Ba In Fashion Design

IED – Istituto Europeo di Design Cagliari

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba In Fashion Design

IED – Istituto Europeo di Design Cagliari

Een MODE ONTWERPER Is in staat om kleding of accessoires te creëren die een persoonlijk verhaal creëren dat geïnspireerd wordt door het omringende grondgebied en de samenleving, de tijdstippen lezen en trends voorspellen. Deze professionele vangsten komen niet alleen van mode, maar ook van beeldende kunst, digitale media, marketing, nieuwe technologieën, product management, semiotiek, kunstrichting, zakelijke communicatie. Vandaag is een modeontwerper niet alleen een creatief, maar ook gespecialiseerd technicus, die aandacht schenkt aan innovatie en weet elke stap, productief en communicatief ontwerp, en weet hoe het omgaan met verschillende onderwerpen, waarbij een samenhangend algemeen beeld wordt gehandhaafd.

Carrièremogelijkheden - Fashion Designer, Accessoires Designer, Textiel Designer, Product Manager, Trend Forecaster, Fashion Buyer.

Titel - De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als een masteropleiding van 1e verdieping en kent 60 studiepunten om de studies in Italië en in het buitenland te kunnen volgen.

Mode is een dynamische en gearticuleerde productieketen, die begint met draad en eindigt met de afgewerkte doek, een complexe wereld van passie- en techniekvaardigheden, valorisatie van traditionele kennis en innovatieve impuls, organisatorisch vermogen en moed om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Methodologie en structuur - De educatieve weg is gestructureerd om studenten de theoretische en praktische kennis te geven om een ​​vrouw, man, accessoires of textielverzameling te ontwerpen. Project en methodologie spelen een essentiële rol en worden geconfronteerd met studenten met een toenemend niveau van complexiteit. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het leren van modellerings- en maatwerktechnieken, textieltechnologie, mode tekening en illustratietechnieken, en productie van kleding of accessoires.

Naast technische en methodologische voorbereiding verwerven studenten de culturele kennis om de taal van de mode te bekijken als een historisch, artistiek en sociaal fenomeen, een stroom van trends en tekens, een visueel en creatief verhaal. Ten slotte behandelt het programma het economische systeem, vanuit verschillende gezichtspunten: de productieketen, marketing en online / offline communicatie op verschillende kanalen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om zakelijke vaardigheden te ontwikkelen die hen in staat stellen verschillende dynamieken in het mode systeem te ondervinden.

Het beginnen met een educatieve weg in de mode in Cagliari betekent dat studenten de mogelijkheid krijgen om in contact te treden met lokale eigenaardigheden, om ze te verwerven en deze in een tweede keer te exporteren naar andere contexten als een element van toegevoegde waarde. Het betekent het vermengen van verleden met heden, het bepalen van de toekomst van de mode, het bestuderen van de typische vormen en materialen die typisch zijn voor Sardinië en zijn fijne ambacht. Het programma richt zich op de huidige, lokale, nationale en internationale context, ook dankzij de aanwezigheid van externe professionals die traditionele elementen kunnen omzetten in textiel en collecties die passen bij hedendaagse mode.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op August 30, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Cagliari
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Cagliari
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan