bestanddeel land van het Koninkrijk van Nederland, bestaande uit twaalf provincies in Noord-West-Europa en de drie eilanden in het Caribisch gebied. Engels sprekende studenten zal geen problemen hebben het vinden van geschikte cursussen. Voor internationale studenten die aan universiteiten in Nederland, een aantal beurzen beschikbaar.

Bachelor of Science Opleiding in Chemie in Nederland

Lees meer Lees Minder

2 Resultaten in Chemie, Nederlanden

University of Groningen

Scheikunde gaat over moleculen en hoe die met elkaar reageren. Met die kennis kun jij als scheikundige vervolgens nieuwe stoffen en materialen maken ... [+]

BSc Scheikunde

Taal: Engels (100%)Scheikunde gaat over moleculen en hoe die met elkaar reageren. Met die kennis kun jij als scheikundige vervolgens nieuwe stoffen en materialen maken.

Als scheikundige sta je aan de basis van nieuwe medicijnen of maak je een kunststof met bijzondere eigenschappen. Of je werkt mee aan een duurzamere wereld met oplossingen voor energieopwekking. In Groningen hebben we bijvoorbeeld de flexibele zonnecel gemaakt die je in rugzakken of raamfolie kunt verwerken. En ook de eerste automotor ter wereld op moleculaire schaal is in Groningen ontwikkeld!

In Groningen kun je in het eerste jaar nog switchen tussen Scheikunde en Scheikundige Technologie.... [-]

Nederlanden Groningen
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Eindhoven University of Technology

Scheikundige Technologie speelt een belangrijke rol bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Bijvoorbeeld, de ontwikkeling van schonere energie, nieuwe materialen ... [+]

Scheikundige Technologie speelt een belangrijke rol bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Bijvoorbeeld, de ontwikkeling van schonere energie, nieuwe materialen met zeer specifieke eigenschappen zoals supersterke vezels, het ontwerp van nieuwe moleculen die het toedienen van een bepaalde dosering van een geneesmiddel in het lichaam of het omzetten van licht in elektriciteit. Er is altijd veel vraag naar goed opgeleide en getrainde chemisch ingenieurs.

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

IChemE accreditatie

De bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven is bekroond met de 'internationaal erkend diploma' van The Institution of Chemical Engineers (IChemE). Dit toont aan dat ons programma is wetenschappelijk verantwoord en industrieel relevante.... [-]

Nederlanden Eindhoven
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands