Ba In De Mode Stylist En Communicatie

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba In De Mode Stylist En Communicatie

IED – Istituto Europeo di Design Florence

De Fashion Communicator in het digitale tijdperk combineert stylistiekvaardigheden en communicatie- en marketingtechnieken: hij ontwerpt de visuele identiteit van een modemerk, een modemagazine of aanverwante evenementen, het ontwerpen van de sfeer en stijl. Dit profiel is een grondige professionele figuur die klaar is voor zowel offline als online media en tools.

Het doel van de Fashion Stylist is om een ​​gecoördineerd stijlbeeld te creëren dat naast een coherent een origineel perspectief op hedendaagse trends uitstelt of nieuwe voorspelt. In de afgelopen jaren heeft deze professionele positie zijn competenties uitgebreid met inbegrip van de artistieke richting van collecties, geïntegreerde communicatiestrategieën, koele jacht en trend setting.

De cursus biedt een unieke educatieve weg die luxe mode waarden combineert met de uitstekende productie districten van Toscane. LuisaViaRoma.com, een van de meest bekende e-commerce in het modeveld, is de belangrijkste partner.

Carrièremogelijkheden - Fashion Stylist en Communicator, Digital PR, Fashion Editor, Visual Merchandiser, Art Direction Coördinator, Fashion Event Coördinator, Fashion Blogger, Fashion Marketing Specialist.

ACHTERGROND - Een Fashion Communicator is een professional met een brede kennis van modecultuur, 'ontwerpen van afbeeldingen' voor fotografische shootings, video's, blogs, e-commerce, modefilms, modeshows, redactionele producten.

Methodologie en structuur - Het doel van de cursus is opleiding professionals die efficiënt kunnen participeren in de creatie, communicatie en promotie van een merk en een modeproduct, evenals in de opvatting van zijn stijl en esthetiek. Door een Fashion Communicator te worden, dat een multidisciplinair en analytisch profiel is, is het nodig om een ​​transversale opleiding te voltooien die een stevige culturele achtergrond moet bevatten en een goede kennis van de technische hulpmiddelen van fotografie, video maken en de wereld van mode (materialen, codes, karakters, enz). De professional heeft de mogelijkheid om een ​​breed kader van visuele en esthetische referenties op te bouwen: kunstgeschiedenis, kostuum, bioscoop, muziek, talen van video en fotografie, interpretatie en analyse van trends.

De Specialisatie in Fashion Styling Impliceert de ontwikkeling van de vaardigheden die nodig zijn om een ​​communicatiestrategie voor een merk of een modeproduct op te stellen door middel van traditionele en webgebaseerde gereedschappen. De onderzochte onderwerpen analyseren verschillende segmenten van modecommunicatie: public relations, evenementenplanning, begripskwaliteit en productwaarden en projectontwikkeling verbonden aan een product of een merk.

De student is in staat om de hedendaagse mode te interpreteren en te begrijpen en een persoonlijk verhaal te genereren met behulp van innovatieve en hedendaagse projecten op het gebied van fashion publishing en event planning, experimenteren met nieuwe kanalen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op August 30, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Florence
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Florence
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan