BTech in de machinebouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BTech in de machinebouw

De faculteit Werktuigbouwkunde heeft van rijk geïntegreerd curriculum van het onderwijs en onderzoek voor haar studenten. De afdeling biedt BTech, MTech, BTech-M.Tech (Dual Degree) en PhD-programma in Mechanische Techniek.

Onze undergraduate programma's combineren een brede onderwijs in de technische wetenschappen met een sterke verankering in kwantitatieve, probleemoplossing, ontwerp en communicatie vaardigheden. Door de nadruk op zowel analytische en creatieve methoden, Werktuigbouwkunde afdeling geeft studenten de brede vaardigheden zetten zij nodig hebben om hun doelen na te streven - of dat betekent werken als ingenieur, het oprichten van een bedrijf, verder op af te studeren studie en onderzoek, of naar een vakschool geneeskunde, het bedrijfsleven, of rechten te studeren.

Studenten hebben een scala van mogelijkheden om een ​​breed scala van onderzoek onderzoeken op vele terreinen van mechanische, zoals energie, industrieel, productie, ontwerp Automobile etc. Een groot deel van het onderzoek wordt uitgevoerd binnen de afdeling, maar veel projecten worden uitgevoerd in samenwerking met andere afdelingen en centra op de campus, maar ook met andere R & D-instellingen en nationale laboratoria in het land en in het buitenland uitgevoerd. De faculteit, studenten en auteur personeel vele wetenschappelijke publicaties per jaar in toonaangevende nationale en internationale tijdschriften en conferenties. Verscheidene van de faculteit zijn collega van verschillende nationale technische verenigingen en leden van technische instanties en erkenning hebben gekregen in de vorm van nationale en internationale prijzen. De alumni en medewerkers van deze afdeling bekleden hoge posities in instellingen voor hoger onderwijs, onderzoekslaboratoria en industrieën in India en daarbuiten. De Mechanical Engineering faculteit blijven nieuwe onderzoeksgebieden te verkennen en nieuwe cursussen te ontwikkelen. Sommige van de gebieden waarin de afdeling faculteit hebben gewaagd in zijn MEMS, Solar Thermal Power, Robotica, Flames & Combustion etc.

Overzicht

Het zal een traditioneel programma leidt tot de bacheloropleiding in de machinebouw, met een optie op het krijgen van specialisatie in de volgende gebieden als per keuze van de student:

  • ƒ Thermal Engineering
  • ƒ Mechanical Engineering Design
  • ƒ Industrial and Production Engineering
  • ƒ Automobile Techniek

Iedere opvallende kenmerken van het programma

  • Student ingeschreven voor dit programma zullen bachelors graad in Mechanical Engineering krijgen na de voltooiing van het programma, maar hij / zij zal ook een optie om de bovenstaande mate samen met certificaat van specialisatie in een van de bovenstaande streams krijgen als per hun keuze en voorkeur .
  • Om B.Tech Werktuigbouwkunde krijgen met specialisatie, zal de student moeten vier keuzevakken (DE-I naar DE-IV) nemen aan de zevende en acht semesters van dezelfde stroom van specialisatie en hij / zij zal moeten doen laatste jaar Major project in hetzelfde gebied.
  • Als de student wil B.Tech nastreven in Mechanical Engineering (zonder specialisatie) dan is hij / zij vrij om keuzevakken in zevende en achtste semester van elke aangeboden stroom hierboven vermeld, en er zal geen beperking met betrekking tot het gebied van de laatste jaar Major zijn project.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging professio ... Lees meer

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging profession in which your will use your design and mathematical skills to benefit society and the environment. Lees Minder