Ba audio-ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

58605__MG_3106.jpg

Audio Design omvat veel meer dan geluidsopname en dubbeling voor films, of de samenstelling van pakkende jingles voor radio- en tv-uitzendingen, Charlie-Sheen-stijl. Onze studenten zijn getraind op audio-ontwerp op instrumenten en computers, om geluiden, spraak of muziek op te zetten en op te nemen, waardoor audiot atmosfeer wordt gecreëerd.

Inhoud, Doelstelling en Cursusstructuur

Audio Design: Om geluid te bestuderen, te luisteren en te luisteren

Als onderdeel van de bacheloropleiding Audio Design bij hdpk in Berlijn zullen studenten immersieve werelden van geluid, 3D akoestiek voor spellen en soundlogs (sound branding) creëren. Ze zullen leren hoe gegevens akoestisch worden weergegeven (sonificatie), en computers gebruiken, zoals software zoals Pro Tools als platforms voor compositie en arrangement, en als digitaal instrument.

De modulaire structuur van de opleiding Audio Design omvat zeven semesters, waarin u verwacht wordt in totaal 210 creditpunten te behalen en de academische graad Bachelor of Arts Audio Design (BA Audio Design) te behalen. Tijdens de eerste twee semesters zullen uw geaccrediteerde cursussen zich richten op de basis: gehooropleiding, geluidsontwerp en elektro-akoestiek. In de loop van het derde en vierde semester zullen opeenvolgende vakken uw begrip van compositie, geluidstechnologie en muziekinformatica verdiepen. De syllabus is afgerond door cursussen over muziekgeschiedenis, mediawetgeving, projectmanagement en persoonlijkheidsopleiding. Extracurriculaire projecten en onze uitstekende geluidsstudio's bieden een breed scala aan mogelijkheden om de theorie te oefenen. De opleiding biedt ook mogelijkheden om te werken aan interdisciplinaire projecten, zoals audiovisuele compositie en installaties; evenals de effecten van psycho-akoestiek.

Het cursuschema geeft een overzicht van individuele eenheden van instructie, welke module zij deel uitmaken van en wanneer ze tijdig zijn. Tijdens hun 6de kwartaal voltooien studenten een stage of een semester in het buitenland. Een primair aspect van het studeren bij de hdpk is om deel te nemen aan het netwerk van thesix-bacheloropleidingen Muziekproductie, Populaire Muziek, Audio-ontwerp, Media Management, Media Design en Creative Industries Management. Tevens zijn de interdisciplinaire cursussen bedoeld om studenten van verschillende programma's, waardoor ze hun hoofdbaan beginnen, waarvoor zij samenwerken met klanten en partners. Deze interdisciplinaire projecten dienen ook om contacten te creëren bij toekomstige professionals, en dienen later vaak als eerste interdisciplinair professioneel en persoonlijk netwerk.

Carrièreperspectieven

Audio Design: hoe om te leven als geluidsartist - de soundtrack van de toekomst!

Audio Designers werken in toenemende mate voor de audio software-industrie, dragen bij aan het creëren van voorbeeldbibliotheken en ontwerpen geluidwerelden voor computerspelletjes. Opgeleid om te werken met elektro-akoestiek, als geluidstechnici en muziekinformatica, werken onze studenten meestal in multimediateams.

Audio Designers componeren muziek in allerlei genres, creëer digitaal geluidontwerp en speciale akoestische effecten; ze realiseren voice-over en andere taalgebaseerde producties en directe geluidsopnamen met bands en ensembles. Ze ontwikkelen digitale instrumenten, interfaces en compositiehulpmiddelen. In het artistieke interactie tussen geluid en ruimte, beweging en vorm creëren Sound Designers installaties en dragen ze bij aan media-artistieke projecten zoals audiotrasten. Binnen de crossmedia-teams realiseren ons alumni-ontwerp, aanwezig en zelfstandig artistieke projecten. Ze schrijven liedjes, orkestreren hun eigen arrangementen en ontwikkelen digitale muziekinstrumenten en -apps. Audiovisuele ontwerpers werken als freelancers of zijn in dienst bij web- en marketingbureaus, gameproducenten, afdelingen voor bedrijfsontwikkeling, filmproducenten en in een grote verscheidenheid aan functies. Naast muzikale creatieve vaardigheden hebben Audio Designers ook geluidsingenieurs ervaring op het gebied van apparatuurtechnologie, elektro-akoestiek en muziekinformatica.

Een Bachelor in Audio Design biedt een breed scala aan uitstekende carrièremogelijkheden. U kunt beslissen om te werken voor:

 • creatieve en recordindustrie
 • marketing-, media- en designbureaus
 • software en IT bedrijven
 • commerciële bedrijven en consumentenproducten fabrikanten
 • Tv- en radiostations, audio drama producties
 • organisatoren van evenementen
 • geluidsdirecteuren en producenten
 • componisten en arrangeurs
 • bands en muzikale ensembles
 • spel-producenten

58602_IMG_9775.jpg

Toepassing

"Laat zien wat je hebt!" - Hoe meld je je aan voor de bacheloropleiding Audio Design op de hdpk:

Onze toelatingsprocedure is tweericht: een eerste voorselectie is gedaan op basis van de aanvraagdocumenten en de artistieke werkmonsters. Als u dit voorselectie-onderzoek doorgaat, nodigen wij u uit om naar Berlijn te komen voor onze praktische toelatingsexamen.

TOEPASSING

Aanvragers van de SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) moeten algemene toelatingscwalificaties hebben voor de universiteit of voor een gevorderd technisch college en worden als onderdeel van de inschrijvingsprocedure gevraagd bewijs te leveren van hun esthetisch-technische / design talenten. We zullen specifiek op zoek zijn naar:

 • een sterke motivatie om jezelf uit te drukken en te ontwerpen
 • een goed begrip van computer-gebaseerde realisatie van muziek en geluid
 • basis theoretische en praktische kennis van populaire muziek

Studenten die vanuit het buitenland solliciteren worden gevraagd om een ​​bewijs van voldoende Duitse taalvaardigheid te leveren, zowel mondeling als schriftelijk (niveau B2 minimum).

De volgende documenten moeten worden ingediend:

 • ingevuld en ondertekend aanvraagformulier
 • motivatiebrief (geïntegreerd in het aanvraagformulier) waarin staat: waarom ben je geïnteresseerd in het studeren bij de hdpk? Wat zijn uw verwachtingen? Wat zijn uw professionele perspectieven? (Maximaal 2 pagina's).
 • persoonsgegevens, samen met pasfoto, plaats, datum, handtekening
 • schoolverlof certificaat: notariële kopie, kan later worden ingediend
 • indien u eerder aan een andere universiteit heeft gestudeerd, geef dan de-registratiebewijs (kan ook later ingehandeld worden)
 • monsters van je werk: drie één minuut MP3's van je eigen artistieke werk
 • Voor een gedetailleerde beschrijving van de vereisten, ga dan naar de toelatingsexamen BA Audio Design.

INGANGSONDERZOEK

Na uw succesvolle pre-selectie screening wordt u uitgenodigd voor een praktisch examen aan de hdpk. Dit stelt ons in staat om uw studieprogramma specifieke kennis, uw creativiteit, uw inzet om u creatief en uw motivatie uit te drukken te beoordelen.

Het toelatingsexamen bestaat uit een 10-minuten praktische presentatie en wordt afgerond door een interview van twee professoren / docenten die zich richten op uw artistieke-esthetische-technische kwalificaties, uw basis theoretische en praktische muziekkennis, uw interesse en uw motivatie om te studeren audio ontwerp bij hdpk.

De bovengenoemde 10 minuten lange presentatie moet twee muziek- / geluidsstukken bevatten, geselecteerd door u, met nadruk op digitale muziekproductie / geluidstechniek, samen met compositie / muzikale aanpassing. Beide velden zijn even relevant. Dit praktische examen zal beslissend zijn voor je toelating om creatieve muziek te studeren aan de hdpk. De gehele duur van het praktijk examen bedraagt ​​30 minuten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The hdpk is a leading private university for the creative industries, situated in one of Germany's creative hubs: in Berlin. The study programs cover both artistic and technological aspects as well as ... Lees meer

The hdpk is a leading private university for the creative industries, situated in one of Germany's creative hubs: in Berlin. The study programs cover both artistic and technological aspects as well as practical management issues and media theory. The curriculum focuses on the music and media industries (apart from film and television). Lees Minder