Ba In Productontwerp

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba In Productontwerp

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Het doel van de cursus is om Productontwerpers op te leiden die de evolutie van de traditionele relatie tussen Designer en Enterprise kunnen omgaan met een nieuw scenario. Tegenwoordig worden professionals in Design geroepen om hun competenties te verbreden door niet alleen op het product te stappen - het zichtbare deel van een project - maar ook op de bijbehorende dienst, het intagbare onderdeel dat verband houdt met de relatie tussen product, gebruiker en het omringende systeem.

De productontwerper laat deze methodologische competenties zien om objecten, strategieën en diensten te ontwerpen in het licht van onderzoeken en marktanalyses die nuttig zijn voor industriële, zelf- of ambachtelijke producties. Dankzij een gebruikersgerichte benadering wordt zijn werk gekenmerkt door sympathie tussen mensen en projecten duurzaamheid.

Carrièremogelijkheden - Product Designer, Service Designer, Concept Designer, Inventor en Self-Entrepreneur.

Titel - Deze BA is erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Level I en kenmerkt 180 studiepunten

ACHTERGROND - Het Product Designer-beroep ondervindt een grote verandering, naast het ontwerpen als freelance of in een professionele studio, wordt hij gevraagd direct in de arbeidsmarkt een zelfgemaakte man, ondernemer en producent van zijn eigen ideeën te worden.

Methodologie en structuur - In drie jaar verwerven de studenten de wereldwijde bekende Italiaanse designcultuur, die afkomstig is uit het genie van Leonardo, in staat om werken van grote esthetische, functionele en emotionele waarde uit te drukken.

Om een ​​professionele carrière te ondernemen, krijgen studenten een breed scala aan competenties: cultureel, technisch en op basis van projectontwikkeling. Culturele elementen die verband houden met ontwerp, architectuur en kunst worden geanalyseerd, maar ook sociologie en antropologie, die nodig zijn om de evolutieve fenomenen gedrag te begrijpen en te interpreteren, het hoofdontwerp van het ontwerp. Studenten worden geïntroduceerd voor marketing, een fundamenteel instrument voor het analyseren van merkwaardigheden en de marktpositionering van de bedrijven waarmee zij samenwerken, en voor het lezen en anticiperen op de behoeften en trends van de consument.

Studenten ontwikkelen hun eigen solide projectontwikkelingsmethode die vanuit de ethische, maatschappelijke en duurzaamheidswaarden de mogelijkheid biedt om een ​​gedachtegang voor strategisch ontwerp te verwerven. Deze ontwerpmethode wordt afgerond door middel van het bestuderen van gereedschappen om een ​​project te ontwikkelen, beoordelen en uit te leggen: het potlood, 3D-modelleringssoftware, rendering, labwerk voor de bouw van modellen en prototypes met behulp van 3D printers. Dankzij het elektronische prototypingsplatform Arduino kunnen studenten de interactie tussen functies van het object en het gedrag van mensen analyseren.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op August 30, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Rome
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Rome
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan