Ba hons in historische studies

University of Johannesburg

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba hons in historische studies

University of Johannesburg

Onderzoek Essay: Het onderzoek heeft betrekking op essay methodologie, theorie en de toepassing daarvan in een eigenlijke onderzoek essay.

Theorie en Geschiedschrijving: Het onderzoek heeft betrekking op papier theorie en filosofie van de geschiedenis en algemene en Zuid-Afrikaanse historiografie

Afrikaanse geschiedenis: Thema's die de historische ontwikkeling van Afrika worden gepresenteerd.

Thema's in de geschiedenis van Azië: Dit document biedt een selectie van de thema's in de geschiedenis van de grote verschillen tussen de Aziatische beschavingen en de westerse beschaving, sinds de vijftiende eeuw; India, Zuidoost-Azië, Japan en China.

Zuid-Afrikaanse geschiedenis: Thema's in het negentiende eeuwse geschiedenis vóór 1865: de Britse overheersing, debatten over stedelijke middenklasse formatie, Mfecane, Grote Trek, Cape Lieralism, leiders in het interieur, de economische betrekkingen.

Thema's in de economische geschiedenis: Verschillende thema's in theorieën van de economische groei, de ontwikkeling, de rol van het bedrijfsleven en instellingen - toegepast op case studies.

Geschiedenis van de Verenigde Staten: Thema's in de culturele, sociale, politieke en diplomatieke geschiedenis van de Verenigde Staten sinds de koloniale periode tot het heden. Thema's om kwesties van geslacht en familie, ras en de ontwikkeling van de Amerikaanse samenleving sinds de koloniale tijd tot heden, burgerrechten en politieke rechten aan te pakken.

Specialisatie cursus: Onafhankelijk onderzoek van een gespecialiseerde thema onder wetenschappelijk toezicht.

Gezin en Sociale Geschiedenis: De kleinste, maar de meeste belangrijke, eenheid van de samenleving is de familie. Deze cursus onderzoekt veranderende noties van wat een gezin vormt en hoe het werkte in de samenleving van de vroegmoderne tijd tot postmoderniteit.

Thema's zijn onder meer: Demografische ontwikkelingen; ouderschap en jeugd; de economie en politiek van de gezinnen; gebroken en alternatieve families (met name de gevolgen van de slavernij) en de interactie tussen de families, verenigingen en de overheid. Voorbeelden hiervan zijn afkomstig uit Europa, Amerika en Zuid-Afrika.

Toelatingseisen

Om toegang te krijgen in dit programma een student nodig heeft om Historical Studies 3A en 3B hebben, met een gemiddeld cijfer van 65%.

Contactgegevens

Naam: Prof Louis Grundlingh
Tel: 011 559 2007 / E-mail: louisg@uj.ac.za

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Duration
Duur
1 jaar
Voltijd
Locations
Zuid-Afrika - Johannesburg, Gauteng
Startdatum : Feb. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Feb. 2019
Zuid-Afrika - Johannesburg, Gauteng
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan