Ba In Fashion Design

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba In Fashion Design

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Vandaag, de MODE ONTWERPER is in alle opzichten een ontwerper die weet hoe hij zijn eigen creativiteit om te luisteren naar kleding of accessoires te creëren. Hij begint bij het structureren van een persoonlijk verhaal en volgt elke stap van de werkwijze van de technische productie tot het product communicatie. Dan, de ontwerper kiest de meest efficiënte hulpmiddelen, en constructief samenwerkt met andere professionals die alles controleert de samenhang van het algehele beeld.

Daarom worden de stilistische en creatieve vaardigheden in combinatie met de mogelijkheid om innovatieve producten te creëren, om de kwaliteit te stimuleren, om de producten op de markt te brengen, en om hun verhalen te creëren. Bijgevolg, de huidige Fashion Designer begrijpt en maakt gebruik van talen en invloeden die niet alleen afkomstig zijn van het gebied van mode en voegt deze toe aan de traditionele mode-codes om een ​​complex pad te traceren in lijn met de hedendaagse trends.

JOB-profielen: Modeontwerper, accessoires ontwerper, mode grafisch ontwerper, Textiel Ontwerper, Productontwikkelaar, product manager assistent, Schoenen Ontwerper, koploper, label eigenaar.

De cursus is erkend door de Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als een academisch diploma niveau I (180CF)

STRUCTUUR

De gehele cursus in Fashion Design is gestructureerd om studenten te voorzien van de instrumenten, de culturele achtergrond en de juiste methodologie voor het ontwerp van een kleding en accessoire collectie die, in aanvulling op respect voor de waarden van originaliteit en innovatie, kan voldoen aan de effectief gezicht behoeften van de markt en voldoen aan de trend eisen van de hedendaagse mode design. De cursus heeft ook het doel het bevorderen van persoonlijke talent, experiment en onderzoek, door het verbeteren van de expressieve en stilistische eigenheid van elke student.

Deze werkwijze is gericht op het project ontwerpmethoden, elementen die aanwezig blijven met toenemende complexiteit van de eerste naar de laatste stelling. De verschillende collecties (damesmode, herenmode, textiel, accessoires) en de productie van prototypes zijn de gebieden van de expertise die de studenten kennis verwerven en vaardigheden te ontwikkelen gedurende de drie jaar van de studie. In dit verband zal speciale aandacht worden besteed aan het verwerven van patroon maken en naaien vaardigheden, om textiel en leer-technologie en de verwerking, het ontwerp technieken en mode-illustratie en het productieproces van kleding en accessoires. Complementair aan de technische en methodologische disciplines is de bijzondere aandacht voor culturele studies dat de taal van de mode te identificeren als een historische, artistieke en sociaal fenomeen; als een stroom van trends en codes, als een creatieve en visuele verhaal en, ten slotte, als een economisch systeem gekenmerkt door een productieketen en door specifieke marketing en communicatie strategieën.

SPECIALISATIE

Het curriculum van het tweede of derde jaar is rijk aan specialisaties, dankzij de keuze van keuzevakken (zie Individuele Curriculum) en het onderwerp van de Thesis Project.

De studenten kunnen een specifiek curriculum koos en IED zal bevestigen of de Specialisaties zijn geactiveerd.

Schoenen en Accessoires Design na een eerste voorbereidend jaar, zal de volgende jaren worden gestructureerd te verdiepen de specifieke know-how vereist in de ontwikkeling van het project voor een accessoire (tassen, schoenen, kleine lederwaren, hoeden, riemen, enz.) Het accessoire Mode ontwerper moet weten hoe om het project te beheren in al zijn fasen, van het idee tot de creatie van prototypes. Studenten worden ondersteund door professionals uit de industrie, die de veranderingen in de nationale en internationale context kunnen begrijpen.

Het accessoire is geëvolueerd in de tijd, geleidelijk complementair aan de outfit, een iconisch object met een onbetwiste esthetische en stilistische waarde. Het ontwerp en de productie vereist gespecialiseerde opleiding dat de eigenaardigheid van het product beschouwt: naast het ontwerpen van de collectie gewijd aan de verschillende soorten accessoires (mannen en vrouwen), zullen intense workshops worden gehouden om een ​​correct gebruik van de gereedschappen en machines te verzekeren, voor de verwerving van patroon maken technieken en tas en schoenen productie van specifieke technische tekeningen, de processen van de productie en het gebruik van verschillende leer en huiden, evenals metaal hardware-ontwerp voor accessoires.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op August 30, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Rome
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Rome
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan