BTech in ruimtelijke ordening

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Na succesvolle afronding van het Nationale Diploma, kunnen kandidaten, met inachtneming van de toepasselijke programmavoorschriften, zich inschrijven voor de Bachelor in Technologie (Baccalaureus Technologiae –BTech). De BTech vereist minimaal een jaar verder onderzoek.

Een BTech-graad in het relevante vakgebied wordt aan de kandidaten verleend na succesvolle voltooiing van alle theoretische vereisten.

Deze kwalificatie is bedoeld voor studenten die gespecialiseerd zijn op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkelingsplanning, werkzaam in de overheid en niet-gouvernementele sectoren. Studenten die deze kwalificatie hebben behaald, kunnen, onafhankelijk en in teamverband, zowel ruimtelijke als niet-ruimtelijke velden plannen met behulp van geschikte technologie om kritisch te reageren op de uitdagingen in de natuurlijke en gebouwde omgeving. Studenten kunnen zich aanmelden als Professional Planner bij SACPLAN, nadat ze aan specifieke SACPLAN-vereisten hebben voldaan.

uitkomsten

Uitgangsniveau resultaten:

De kwalificerende student kan:

  1. Onderzoek een plan, binnen de gebouwde en natuurlijke omgeving, om professionals op het gebied van ruimtelijke ordening, controle en ontwikkeling te faciliteren.
  2. Pas de juiste technologie toe bij het plannen van landgebruik en ontwikkeling.
  3. Pas communicatieve vaardigheden toe bij het ophalen en verspreiden van informatie.
  4. Interpretatieve vaardigheden toepassen in aan stedenbouw gerelateerde zaken.
  5. Helpen bij het optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen binnen de gebouwde en natuurlijke omgeving.

Toelatingsvoorwaarden en selectiecriteria

  • Een nationaal diploma: ruimtelijke ordening of een gelijkwaardige kwalificatie van een gelijkwaardige norm.
  • Naar goeddunken van het afdelingshoofd kan van aanvragers worden geëist dat zij zich aanmelden voor en passerende overbruggende personen passeren voordat zij worden toegelaten tot de BTech: stads- en ruimtelijke ordening.
  • Studenten worden geselecteerd op academische verdienste. De criteria kunnen naar goeddunken van het afdelingshoofd worden gewijzigd als wordt aangenomen dat aanvragers voldoende goedgekeurde praktische ervaring hebben opgedaan om hun academische record te vergroten.
  • Zie ook de faculteitsregeling EB3.

Uitreiking van de graad

De Baccalaureus Technologiae: stads- en ruimtelijke ordening worden verleend aan studenten die alle voorgeschreven modules met succes hebben voltooid.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder