Ba journalistiek en corporate communicatie

HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba journalistiek en corporate communicatie

HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft

Journalisten zijn open-minded, nieuwsgierig en geïnteresseerd in de mensen achter de gebeurtenissen. Met de tijd, melden ze grote en kleine gebeurtenissen in de wereld en is aanwezig in de media het laatste nieuws en achtergrondinformatie.

Curricula en onderwijsmethoden

De internationaal erkende bachelor's degree in de journalistiek en corporate communicatie gericht op studenten die specifiek geïnteresseerd zijn in de journalistieke milieu en zorgt voor extra specialistische kennis en expertise in corporate communicatie. om een ​​verscheidenheid aan carrièremogelijkheden voordoen in de mediasector van de dubbele kwalificatie als bedrijven, instellingen en organisaties steeds meer professionals in de communicatie met hun thema's en berichten in de media moeten worden gehoord.

Zoals undergraduate degree, de cursus in de afdeling journalistiek en communicatie ten HMKW alle gebieden van de journalistiek, variërend van print journalistiek op radio en online via de tv journalistiek. Je leert de theoretische basisprincipes van communicatie, onderzoek, rapporten schrijven en nieuws, artikelen schrijven, rapporten en het uitvoeren van spannende interviews. De wisselwerking tussen de media en de politiek, maar ook de fundamenten van de economie worden onderwezen. Je leert het vak van goede journalisten en communicatie-experts in een bedrijf van de grond af en zet uw vaardigheden en kennis in de praktijk. Aan het HMKW dit gebeurt bij projecten met partners uit de media en de economie, op het veld reizen en projectweken.

Leraren in het departement van Journalistiek en Communicatie hebben een sterke link naar de praktijk. Dit zorgt ervoor dat de studenten leren hoe de journalistiek en communicatie verandering. Journalisten kunnen verhalen niet alleen lineair, maar flexibel als gevolg van cross-media storytelling en gevarieerd vertellen vandaag in de digitale transformatie van de journalistiek is spannend mogelijkheden om vast te stellen. Over het verhaal dat verteld kan worden vanuit verschillende perspectieven, video's worden geleverd met interviews, geluidsfragmenten of interactieve graphics. Journalistiek heeft meer levendig en kleurrijk, met digitalisering geworden. Studenten werken met deze nieuwe vormen van HMKW en dus worden voorbereid op de dagelijkse verandering en carrière.

De nadruk wordt gelegd op academische werk. Met de bachelor thesis studenten leren om een ​​complex vraagstuk academisch onder controle te krijgen. De combinatie van theorie en praktijk aan de HMKW verbreedt de kennis en het vermogen bereik en verbetert de mogelijkheden voor het starten van een carrière.

Plaatsing

Alle klassieke undergraduate programma's van HMKW omvatten een zes maanden durende stage. Studenten van BA journalistiek en corporate communicatie hebben stages in diverse bedrijven afgerond. Hier volgt een selectie: American Academy in Berlijn, AXA, Axel Springer, Babel International (Parijs), BBDO, Berliner Zeitung, BMW, BZ, Daimler AG, Endemol Shine Duitsland, Emden krant, Erbol Digital Bolivia, European Space Agency, Film Academy Baden Wuerttemberg, Gruner + Jahr, ic! berlijn, Eiland Radio Mallorca, ITV Studios Duitsland, MDR, Mr. Specs, MyToys, NDR, n.tv, Radio B2, RBB, Ritz-Carlton, RTL, RTL Studio New York, SID Sport-Informations-Dienst, Spiegel, Stern, Tagesspiegel , taz, Thomson Reuters, Unilever, Vattenfall, VICE Duitsland, Vodafone, WDR, ZDF.

  • Start: elke zomer semester (classic) en winter semester (klassiek en duaal)
  • Startdatum winter semester: oktober; term zomer: April
  • Master: Als de daaropvolgende kwalificatie voor de BA Journalistiek en Corporate Communication de HMKW biedt de opeenvolgende masteropleiding MA Convergent Journalistiek.

accreditatie

De studies BA journalistiek en corporate communicatie is geaccrediteerd door de FIBAA en gecertificeerd. Het voldoet derhalve aan de hoogste internationale academische kwaliteitsnormen.

Deze school biedt programma's in:
  • Duits
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
6 - 8 semesters
Voltijd
Price
Prijs
595 EUR
maandelijks.
Locations
Duitsland - Berlijn, Berlin
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Duitsland - Frankfurt am Main, Hessen
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Duitsland - Keulen, Noordrijn-Westfalen
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan