Ba in grafische (communicatie) ontwerp

University of Johannesburg

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba in grafische (communicatie) ontwerp

University of Johannesburg

Communicatie ontwerpers zijn creatieve denkers en probleemoplossers die een scala aan methoden voor het ontwerpen, processen en technieken te gebruiken om professionele communicatie ontwerpen, zoals posters, boeken, tijdschriften, corporate identity programma's, verpakkingen en websites, zowel individueel als als leden van de teams te creëren.

Het ministerie van Graphic Design biedt een Bachelor of Arts in Design is gespecialiseerd in Communication Design. De afdeling biedt onder andere een aantal studio's en een centraal gelegen Apple Macintosh-computer studio.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden zullen in staat zijn om een ​​communication design carrière in te voeren door te werken in de ontwerpstudio's, adviesbureaus marketing, branding en reclamebureaus, en voor kranten, tijdschriften en uitgevers van boeken als:

 • Grafische ontwerpers en communicatie
 • art directors
 • typografische ontwerpers
 • Layout kunstenaars
 • Illustratoren

Daarnaast kan werkgelegenheid worden gevonden als een in-house ontwerper voor bedrijven of door de staat gesteunde instellingen, of afgestudeerden kunnen kiezen om freelance of starten hun eigen grafisch ontwerp business.

Toelatingsvoorwaarden

BA (Design) (Communication Design) (B8BA1Q)

 • Senior Certificate of een gelijkwaardige opleiding met een minimum APS of M-score
 • Indiening van een voorgeschreven portfolio
 • Afronding van de Nationale Benchmarking Test (NBT) voor academische en kwantitatieve geletterdheid (AQL).

Gemiddeld Point Score (APS)

 • min APS
  • 23 Met Wiskunde
  • 24 Met Maths Lit
 • Taalwetenschap
  • Taal van lesgeven en leren *
   4 (50-59%)
  • Andere erkende taal **
   4 (50-59%)
 • Wiskunde
  Wiskunde: 4 (50-59%) OR
  Wiskunde Lit: 5 (60-69%)
 • Andere vereisten
  indiening van een bepaalde portefeuille

Een minimum van 25 APS met wiskunde of 26 met wiskundige geletterdheid is verplicht zich te melden voor het programma.

* Engels, Moedertaal of Engels Eerste Aanvullend Taal
** Language Home of Engels Eerste Aanvullend Taal

M-score

Dit scoresysteem wordt gebruikt wanneer de aanvrager ingevulde de school voorafgaand aan 2008 of A / O levels, oude curriculum IEB, etc. Een minimum M-score van 12 is nodig om toe te passen voor het programma met ten minste een D symbool voor Engels eerste taal, hogere rang; of een C symbool voor Engels tweede taal, hogere rang; of een B symbool voor Engels, Standard Grade.

Symbolen - Een B C D E
punten hogere Graad 5 4 3 2 1
punten Standard Grade 4 3 2 1 0
Selectiecriteria • De kandidaten worden geselecteerd door middel van de beoordeling van een voorgeschreven portfolio zoals beschreven in deze brochure.
<li>  Portfolio's kunnen op de laatste vrijdag van de maand van juni worden ingediend tot en met september 2016.</li> 
<li>  Aanvragers worden ge&iuml;nformeerd over de uitkomst in een offici&euml;le brief, en de portefeuilles moeten worden verzameld door de laatste vrijdag van januari 2017. De portefeuille moet naar het adres worden afgeleverd op dit pamflet of stuur het naar: Department of Graphic Design, Universiteit van Johannesburg, PO Box 17011, Doornfontein, 2028.</li>


Portfolio Vereisten

U bent verplicht om een ​​portfolio van het werk waarin u uw reactie op de geschetste taken samen te stellen voor te bereiden. De portfolio moet voldoen aan het volgende:

 • Het moet A2 groot en netjes gemaakt van stijf, beschermend materiaal zoals karton of hard plastic sheet. Vermijd echter zware materialen zoals metaal of hout voor de afdekking.
<li>  Uw naam, telefoonnummer, postadres, het programma dat u solliciteert, en het adres van het Graphic Design Department moet verschijnen op de cover.</li>
<li>  Het moet gewaarmerkte kopie&euml;n van uw identiteitskaart en uw meest recente resultaten in de National Senior Certificate examen of een gelijkwaardige opleiding, evenals een gecertificeerde en ondertekende verklaring dat de portefeuille is je eigen werk op te nemen.</li>
<li>  Het moet al de set taken omvatten zoals hieronder beschreven, en daarnaast kunt u voorbeelden van je beste bestaand werk in de vorm van foto's, fotokopie&euml;n, digitale prints, of op compact disk bevatten.</li>
<li>  U wordt geadviseerd om serieuze aandacht te geven aan de kwaliteit van uw portefeuille als slechts een beperkt aantal studenten kan worden aanvaard.</li>


DE TAKEN

 • De taken worden gebouwd om uw creativiteit, visuele communicatie vaardigheden evenals uw technische vaardigheden, en de presentatie, tekenen en schrijfvaardigheid beoordelen
<li>  De taken moet 16 uur of minder voltooid.</li>
<li>  Na indiening van de portefeuille, kan de afdeling die u nodig heeft om verder te assessments af aan de Universiteit van Johannesburg naar uw woordenschat, verbaal redeneren, non-verbaal redeneren testen, begrijpend lezen, vergelijking en ruimtelijk inzicht.</li>
<li>  Lees de taken zorgvuldig en zorgen ervoor dat u zich houdt aan alle instructies.</li>
<li>  Vergeet niet dat er geen goede of foute manieren om de beoordeling af te ronden, maar verschillende manieren van het aanpakken van de taken.</li>


Taak 1: Stoel tekening

Het opzetten van een houten stoel en plaats een object dat je het gevoel communiceert iets over je persoonlijkheid op of naast de stoel. Produceer een nauwkeurige tekening in potlood van deze set-up op een A2-papier. De gehele stoel moet worden weergegeven en de tekening moet worden gedaan de vrije hand - u misschien niet een liniaal, kompas, of enige andere technische tekening instrument of object om u te helpen de tekening doen.

Beoordelingscriteria: Creativiteit, visuele communicatie vaardigheden, technische vaardigheden, presentatievaardigheden, tekening vaardigheden, houding.

Taak 2: Van letters

Verdeel een A2 stuk papier in een raster bestaande uit 16 rechthoeken. Letter van het woord "plus" anders in elke rechthoek. Een verscheidenheid van media worden gebruikt, van de traditionele, zoals potlood, de niet-traditionele, zoals thee.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatie vaardigheden, technische vaardigheden, presentatievaardigheden, houding.

Taak 3: Stripverhaal

Maak een vijf-panel stripverhaal met alleen foto's om te laten zien hoe je voor te bereiden en te vieren een familietraditie. De hoofdpersoon moet u en de tekening kan worden in elke stijl die past bij de toon van het verhaal. Alle passende tekening medium kan worden gekozen, zoals potlood of pen, op goede kwaliteit A3-papier of karton.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatie vaardigheden, technische vaardigheden, presentatievaardigheden, houding.

Taak 4: Logo conceptualisering

Stel je voor dat je gevraagd om een ​​nieuw logo te ontwikkelen voor een van de volgende merken: Simba Chips / Frito's

Schrijf de naam van het merk u hebt gekozen in het midden van een A3-pagina. Maak vervolgens een mind-map met uw denkproces bij het bedenken van een idee voor het logo. Kom met zo veel ideeën als je denkt dat ze mogelijk te noteren en visualiseren van de ideeën van de mind-map groeit. Probeer ook om verbindingen tussen uw ideeën te tonen. Zodra je klaar bent aangeven op het mind-map, die is uw favoriete concept.

Beoordelingscriteria: creativiteit, visuele communicatie vaardigheden, houding.

Taak 5: Het vertellen van verhalen

Schik de volgende drie frames, zodat ze twee totaal verschillende verhalen. Schrijf de basis plot voor elk verhaal dat je hebt gemaakt.

Beoordelingscriteria: creativiteit, schrijfvaardigheid, houding.

Taak 6: Essay

Schrijf een twee pagina's essay over het volgende onderwerp: "Ik denk dat ik creatief omdat ..."

Beoordelingscriteria: creativiteit, schrijfvaardigheid, houding.

Taak 7: visuele analyse

Kies een afbeelding, bijvoorbeeld een schilderij, poster, of foto, en uitleggen in het schrijven van wat het beeld schildert.

Beoordelingscriteria: schrijfvaardigheid, houding.

articulatie mogelijkheden

Het ministerie van Graphic Design biedt een Bachelor of Arts Honours in Design en een Master of Art in Design.

Contact details

Department of Graphic Design
Faculteit Kunst, Vormgeving en Bouwkunst (FADA)
Universiteit van Johannesburg
Auckland Park Bunting Road Campus
Johannesburg

FADA Information Centre
011 559 1117/1098, web-fadauj.ac.za
www.uj.ac.za/fada of www.uj.ac.za/graphic

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Zuid-Afrika - Johannesburg, Gauteng
Startdatum : Feb. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Feb. 2019
Zuid-Afrika - Johannesburg, Gauteng
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan