Ba In Sieraden Ontwerpen

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba In Sieraden Ontwerpen

IED – Istituto Europeo di Design Rome

De Jewelry Designer moeten weten hoe ze kennis te combineren van de markt, de commerciële eisen en de capaciteit om tendensen te interpreteren, met de ideeën geboren uit de cultuur van design projecten, kunst en ten slotte de mode.

De sieraden ontwerper interpreteert de tendensen en de stijlen van de consument, het begrijpen van de eisen van de markt, de sociale en de consument dynamiek, de officiële taal, het bedrijf filosofie en cultuur, die de onmisbare matrix gebruikt om het definitieve ontwerp project uiten geworden.

Professioneel profiel: Jewelry Designer, Jewelry Drawing Artist, Product Management De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Level I (180CF). De cursus stelt een methodologische benadering voor Jewelry Design voor en illustreert de meest technische onderdelen van de baan Van een ontwerper: het is onmisbaar te weten over materialen, werkprocessen en transformatie technologie voor luxe sieraden, goudsmeden, kostuumjuwelen, zilveren en andere objecten.

Het eerste jaar is gewijd aan het verwerven van de fundamentele technische hulpmiddelen, een correcte basisontwerp methodologie en een gedegen voorbereiding van transversale culturele thema's, met betrekking tot de sieraden sector, design en mode. De leerervaring concentreert zich op het verwerven van kennis over de ontwerp methoden die worden gebruikt om een ​​collectie sieraden maken, de inhoud van de cursus modules zijn gericht op het verdiepen van de kennis gekoppeld aan de waarneming van de werkelijkheid, het vertalen van de signalen en voor de ontwikkeling van een eerste idee, werken met het tot transformeren tot een product. Dit betekent dat het begrijpen van een aantal van de basistechnieken (technologie van materialen, technische tekeningen en de werkelijke modellering, graphics en design software), methodologieën (hoe je een ontwerp boek te organiseren, van het moodboard op de keuze van de materialen, en de studie van de formulieren , van het technisch ontwerp van het product specs) en cultuur (geschiedenis van design, van mode, psychologie en de perceptie van de vorm, semiotiek). Het belangrijkste doel is om de capaciteit om nieuwe vormen uit te werken, te analyseren en synthetiseren werkelijkheid, de eigen ideeën te ontwikkelen en te vertalen hun creativiteit in objecten en producten, na een nauwkeurige methodologische proces te ontwikkelen.

Het tweede jaar is ontworpen om iemands vaardigheden, waarbij de methode, de instrumenten verworven en de culturele aspecten zijn concrete gebruik genomen te verdiepen: de projecten (luxe sieraden, body accessoires, alternatieve sieraden, horloges, brillen) worden behandeld in de verschillende fasen van het onderzoek / ontwikkeling en communicatie en vormen de bouwstenen van de cursus leren. Elk onderwerp wordt gedacht als een functie van het project: de technische en expressieve middelen, de culturele codes, de aanpak van de mode marketing en design management zijn allemaal gezien als instrumenten om het project te voltooien: van het zoeken naar een inspirerend thema, totdat de product en het is communicatiestrategie, wordt iedere fase gevolgd en grondig onderzocht. Het belangrijkste doel: het beheer van het creatieve proces, de timing en de mechanismen van de opzet van het project, tot het bereiken van een eerste fase van smaak en persoonlijke competenties, die een "stijl" met betrekking tot de twee fundamentele gebieden van verwijzing zou kunnen omschrijven: het ontwerp en de mode.

Het derde jaar Is gewijd aan een geavanceerd ontwerpproject in een gesimuleerde professionele context en heeft een complex cultureel referentiepunt, met name verbonden aan de relatie tussen bioscoop en mode. Het proefschrift project kadert in een moment van groei en autonomie, waarin persoonlijke intuïtie wordt gestimuleerd en kritisch denken is ontwikkeld in de student, die moet resulteren in de ontwikkeling van een persoonlijke stijl, origineel en coherent en omgevormd tot een product. De student ook kennis heeft ten aanzien efficiënte plaatsing van zijn / haar werk op de mode markt, waarin de technische kwaliteitsaspecten en de kostenstructuur gekoppeld aan de productie.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op August 30, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Rome
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Rome
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan