BTech / BSc Hons in Biochemistry

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BTech Honours in Biochemistry

DENFONTEIN CAMPUS

Afgestudeerden van dit programma zijn in staat om gespecialiseerde strategieën en relevante managementprincipes te bedenken en toe te passen in kwaliteitscontrole (QC) en onderzoek en ontwikkeling (R

Ze kunnen werken als supervisie van technici en technologen bij product- en procesontwikkeling en kwaliteitscontrole. Werk kan in een laboratorium zijn, of in productie- of verkoopomgevingen.

Uitkomsten op uitgangsniveau

Studenten moeten in staat zijn om:

 • Identificeer een probleem, formuleer een geschikte hypothese, genereer experimentele gegevens, maak correcte interpretaties en passende conclusies.
 • Werk harmonieus samen met collega's in dezelfde werkomgeving - werk in groepen met anderen bij het oplossen van problemen en het uitvoeren van projecten.
 • Werk onafhankelijk bij het beheersen van de inhoud van modules, het uitvoeren van praktische projecten en het opstellen van rapporten.
 • Zoek, evalueer en integreer technische literatuur, gebruik de juiste en correcte technische taal en terminologie in rapporten.
 • Voer de praktijk van wetenschap en technologie effectief en verantwoord uit zonder het milieu of het welzijn van collega's in gevaar te brengen.
 • Gebruik verschillende technieken om gegevens te assimileren en te analyseren, door het lezen, bespreken, rapporteren en presenteren van projecten en seminars.
 • Verantwoord deelnemen aan activiteiten die van invloed zijn op de maatschappelijke kwaliteit van leven.
 • Onderzoek naar verdere mogelijkheden voor opleiding en werkgelegenheid.
 • Toon het vermogen om het vakgebied te relateren aan de samenleving en weet dus waar die vaardigheden waarschijnlijk vereist zijn.

Beoordelingscriteria

Een student vereist een semestercijfer van 40% om toegang te krijgen tot de definitieve beoordelingsmogelijkheid. Het gewicht van het semester en het eindoordeel is 50:50. Een student heeft een eindcijfer van 50% nodig om te slagen voor een module. Het semestercijfer draagt ook bij aan het resultaat van een aanvullende beoordeling. Het eindresultaat van een aanvullende beoordeling is beperkt tot 50%.

BSc Honours in Biochemistry

Het primaire doel van de BSc Honours-kwalificatie is het consolideren en verdiepen van de kennis en expertise van studenten in de biochemie en het ontwikkelen van onderzoekscapaciteit in de methodologie en technieken ervan. BSc Honours is in wezen een cursusgraad waarvan ten minste 25% (30) van de studiepunten worden besteed aan een onderzoeksproject en rapportage onder toezicht.

De graad vereist een hoog niveau van theoretische betrokkenheid en intellectuele onafhankelijkheid en dient als de initiële kwalificatie voor postdoctorale specialisatie in de wetenschap en biedt studenten diepgaande wetenschappelijke kennis en vaardigheden die hen voorbereiden op op onderzoek gebaseerde postdoctorale wetenschapsstudie.

Toelating tot het Honours-programma is onder voorbehoud van goedkeuring door de afdeling. Een kandidaat-kandidaat moet een minimaal gemiddeld cijfer van ten minste 65% behalen voor biochemie op het niveau van het derde jaar.

Het Honours-programma in Biochemie bestaat uit vier theoriemodules: Advanced Analytical Techniques (BIC0088), Protein Biochemistry (BIC0116), Advanced Catalysis and Enzyme Technology (BIC0089) en Current Advances in Biotechnology (BIC0090). Geavanceerde theorieën in de biochemie komen aan bod. Praktisch werk bestaat uit geselecteerde geavanceerde experimenten en een kort onderzoeksproject (module van een semester) (BIC0097).

Houd er rekening mee dat:

 • Internationale studenten moeten de taalvaardigheidstoets behalen met een minimum van 60%.
 • Aanvragers zijn verplicht om een intern examen te schrijven, zoals jaarlijks vastgesteld door de afdeling.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder