Ba creatief industriebeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De culturele en creatieve industrieën zijn wereldwijd flink en Berlijn is een hotspot voor de creatieve industrieën, waardoor het de perfecte plek is voor uw studie. Creatieve hoofden hebben creatieve leiders nodig en u leert succes in de creatieve industrieën te ondersteunen, markeren en beheren. De graad bereidt u ook voor om uw eigen bedrijf te starten, of om te werken in een traditionele industrie waar bedrijven steeds meer op zoek zijn naar innovatieve benaderingen bij het management.

58606__MG_3012.jpg

Inhoud, Doelstelling en Cursusstructuur

De BA Creative Industries Management biedt u een opleiding die u zal toestaan ​​met theoretische kennis en praktische vaardigheden en competenties om zakelijke waarde te creëren door strategisch management, innovatie en design in het brede gebied van de creatieve en culturele industrie en daarbuiten.

De BA Creative Industries Management wordt geleerd in het Engels voor de duur van zeven semesters (3,5 jaar) met een totaal van 210 studiepunten, wat leidt tot een Bachelor of Arts degree.

Voor uw studie hebben wij all-time management klassiekers aangepast aan de complexe en dynamische creatieve wereld. Communicatie en netwerken, onderzoek en ondernemerschap zijn toegevoegd aan de cursus om je interpersoonlijke en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Verdere modules over de fascinerende onderwerpen van kunst en cultuur maken deel uit van het syllabus om u een geavanceerd en diepgaand begrip te geven van creatieve mensen, processen en producten. Uw competenties zullen ook worden gezocht voorbij de creatieve industrieën. In traditionele bedrijven is er een groeiende vraag naar nieuwe benaderingen van management en leiderschap om innovatie en succes te waarborgen. Het Engelse programma met verdere taalopleiding zal u voorbereiden op een carrière in een internationale omgeving.

U zult praktische vaardigheden en competenties verwerven in projecten die binnen het brede netwerk van instellingen en organisaties van het HPD in de creatieve sector worden verricht. U profiteert van het diverse netwerk van hdpk en creëer uw eigen waardevolle verbindingen voor uw toekomstige activiteit. De theoretische inhoud is geïnspireerd op de ervaring en kennis van beoefenaars en links naar ons academisch onderzoek op het gebied van creatieve benaderingen tot het management (en op aanvullende onderzoeken naar wat het management kan leren van de kunst), op vrijetijdsbesteding en entertainment, evenementen en ervaringen, populaire muziek en consumentenpsychologie. De combinatie van theorie en praktijk bereidt u voor op een reeks management-, marketing- en communicatieposities. Je diploma biedt verdere keuzes om te specialiseren in sectoren zoals film, tv en video, computeren, publiceren, ontwerpen, muziek, performatieve diensten, recreatie en entertainment.

Carriere Perspectieven

De BA Creative Industries Management biedt u veel kansen op het brede gebied van de creatieve en culturele industrie en daarbuiten. Dit omvat bedrijven (van grote mediakorporaties naar lokale opstarters), bedrijfsverenigingen (inclusief internationale verenigingen, beleidsmakers en lokale spelers), agentschappen (reclame, marketing en public relations) en dienstverleners aan de creatieve industrieën (contentproducenten, technische diensten, kunstenaars, ontwerpers).

Het potentieel werkgebied omvat marketing-, communicatie- en managementfuncties in meer traditionele bedrijven die innovatieve benaderingen zoeken, zoals artistieke en creatieve inspiratie om hun dagelijkse activiteiten te verbeteren en te verbeteren.

 • Bedrijven in de creatieve industrie sector
 • Servicebedrijven voor de creatieve industrie
 • Bedrijfsverenigingen en beleidsmakers op het gebied
 • Toerisme en vrijetijdsbestuur
 • Communicatie-, evenement- en marketingbureaus
 • Marketing afdelingen en media relaties afdelingen in bedrijven
 • Markt onderzoeksinstituten
 • Freelancer en ondernemer met uw eigen bedrijf

De BA Creative Industries Management bereidt u voor op een volgende MA op andere gebieden. Afgestudeerden van dit programma, die hun studie willen voortzetten, worden geaccepteerd op de MA Erlebniskommunikation van hdpk. Zij zullen zich ook in andere MA-programma's in Duitsland en internationaal kunnen volgen.

Toepassing

"Toon wat je hebt!" - Hoe om een ​​bacheloropleiding Creative Industries aan te vragen bij de hdpk in Berlijn: De toelatingsprocedure voor de opleiding Creative Industries omvat uw aanvraag schriftelijk en een toelatingsexamen in Berlijn.

TOEPASSING

Aanvragers van de SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) moeten algemene toelatingscwalificaties hebben voor de universiteit of voor een gevorderd technisch college en worden als onderdeel van de inschrijvingsprocedure gevraagd bewijs te leveren van hun esthetisch-technische / design talenten. Gelieve de volgende documenten:

 • ingevuld en ondertekend aanvraagformulier
 • hoofdletter (geïntegreerd in het aanvraagformulier) waarin staat: Waarom ben je geïnteresseerd in het studeren bij de hdpk? Wat zijn uw verwachtingen? Wat zijn uw professionele perspectieven?
 • persoonsgegevens, samen met pasfoto, plaats, datum, handtekening
 • schoolverlof certificaat: notariële kopie, kan later worden ingediend
 • indien u eerder aan een andere universiteit heeft gestudeerd, geef dan de-registratiebewijs (kan ook later ingehandeld worden)

ENTRANCE EXAMINATION

Na uw succesvolle pre-selectie screening wordt u uitgenodigd voor een praktisch examen aan de hdpk. Dit stelt ons in staat uw studieprogramma specifieke kennis, uw creativiteit en uw motivatie te beoordelen. Het toelatingsexamen bestaat uit een interview van 30 minuten, uitgevoerd door twee docenten / docenten, gericht op je vaardigheden, interesses en persoonlijke motivatie om Creative Industries Management bij de hdpk te studeren. Aanvragers worden gevraagd vakspecifieke vragen te beantwoorden die zich richten op tekstbegrip en logisch-analytisch denken. Voor meer informatie over ons toelatingsexamen kunt u contact opnemen met onze adviesdienst.

Consulting Committee Creative Industries Management

We werken samen met deskundigen uit de culturele en creatieve industrieën die bijdragen aan de ontwikkeling van de opleiding. Als professionele deskundigen in de creatieve wereld helpen ze de inhoud van het studieprogramma aan te passen aan de voortdurend veranderende markten, beleid en context. Zij ondersteunen ons ook bij het ontwikkelen van nieuwe aanbiedingen en samenwerkingsverbanden tussen studenten en bedrijven.

leden:

 • Michael H. Bleks (adviseur op het gebied van strategie en politiek, voorzitter van de raad van commissarissen van de Helmut-Bleks-Stichting, subtropische agronomist en getrainde bankier)
 • Gerhard Buchholz (Bezoek Berlijn, Berlijn Tourismus & Kongress GmbH; Politieke Zaken & Strategie Stad Ontwikkelingsproblemen, Toerisme voor Allen & Sport)
 • Hans-Conrad Walter (Culturele Merken - Culturele Marketing en Culturele Sponsoring, Uitvoerend Directeur)

58611_IMG_9640.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The hdpk is a leading private university for the creative industries, situated in one of Germany's creative hubs: in Berlin. The study programs cover both artistic and technological aspects as well as ... Lees meer

The hdpk is a leading private university for the creative industries, situated in one of Germany's creative hubs: in Berlin. The study programs cover both artistic and technological aspects as well as practical management issues and media theory. The curriculum focuses on the music and media industries (apart from film and television). Lees Minder