BTech in Operations Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Na succesvolle afronding van het Nationale Diploma, kunnen kandidaten, met inachtneming van de toepasselijke programmavoorschriften, zich inschrijven voor de Bachelor in Technologie (Baccalaureus Technologiae –BTech). De BTech vereist minimaal een jaar verder onderzoek.

Een BTech-graad in het relevante vakgebied wordt aan de kandidaten verleend na succesvolle voltooiing van alle theoretische vereisten.

Het doel van de kwalificatie is het ontwikkelen van de toegepaste en cognitieve competenties van de student bij het verwerven, interpreteren, begrijpen en toepassen van operationeel management. De student moet beslissingen over operationeel management in de context van een operationele eenheid of bedrijf kunnen analyseren en verklaren, en de externe impact van beslissingen kunnen beoordelen en interpreteren.

De student moet ook in staat zijn om te reflecteren op haar / zijn bestuurlijke beslissingen en applicaties om het effect daarvan in de holistische context van operationeel management te beoordelen. Studenten moeten ervaring hebben in productie, operaties, engineering management of kwaliteit, om hun leren te contextualiseren naar hun zakelijke omgeving en om verbeteringen en interventies te waarderen die ze in hun werkomgeving kunnen beïnvloeden.

uitkomsten

Uitgangsniveau resultaten:

De kwalificerende student kan:

  1. Demonstreer gedetailleerd begrip en verwierf de nodige kennis om verschillende productie- / service- en controlesystemen toe te passen, operationele managementstrategieën die tegenwoordig in de wereld worden gebruikt, en erkennen tegelijkertijd de "specifieke behoeften" die nodig zijn om het operationele proces / systeem optimaal te laten functioneren.
  2. Strategische operations managementstrategieën begrijpen en toepassen die nodig zijn om een systeem en operationele processen te organiseren, plannen, leiden en controleren om optimaal te functioneren.
  3. Analyseren, voorbereiden en toepassen van de dynamiek van: Strategisch procesontwerp en kwaliteitsverbeteringen van processen en de implementatie van kwaliteitssystemen.
  4. Gebruik technieken voor operationeel beheer om een goede kwalitatieve en kwalitatieve beslissing te nemen die nodig is om te helpen bij de efficiënte werking van een organisatie.
  5. Pas financiële principes toe om operationele financiering te plannen en te beheersen.
  6. Illustreren door middel van het indienen van een project op basis van een onderzoeksmethodologie ter illustratie van kennis, toepassing en implementatie van strategieën voor operationeel beheer om operationele processen en middelen te optimaliseren.

Toelatingsvoorwaarden en selectiecriteria

  • Een aanvrager moet houder zijn van een nationaal diploma in operationeel management of een gelijkwaardige kwalificatie op NQF niveau 6 zoals bepaald door een statuscomité.
  • Zie ook faculteitsregeling EB3.

Uitreiking van de graad

De Baccalaureus Technologiae: Operations Management wordt verleend aan studenten die alle voorgeschreven modules met succes hebben voltooid.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder