Ba In De Hedendaagse Arts School

IED – Istituto Europeo di Design Como

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba In De Hedendaagse Arts School

IED – Istituto Europeo di Design Como

Hoe werkt het vandaag in hedendaagse kunst? De Driejarige cursus van de hedendaagse kunstschool Beoogt vakmensen op te leiden van het belangrijkste zogenaamde kunststelsel, door kunstenaars van elke discipline aan curatoren, de evenementenorganisatoren, de persdiensten en de artistieke directeuren.

De cursus richt zich op de analyse van de belangrijkste trends in de recente kunstgeschiedenis, maar ook op de studie van de systemen van de economische betrekkingen, cultuur en samenleving, dat een steeds veranderende industrie te karakteriseren. De praktische disciplines en fundamentele theoretische, wordt begeleid, in feite is de overname van gereedschappen Marketing, Communicatie en Nieuwe Media, en ten slotte of Art Economics.

De curriculaire plannen heeft drie richtlijnen: Curatorschap, Marketing & Communicatie en Hedendaagse Kunst, die zich ontwikkelt in het bijzonder de studie van de elementen van de analyse en de communicatie met betrekking tot curating evenementen, met specifieke aandacht voor het opstellen van de kritische teksten, ontwerp en voorbereiding tentoonstellingen, communicatie en off-line, de samenstelling en de realisatie van redactionele producten.

Geschoolde professionals

Na afloop van de cursus kan de student als professionele kunstenaar werken of in de organisatie, communicatie en promotie van evenementen op het gebied van hedendaagse kunst op Foundations rollen. Musea, Kunstgalerijen, Drukkerijen en Publicatiediensten met Art Director duties, Assistant Art, Art Register, Art Advisor, Art Critic & Curator, Event Manager, Marketing Manager, Pers Office en Editor.

De driejarige opleiding van de School of Contemporary Arts, zorgt voor een goede basisopleiding en een passende humanistische en wetenschappelijke opleiding op het gebied van de productie, organisatie en communicatie van de beeldende kunst. Met name de activiteiten van de cursus gericht op een goede algemene kennis van de basisprincipes van de geschiedenis van de kunst te ontwikkelen - van modern tot eigentijds - en design methodologieën en communicatie van de beeldende kunst, van een plant om te weten de historische, literaire en artistieke cultuur die is een voorwaarde voor alle nodige onderzoek door specialist.

De lessen hebben tot doel de materialen aanwezig in termen van design en het plaatsen van het systeem in verband met de dynamiek en de nieuwe waarden die de hedendaagse kunstmarkt brandstof. De professionele figuur die ontstaat is dat van een professionele staat om verschillende rollen binnen zijn esthetische en sociaal gebied bestrijken. Naast de strikt artistieke vaardigheden, worden de studenten aangemoedigd om de mogelijkheid om te ontwerpen en zelfpromotie, voor het gemak van het inbrengen op de markt en kritisch bewustzijn van hun werk te ontwikkelen. De cursussen zijn gestructureerd om voldoende theoretische en praktische kennis te bieden voor professionals in de zogenaamde Art System (kunstenaars, curatoren, organisatoren van evenementen, persvoorlichters en artistiek leiders), met een specifieke voorbereiding, maar voldoende elastisch, waardoor de communicatie en organisatie kunnen vervullen van artistieke materiaal met betrekking tot de hedendaagse kunst in 'gebied van de verschillende diensten die betrokken zijn bij deze taken: instelling museum aan particuliere galerie, publiceren tot gespecialiseerde bibliotheken, van verantwoordelijke posities en artistieke-culturele competentie van de lokale autoriteiten om de veilingmeesters, de kunst communicatie .

Een van de fundamentele aspecten van de cursus is de operationele aanpak op te stellen uit alle vakken van de studie een echte training, flexibiliteit om te gaan met de echte problemen met betrekking tot de verschillende kansen op werk. Carrière mogelijkheden zijn uitgebreid en varieert van echte conservator aan die van coadjutor in de organisatie openbare of privé-museum, de organisator en planner van artistieke evenementen officier en public relations, de coördinator van educatieve activiteiten aan de artistieke evenementen aan de catalogi voor tentoonstellingen compiler ondersteuning op , de curator van de bibliotheken en videotheken gespecialiseerd in kunst aan de redactie voor het publiceren en kunsttijdschriften aan de gekwalificeerde adviseur voor het uitvoeren van de particuliere galeries.

De cursus biedt ook voldoende specifieke voorbereiding op de start van de relatieve zelfstandigheid van de bovengenoemde gebieden. Gedurende de drie jaar zullen de studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een breed scala van laboratorium-projecten en voert u in direct contact met de kunstenaars en professionals of the art systeem. Bovendien nemen zij deel aan een reeks van interdisciplinaire activiteiten door middel van lezingen, workshops, seminars en tentoonstellingen om betekenisvolle patronen in de hedendaagse kunst te produceren.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op August 30, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
12,500 EUR
Locations
Italiƫ - Como, Lombardije
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Como, Lombardije
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan