Ba in de vrije kunsten

Doshisha University, The Institute for the Liberal Arts

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba in de vrije kunsten

Doshisha University, The Institute for the Liberal Arts

BA in Liberal Arts

De BA in Liberal Arts Program aan de ILA is een hoogtepunt van wereldklasse aanpak van universitaire liberal arts onderwijs. Het instituut combineert een eigen Noord-Amerikaanse liberal arts college sfeer en pedagogische aanpak met de nadruk op het opbouwen van partnerschappen tussen studenten en professoren in kleine, interactieve lessen van instructie in het Engels. Studenten worden uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leren, het ontwikkelen van een kritische geletterdheid door middel van intensief lezen, reflectie, schrijven en discussie. Het Instituut faculteit leden uitdagen studenten om niet alleen te vinden interessante antwoorden, maar te formuleren en vragen intrigerende vragen.

Hoewel concentreren in een van de drie clusters-Japanse Vereniging en Global Culture, Zakelijk Japans in het Global Economy, of Japanse politiek en Global Studies-studenten worden aangemoedigd om hun eigen unieke vierjarige curriculum van de studie te ontwerpen, te kiezen uit een breed scala van klassen aangeboden via het Instituut, het Centrum voor de Japanse taal en cultuur, maar ook letterlijk honderden undergraduate lessen aangeboden in het Japans aan andere faculteiten, bijvoorbeeld, de faculteiten der Letteren, Sociale Wetenschappen, Economie, Handel, Law, and Policy Studies. Ook, zoals een Doshisha University undergraduate, alle Institute hebben de studenten de mogelijkheid om in te schrijven in-krediet verdienen cursussen aan andere universiteiten in "The consortium van universiteiten in Kyoto," met inbegrip van de Universiteit van Kyoto, Ritsumeikan University, Kyoto Seika University, en Kyoto Sangyo University.

Elke student zal behoren tot een van de volgende faculteiten-Letters, Social Studies, Recht, Economie, Handel en Policy Studies; Echter, alle studenten in dit instituut, ongeacht welke faculteit ze behoren, zal hetzelfde curriculum speciaal ontworpen voor de Liberal Arts programma.

De universiteit schema klassen op basis van het semester systeem, met twee reguliere semesters (lente en herfst). Elk semester bestaat uit 15 weken, gevolgd door het eindexamen (zie ook: Academische kalender pagina). ILA studenten kunnen het programma in zowel de lente of herfst te voeren.

curriculum Outline

Studenten in deze vierjarige opleiding kiezen uit drie concentraties: Geesteswetenschappen en de Humane Wetenschappen, Economie en Bedrijfswetenschappen, of Politics and Policy Studies. Alle studenten beginnen door het bestuderen van basiscursussen, waar ze onder de knie van de methoden en onderzoek vaardigheden die nodig zijn voor een vergelijkende analyse. Zij ontwerpen dan hun eigen geïndividualiseerd curriculum door het selecteren van cursussen over de disciplines op basis van hun interesses.

Studenten kunnen gevorderde cursussen in hun concentratie, waar ze krijgen een grondige kennis met betrekking tot specifieke gebieden te nemen:

Geesteswetenschappen en de Human Sciences (Japanse Society and Global Culture)
Business and Economics (Japanse bedrijfsleven en de Global Economy)
Politics and Policy Studies (Japanse politiek en Global Studies)

Studenten kunnen kiezen zich te specialiseren in hun gekozen concentratie of combineer cursussen over de velden, uit de klassen worden aangeboden in het Engels op de ILA, maar ook in het Japans en het Engels in de hele universiteit.

Studenten kunnen ook de mogelijkheid om een ​​jaar in het buitenland door te brengen op een van de vele Doshisha partner universiteiten wereldwijd. Terwijl het nemen van academische cursussen, kunnen de studenten de Japanse taal op elk niveau te bestuderen.

heitcurric

basiscursussen

 • Academische en Research Skills
  • Bibliotheek Research Skills
  • Inleiding tot Informatiesystemen
  • Academische presentaties en debat
  • academisch schrijven
  • Wiskundige methoden voor de Sociale Wetenschappen
  • Inleiding tot de Aziatische filosofie en Thought
  • Inleiding tot de sociale, politieke en economisch denken
  • Inleiding tot de Filosofie en Ethiek
  • Inleiding tot kwalitatieve onderzoeksmethoden
  • Inleiding tot kwantitatieve onderzoeksmethoden
 • Inzicht in Japan en Kyoto
  • Basic Japanese
  • Communities of Practice in Japan
  • Japanse kwesties en onderwerpen
  • Inleiding tot Kyoto
  • Doshisha en het christendom
  • Aardrijkskunde van Japan
  • Natuur en Milieu in Japan
  • Religie in Japan
  • Het begrijpen en ervaren Werken in Japan

Geesteswetenschappen en de Humane Wetenschappen - Japanse Society en Global Culture

Studenten nemen van lessen in deze concentratie zal een breed scala aan onderwerpen en kwesties die uiteengezet deze vier kernvragen te beantwoorden bestuderen.

Onderwerpen zijn onder meer: ​​migratie; de vorming van de individuele en collectieve identiteit; de creatie en het onderhoud van de gemeenschappen en sociale netwerken; nieuwe vormen van communicatie en civiele actie; de ontwikkeling van culturele systemen en concepten van de natie; de opkomst van de mondiale jeugdculturen en globale identiteiten; de invloed van nieuwe media en regionale collectieven; de afbraak van klasse systemen en nieuwe verdeeldheid in de mondiale samenleving; de invloed van technologie op individuen en hun collectieven; de psychologische kracht van de zichtbare en onzichtbare grenzen; de wortels van de etnische en religieuze conflicten; de kracht van symbolen in de maatschappij en het dagelijks leven; de constructie van de Japanse verleden en heden

Economie en Bedrijfswetenschappen - Zakelijk Japans en het Global Economy

Het benadrukken van de lokale en regionale Japanse zakelijke praktijken tegen de achtergrond van een steeds meer geïntegreerde wereldeconomie, cursussen in deze concentratie bieden studenten met een sterke basis in de kernelementen van de hedendaagse zakelijke praktijken, terwijl het bevorderen van de ontwikkeling van de breedte en diepte in het begrijpen, dat kenmerkend is voor a liberal arts graden. Inleidende en tussentijdse cursussen te introduceren de studenten om de boekhouding, economie, financiën, marketing en management theorieën met behulp van illustraties uit Japan.

In de geavanceerde cursussen, hebben de studenten de kans om hun kennis toe te passen in een internationale context. Studenten die hun studies in het bedrijfsleven en economie hebben geconcentreerd zijn comfortabel met zowel kwalitatieve als kwantitatieve analysemethoden, waardoor ze praktische redenering gebruiken om de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd met in hun werk en dagelijks leven op te lossen.

Politics and Policy Studies - Japanse politiek en Global Studies

De antwoorden op deze vragen te domineren elk aspect van ons leven. In onze complexe en onderling afhankelijke wereld, die verantwoordelijk is politiek vereist discours, brede participatie van de burger en responsief leiderschap. Te dien einde, de politiek en Policy Studies Concentratie bevordert de kritische analyse van de politiek en de openbare orde, met zowel een Japan en een vergelijkende focus.

Deze concentratie leidt studenten met de tools om belangrijke vragen kader; gedragstoezicht theorie gedreven onderzoek; bieden evidence-based antwoorden; schrijf duidelijk en overtuigend; en neem deel aan levendige discussies. Wanneer theorie en systematische empirische analyse te rijden doelgericht analyse, belangrijke inzichten voor onze gemeenschappen en voor de wereld ontstaan.

toelatingsbeleid

Op de ILA weten we dat het eenvoudig om ons toelatingsbeleid baseren op kwantificeerbare criteria zou zijn. Echter, onze educatieve missie eist dat voordat we een aanvrager toegeven dat we ontdekken hoe die persoon zou kunnen bijdragen aan en profiteren van de levendige, academische, sociale en buitenschoolse activiteit aan het Instituut en de Universiteit. Om deze reden, vragen we elke kandidaat een reeks documenten die ons helpen om elke inkomende cohort van studenten te selecteren in te dienen. Binnen de grotere universiteit, de ILA studenten is klein (ongeveer 200 leerlingen verdeeld over vier jaar, met extra studenten in onze lessen uit andere afdelingen en programma's over de 29.000-student University).

De ILA is gewijd aan het creëren van een gemeenschap van studenten die allemaal inzetten voor een interdisciplinaire liberal arts programma van de undergraduate onderwijs, dat is uniek in zijn mondiale vooruitzichten en de lokale context. Om dit te bereiken, we vooral kijken naar de volgende kwaliteiten in onze sollicitanten:

 1. taalkundige vaardigheden die effectief zelfexpressie in woord en geschrift vormen mogelijk te maken;
 2. een kritische geletterdheid die zowel zelfstandig denken en vragen veronderstellingen maakt;
 3. een diverse achtergrond met een groot aantal educatieve en sociale ervaringen;
 4. de volwassenheid om de verantwoordelijkheid voor academische leren en leven in een nieuwe omgeving te nemen;
 5. de intellectuele nieuwsgierigheid te denken over mondiale vraagstukken via de lokale lens van Japan.

De ILA gaat ervan uit dat alle aanvragers hebben een uitstekende middelbare school record. Echter, over en voorbij een hoge GPA en uitstekende gestandaardiseerd examen scores (meestal studenten toegelaten tot de ILA een IB-score van 32 of hoger, SAT score van ten minste 1650, of drie GCE A niveaus), het belangrijkste we op zoek naar kandidaten die aantonen dat er een passie voor de vrije kunsten programma met een duidelijke en sterk potentieel om bij te dragen aan de intellectuele en sociale leven van het Instituut.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Price
Prijs
4,207,000 JPY
2017 Entry
Locations
Japan - Kioto, Kioto
Startdatum : Apr. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Apr. 2019
Japan - Kioto, Kioto
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan