Ba in de dans

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Department of Dance van The College at Brockport bestaat uit kunstenaars, wetenschappers en opvoeders die dansers op graduate en undergraduate niveau trainen voor een breed scala aan carrières in de kunsten als choreografen, uitvoerders, leraren, wetenschappers en leiders in het dansveld. De studenten in de zeer selectieve opleidingen van de afdeling blinken niet alleen uit in de studio en op het podium, maar ook als kritische denkers, schrijvers en leraren.

De afdeling heeft enkele van de beste dansfaciliteiten in het land, waaronder een eigen volledig uitgerust theater voor proscenium danstheater, een groot ruimtestudio, vijf studio's, een laboratorium voor lichaamsverzorging, een gezondheidspool, kostuum- en scènewinkels en computergestuurde muziek en ontwerpstudio's. Faculteit en professionele staf zijn nationaal en internationaal erkend in hun vakgebieden en zijn leiders in professionele organisaties zoals CORD, NASD en NDEO.

Studenten met een sterke basis van dansopleiding worden uitgenodigd om deel te nemen aan het programma door auditie om zich in te schrijven als dans majors of minderjarigen in de BA- of BS-programma's en komen in aanmerking voor aanvraag in het BFA-programma in het tweede semester. Daarnaast biedt de afdeling drie graduate degrees en serveert een groot aantal studenten cursussen die voldoen aan de algemene onderwijsvereisten.

Wat je leert

Een Bachelor of Fine Arts in Dance is een meeslepende studio-ervaring die je voorbereidt op een veelzijdige dansartiest. Ons programma cultiveert conservatoriumachtige striktheid in een liberale kunstomgeving. Wij verbinden u met de professionele wereld door middel van mogelijkheden om te studeren met Brockport's gerenommeerde faculteit en bezoekende kunstenaars uit New York City.

Dit programma helpt je om je unieke stem te definiëren binnen onze diverse dansgemeenschap. Brockport-dansers zijn choreografen, artiesten, kritische denkers en schrijvers. Ze zijn assertief met hun opleiding, reflecterend en gemotiveerd om het veld vooruit te stuwen met professionele carrières in de dans.

Leerplan

Bij Brockport word je opgeleid om een ​​danser, een kunstenaar en een denker te worden.
 • Neem eigentijds modern en ballet in een van de vijf grote studio's.
 • Speel in twee toegewijde danstheaters.
 • Verken de danstheorie in seminars van kleine klasse.
 • Bestudeer de anatomie in ons conditioneringslaboratorium met Pilates-apparatuur.
 • Leer praktische vaardigheden achter de schermen en in de kostuumwinkel.

Toelatingsvoorwaarden

Een dance major worden is een proces in twee delen:

 • Auditie voor het programma
 • Solliciteer op het college

We organiseren audities in oktober, februari en april voor eerstejaarsstudenten en overdrachtsstudenten. Je hoeft voor je auditie niet op het college te solliciteren.

Prestaties en choreografische mogelijkheden zijn er in overvloed

Je hebt voldoende mogelijkheden om te dansen en te groeien als een choreograaf en performer.
Faculteit en bezoekende kunstenaars geven je de kans om op te treden in hun repertoire. Tot de favorieten van studenten behoren DANSCORE en Sankofa, het Afrikaanse dans- en drumensemble.
Met zes door studenten gechoreografeerde shows per jaar, krijg je de kans om je werk uit te voeren en te presenteren. Studentenchoreografen werken met facultaire adviseurs en in-house verlichting- en kostuumontwerpers. Deze professionele ervaringen bereiden je voor op een carrière in de dans.

Career Outlook

Faculteit helpt je om je sterke punten en verschillende interesses te identificeren. Je leert carrière vaardigheden terwijl je levendige relaties ontwikkelt met actieve professionals. Onze alumni hebben carrières opgebouwd als:

 • Professionele dansers
 • choreografen
 • LERAREN
 • fysiotherapeuten
 • Dansschrijvers
 • Arts beheerders
Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

Brockport is a selective, nationally recognized and accredited public institution. We are the engaged SUNY campus and one of the most engaged college campuses in the country.

Brockport is a selective, nationally recognized and accredited public institution. We are the engaged SUNY campus and one of the most engaged college campuses in the country. Lees Minder