Ba in digitale film-en televisie-

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA in Digitale Film en Televisie

De Film-en Tv-programma BA Digital (DFTV) onder leiding van Adam McIlwaine is voor mensen die over de kunst en ambacht van het filmmaken hartstochtelijk bent. Het is snel bouwde een aanzienlijke reputatie in de industrie, alsmede het optreden als katalysator en focus voor artistieke samenwerking binnen het Conservatorium.

Wij bieden een rijke en uitdagende omgeving voor ambitieuze studenten die graag hun vaardigheden te ontwikkelen op het hoogste niveau en die de potentie hebben om nieuwe ideeën en formats voor film en televisie ontstaan.

Film is een samenwerkingsverband medium en hier vindt u alle middelen die u nodig hebt binnen handbereik te vinden. Nergens in het Verenigd Koninkrijk biedt de verschillende disciplines die we doen op dit niveau.

U kunt werken met acteurs, componisten, regisseurs, dansers en muzikanten, maar ook landschappelijke kunstenaars, regisseurs en technici. Alles wat u nodig hebt om grote werken te maken voor het scherm is hier, en je kunt gaan met het hele spectrum van podiumkunsten.

De DFTV heeft uitgebreide industrie links aan de hoogste niveaus. Onze studenten vinden zichzelf regelmatig betrokken bij grote producties en masterclasses als expert collegegeld van actoren uit de sector op een bijna dagelijkse basis.

Wij helpen u uw ideeën en creativiteit te ontwikkelen, en je kunt je vaardigheden aan te scherpen op gebieden als scenarioschrijven, cinematografie, productie management, te bewerken of geluidsopname.

In de afgelopen tien jaar onze studenten hebben gewonnen en is genomineerd voor een aantal prijzen, waaronder BAFTA en Royal Television Society Awards en ons werk is te zien geweest in filmfestivals over de hele wereld.

Onze afgestudeerden kunnen op dit moment te vinden op de BBC, STV, op de grote film-en tv-producties, of regisseren en schrijven van hun eigen speelfilms. Anderen die willen bouwen op hun ervaring hier zijn gegaan om verdere opleiding bij een aantal instellingen, waaronder de National Film and Television School.

Onze aanpak van de opleiding is heel anders dan de traditionele technische opleidingen. Het belang van de film-en tv-theorie en geschiedenis is ingebed in hun praktische werk en vice versa vanaf het allereerste begin. Deze holistische benadering gronden de studenten in de noodzaak om naar te kijken en te analyseren om te creëren volgens de hoogste standaard.

Scherm ontwikkeling Inhoud wordt ook onderzocht in drie jaar durende reis een studenten bij DFTV. De ontwikkeling van de korte vorm scripts en content voor televisie, waaronder TV Kinderen zijn van vitaal belang in een sector waar ideeën zijn de meest waardevolle munt.

De DFTV programma werkt samen met veel organisaties zoals BBC Scotland, Progressive Broadcast Hire, Dumbarton Studi. We hebben ook professionele beoefenaars uit alle disciplines werken met onze studenten op een dagelijkse basis.

Studenten werken aan projecten in hun drie-jarige opleiding de overgang van micro-shorts (90 seconden) om volledig gerealiseerde korte films (max. 20 minuten). De films worden gerealiseerd op tape gebaseerde, DSLR en RED camerasystemen evenals wordt aangepast op AVID. Alle producties worden begeleid door artsen en vormen een belangrijk onderdeel van de cursus beoordeling van een student.

Opzet van de cursus

Jaar 1: U leert technische vaardigheden, samen met de inleidende elementen van scenarioschrijven en tv-content generatie. In je eerste jaar krijg je ook de ontwikkeling van uw technische vaardigheden en creatieve bewustzijn, culminerend in een individueel project dat schriftelijk zal betrekken en het leiden van een drie minuten durende korte film.

Jaar 2: Je zal samenwerken met de RED Epic camera systeem als je een meer creatieve beoefenaar. U zal blijven schrijven en leren regisseren. Dit jaar vindt u een specialisme kiezen cinematografie, post-productie, geluid of produceren. Uw project is een 90 tweede film voor festival indienen.

Jaar 3: U zult uw technische vaardigheden aan te scherpen tot een zeer gespecialiseerde en professioneel niveau, zelfstandig en als een belangrijk lid van het team functioneren. U zult geavanceerde creatieve content te genereren en te onderhandelen over uw rol als specialist beoefenaar. De afstudeerprojecten worden gekozen in een competitief proces en gefilmd met de RODE Epic.

Toelatingseisen

  • Scottish Highers - 3 passes (graad C of hoger)
  • A Levels - 2 passes
  • International Baccalaureate - minimale score van 24 met 3 vakken op Higher Level

Wij bieden een flexibele aanpak om studenten die Highers over meer dan een academiejaar en / of die hun diploma behalen in meer dan een vergadering.

Toegang tot het Conservatorium is gebaseerd op talent, potentieel en vermogen, zal daarom rekening worden gehouden met relevante ervaring die wordt geacht om te compenseren voor een traditionele onderwijs. Wij accepteren een breed scala van kwalificatie, met inbegrip van internationale kwalificaties. Wilt u de geschiktheid van uw diploma / ervaring te controleren, gelieve ons te contacteren (dramaadmissions@rcs.ac.uk).

Engels Taal

De taal van de studie is Engels. De aanvragers wier eerste taal niet Engels is vereist zal zijn om het bewijs van bekwaamheid in het Engels te. Wij accepteren het Internationaal Engels Language Testing System (IELTS).

IELTS - 6.5 met een minimale score van 5,5 in elke component

Laatst bijgewerkt op May 2014

Over de school

The Royal Conservatoire is Scotland's national centre of professional vocational training in performance arts. Our location is the heart of Glasgow; our orientation is the contemporary international s ... Lees meer

The Royal Conservatoire is Scotland's national centre of professional vocational training in performance arts. Our location is the heart of Glasgow; our orientation is the contemporary international scene. We are leading the way as one of Europe’s top conservatoires, offering a rare breadth of artistic disciplines. Lees Minder