Ba in de Europese governance

European Law and Governance School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba in de Europese governance

European Law and Governance School

Dit uniek ontworpen en cutting-edge drie jaar onderwezen undergraduate degree programma ligt in het hart van de missie van de ELGS, dat is om studenten te bieden een diepgaande blik op het bestuur van de Europese Unie. Het programma biedt studenten een uitgebreide kennis van de wereld van de hedendaagse bestuur, met een focus op de Europese Unie, en een cross-disciplinair greep van zijn historische, institutionele, juridische, economische en politieke dimensies. Bovendien zal dit programma studenten de mogelijkheid om kritische vaardigheden en waardevolle werkervaring die hen voor te bereiden op het leven na het afstuderen te ontwikkelen toe te kennen.

Dit baanbrekende programma vult een leemte in het onderwijs over de EU en hoe het wordt geregeld door de studenten met een unieke interdisciplinaire achtergrond die hen in staat om de complexe realiteit en onderling samenhangende aspecten te begrijpen.

De BA in Europese governance wordt gemaakt en ondersteund door het uitgestrekte ELGS International Faculteit netwerk van meer dan 100 juridische en governance wetenschappers en praktijkmensen over de hele wereld, de ELGS 'Partner universiteiten in Europa en de wereld, en de EPLO. Belangrijk is dat studenten van het programma zal de toegang worden verleend aan EPLO gebeurtenissen op de belangrijkste thema's in de EU-wetgeving en bestuur bij te wonen en om samen te werken met gerenommeerde EU-leiders en besluitvormers. Studenten die afstuderen met een duidelijk inzicht in de meest up-to-date wetenschappelijk onderzoek op het gebied van het EU-bestuur, evenals de praktische toepassingen van de theoretische kennis, en een solide professioneel netwerk om hen te ondersteunen in hun loopbaan na de ELGS.

Aan wie het is geadresseerd

Deze graad is ideaal voor studenten die:

 • trachten posities in de EU-instellingen en organen,
 • streven naar nationale publieke bestuurders die werken aan een Europees en internationaal niveau zijn
 • streven naar een carrière in het gebied van de openbare orde, public affairs, maatschappelijke organisaties en aanverwante sectoren voort te zetten
 • zijn geïnteresseerd in verdere studies en specialisatie in het bestuur, de openbare orde, de politiek en internationale betrekkingen

Voordelen van het programma

Dit programma stelt studenten in staat om in zijn missie voor de volledige integratie van de lidstaten beter inzicht in de huidige context, kader en de lange termijn doelstellingen van de EU, en maakt het ook mogelijk studenten een grote mate van flexibiliteit, mobiliteit en personalisatie van hun studie. Door de vele partnerschappen van de ELGS kunnen studenten zich verder specialiseren in een van de specifieke thema's van het programma.

Daarnaast zullen de studenten nodig hebben om te dienen als stagiaires in ruil voor studiepunten, waardoor het verkrijgen van onschatbare on-the-job ervaring en het opbouwen van een professioneel netwerk om hen te ondersteunen na het afstuderen. Tegen het einde van dit programma zullen de studenten in staat zijn om de oorsprong van de juridische integratie van de EU en de systemen en kader, waar de uitdagingen liggen, en waar meer werk gedaan moet worden verstaan.

Programma Inhoud

De BA in Europese governance is een driejarige opleiding geleerd, het verdienen van een totaal van 180 studiepunten. De cursussen worden geleid door de belangrijkste theoretici en praktijkmensen in hun vakgebied, en geleverd door middel van de klassieke lezingen en interactieve tutorials. Sommige cursussen zullen ook de integratie van andere lesmethoden in voorkomend geval, zoals seminars, bezoeken aan diverse publieke en private kantoren, evenals groepspresentaties. Studenten moeten met succes te voltooien 18 verplichte modules en 10 optionele modules, welke vaardigheden cursussen en een stage omvatten.

De lijst met beschikbare cursussen voor 2017-8 is als volgt: *

Jaar 1

Verplichte modules

Cursussen

Verplichte modules

 1. 1. Intro to Politics
  2. Skills Course: onderzoek, schrijven en presentaties
  3. Geschiedenis van het moderne en hedendaagse Europa
  4. Inleiding tot juridische systemen en juridisch redeneren
  5. EU I: instellingen, governance en uitgangspunten
  6. Inleiding tot internationale betrekkingen
  7. Comparatief Federalisme
  8. Western Political Thought

  Jaar 2

  Verplichte modules
  1. Onderzoeksmethoden in de politieke wetenschappen: kwalitatief
  en kwantitatieve analyse
  2. Vergelijkend openbaar beleid
  3. Internationale politieke economie
  4. Inleiding tot openbaar bestuur en publiek recht
  5. De EU als internationale actor
  6. Europees economisch bestuur

  Jaar 1

  Verplichte modules
  1. Governance, interesses en beleidsnetwerken
  2. Europeanisering: potentiële limieten voor integratie
  3. Europese veiligheid in de 21e eeuw
  4. Beleidsimplementatie en beleidsnaleving

  Indicatieve keuzemodules
  1. Inleiding tot de economie
  2. Inleiding tot besluitvorming in complexe organisaties
  3. Cyber-Security
  4. Partijen en verkiezingscompetitie
  5. Politieke systemen in Zuid-Europa
  6. Rights Framework: EU; EVRM; Nationale Constituties
  7. Politiek en veiligheid in de Middellandse Zee
  8. EU-internemarktwetgeving en mededingingsrecht en -beleid
  9. Politieke geografie en geopolitiek
  10. Constitutionalisme en vergelijkende constitutionele analyse
  11. Terrorisme en politiek geweld
  12. Gedragswetenschappen in recht en politiek
  13. Het EU-migratiebeleid en de vluchtelingencrisis
  14. Regeren zonder overheid: interdisciplinaire perspectieven
  15. Governance en duurzaamheid: een evoluerende agenda
  16. SPSS gebruiken
  17. Democratie en legitimiteit in de EU
  18. Politieke corruptie
  19. Oost-Europese politiek
  20. De rol van de Europese Commissie bij Europese integratie
  21. Intelligentie en besluitvorming in het buitenlands beleid
  22. De eurozone: crisis- en reddingsmechanismen
  23. Vergelijkende politiek en overheid

Academische vereisten

Aankomende studenten van de BA in Europese governance, die hun middelbare school studie hebben afgesloten met de hoogste eer in een van de EU-lidstaten en voldoen aan eisen van toepassing zijn op de universiteit in hun eigen land worden uitgenodigd om te solliciteren. Bovendien, studenten met een internationaal erkende high school diploma (ex. International Baccalaureate), die de hoogste eer hebben ontvangen, worden uitgenodigd om te solliciteren.

Studenten die hun middelbare school studie afgerond aan een instelling die in een land buiten de EU die hebben deelgenomen aan een programma dat niet internationaal erkend is, worden ook uitgenodigd om te solliciteren, maar ze kunnen worden gevraagd om aanvullende documenten over de beslissing van de in te dienen faculteitsbestuur. Vanwege het internationale karakter van het programma en de studenten, zullen sorteren equivalenten worden vastgesteld door het faculteitsbestuur.

Taalvereisten

Alle cursussen van het programma zal worden onderwezen in het Engels, met uitzondering van de gespecialiseerde optionele modules. Als gevolg daarvan moeten de studenten afkomstig uit niet-Engels sprekende landen hun niveau van het Engels taalvaardigheid bewijsmateriaal in overeenstemming met het volgende:

 • TOEFL Internet gebaseerde, 80
 • Cambridge Certificate of Proficiency, C
 • Andere internationaal erkende testen met vergelijkbare cijfers kan worden aanvaard, na beslissing van het faculteitsbestuur

Studenten die studeren aan een partnerinstelling in het kader van hun studie of een stage in een andere taal dan Engels te ondernemen zal worden gevraagd om duidelijk aan te tonen hun vermogen om cursussen te volgen en te werken in de betreffende taal.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
9,900 EUR
Beurzen beschikbaar op aanvraag
Locations
Griekenland - Athene, Central Athens Regional Unit
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan