Ba Kostuum & Fashion Design

Accademia Costume e Moda

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Ba Kostuum & Fashion Design

Accademia Costume e Moda

2

De Accademia di Costume e di Moda heeft zowel een lange traditie en ervaring in training en opleiding binnen het Kostuum en de mode-velden, zich kwalificeren als een centrum van uitmuntendheid in het leren dankzij het educatief aanbod en de manier van lesgeven en leren. Haar alumni zijn succesvolle en ervaren ontwerpers en mode-professionals die werkzaam zijn binnen een grote verscheidenheid van gebieden binnen de mode-systeem of het werken als Costume Designers voor belangrijke producties, zowel op nationaal en internationaal niveau.

OVERZICHT

Het is een vaststaand feit dat de meeste grote mode-ontwerpers inspiratie gevonden heb in historisch kostuum. Het is van essentieel belang als een mode-ontwerper om een ​​goede praktische kennis van Costume History hebben.

Als een ontwerper heeft het begrip van wat er in het verleden gedragen worden en waarom kledingstukken werden ontwikkeld op die manier vormen een sociologisch en cultureel perspectief, dit is een geweldig instrument om reflecterende ontwerper te "zien de toekomst".

Belangrijk is dat als inspiratiebron om creatief te verkennen historische kledij structuur en vorm, bouwtechnieken, fit en de vorm van het lichaam en experimenteren met de decoratieve kunsten van versieringen - print en borduurwerk.

De rijkdom en diversiteit van historisch kostuum en kleding zijn een onuitputtelijke bron die ontwikkelingen, experimenten inspireert en kan worden toegepast op alle genres van de collecties en markten. De belangrijkste internationale ontwerpers van onze tijd zijn beroemd om gebruik te maken van kostuum invloeden in hun collecties.

Eveneens is het eerlijk om op te merken dat bij het werken in het Kostuum van de kennis en vaardigheden die de vorm hebben van een diep inzicht in de Fashion Design proces, trends en technologieën versterkt het ontwerp mogelijkheden en de voorgestelde resultaten.

De structuur van het educatieve pad bevordert continue spannende wisselwerking tussen specifieke technieken en vaardigheden op het gebied van zowel Fashion en Costume, het garanderen van de student een voldoende onderwijs in cultuur, stijl en design binnen het gebied van het Kostuum, mode en accessoires.

Deze graad is bedoeld om professionele cijfers kunnen voldoen aan de huidige behoeften van bedrijven in zowel in de mode-industrie en kostuumontwerp voor theater, film en televisie producties te trainen: onderzoek, experiment, ontwerp, de planning en het product.

De cursus biedt studenten met een volledige opleiding, die hen in staat stelt om een ​​goed niveau van vakbekwaamheid en technische kennis te verkrijgen.

Aan wie

Al degenen die met succes hebben afgerond een Secondary High School Diploma of een gelijkwaardige, als op internationaal niveau verwezenlijkte.

DUUR

De cursusduur is drie academiejaren en aanwezigheid is verplicht vanaf maandag tot en met vrijdag echter om geaccepteerd te worden in de laatste evaluaties studenten moeten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

De educatieve pad wordt georganiseerd en opgesplitst in een verscheidenheid van de belangrijkste thema's en beoordeling zal in drie sessies (juni / juli, september / oktober en februari) zal worden gehouden. De cursus eindigt met de bespreking van een eindwerk aan het einde van de derde en laatste Academiejaar.

toelatingsprocedure

Als gevolg van de vraag en een gesloten aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de toegang tot de cursus is het vereist de succesvolle afronding van onze toelatingsassessment te krijgen, zowel in culturele en technische en artistieke onderwerpen (de kwaliteit van het collegegeld te behouden).

toelating Benodigdheden

Om te worden toegelaten tot onze undergraduate opleidingen, moeten studenten een middelbare school diploma of een wettelijk erkende gelijkwaardig bezitten. Toelating tot ACM is onderworpen aan het overlijden van toelatingsexamen, die een motiverende interview met het indienen van een portfolio van het werk omvat. De Accademia wil de motivatie en het niveau van de bepaling van de kandidaat te begrijpen. Artistieke en grafische vaardigheden zijn niet een vereiste. Ons doel is om de studenten dat het belang cultuur als een platform voor continue inspiratie, verontreinigd met ontwerp, onderzoek en het vakmanschap te begrijpen vinden. In de afgelopen 9 Academisch Jaar, 37% van onze studenten komt uit het Wetenschappelijk en klassieke achtergronden, 10% ten opzichte van taalkundige paden, 23% van de Artistieke achtergronden en de resterende uit andere richtingen.

Voor niet-Europese studenten

Studenten die geen Europees paspoort niet aanhouden kan de selectie te starten door middel van het indienen van een portfolio en curriculum vitae, die zal worden beoordeeld door hetzelfde comité dat de Italiaanse en Europese studenten evalueert. De portefeuilles en leerplannen kunnen via e-mail worden verzonden naar info@accademiacostumeemoda.it~~V, in het geval van belang (de antwoorden zal worden binnen maximaal 5 dagen na de ontvangst van de documentatie) de kandidaat zal worden uitgenodigd om hier te worden geïnterviewd aan de Accademia of via videoconferentie Call. De uiterste termijn voor te leggen van de documentatie is afhankelijk van de jaarlijkse richtsnoeren die door het Italiaanse ministerie van Onderwijs en moeten direct door de student met de lokale Italiaanse ambassade / consulaat worden gecontroleerd. Zorg ervoor dat deze termijn niet wordt gemist of VISA studie voor de inschrijving op de Italiaanse Academies / universiteiten kunnen worden geweigerd. Het is essentieel om uw pre-inschrijving te doen op basis van de vastgestelde termijnen door de Italiaanse ambassade / consulaat vast.

Entry Portfolio - Kostuum & Fashion Design

Vereiste:

 • Verzamelen van een aantal verwante afbeeldingen en maak een collage in de stijl van een moodboard, kan dit worden geïnspireerd door een boek, film, tentoonstelling of een museumbezoek
 • Schrijf een paar woorden om de stemming en invloeden beschrijven
 • Maak een aantal initiële ontwerp ideeën (kies wat ooit medium je wilt) - minimaal 3 figuur tekeningen van de outfits aangesloten op de stemming, kostuum of mode
 • Vijf voorbeelden van de vrije hand tekeningen uit stilleven (indien mogelijk)
 • Een index van het werk met de juiste informatie verstrekt
 • Motivatiebrief

Daarnaast

 • Als u voorbeelden van illustraties, in alle media, met inbegrip van computer design
 • Foto's, genomen door u aan onderwerpen en ideeën die u geïnteresseerd bent in ook kan worden ingebracht uitdrukken
 • Elke 3 dimensionale objecten die door u wenst op te nemen moet worden gefotografeerd

Niet-Europese studenten:

 • Portfolio Evaluatie en interview
 • Bevestiging van uw plaats (ambassade of consulaat),
 • Indiening van de Verklaring van Value
 • taal Certificaat
 • De betaling van de entree.

Europese studenten en Zwitserland:

 • Portfolio evaluatie en interview
 • taal Certificaat
 • De betaling van de entree

Toelating voor Huis (Italiaans) Europese en niet-Europese studenten is afhankelijk van de cursus opleidingseisen; deze zijn: geschiktheid vakspecifieke, natuurlijk talenkennis eisen, beoordeling van een indiening van het werk en een interview.

De portefeuille moet de hand tekening vaardigheden, evenals de creativiteit van de student en eventuele technische of computer kennis aan te tonen en moeten vergezeld gaan van een korte beschrijving van de eigen bijdrage aan het project, die vervolgens een onderwerp van gesprek zal zijn tijdens het interview. ACM is er om te helpen alle studenten hun creatieve identiteit te vinden.

Onderwijs-en leermethoden

Theoretische lessen, seminars met deskundigen in het veld, praktische workshops, individuele en begeleide zelfstudie support, self-directed studie maken van de cursus levendig en relevant. De deelname aan evenementen en internationale wedstrijden en wedstrijden worden aangemoedigd en gesteund in de loop. Bezoeken aan musea en galeries, mode-industrie hoofdkantoor en ontwerpstudio's, costumiers, bioscoop, theater en tv-toestellen en locaties.

Op het hoogtepunt van de driejarige opleiding, na een rigide selectie, ondersteund door onze partners uit de industrie te presenteren studenten laatste jaar van hun laatste werk.

Mode en / of Costume Final Work

De Fashion laatste werk bestaat uit een capsule collectie gecreëerd door elke student, door een commissie van deskundigen uit de mode-industrie gekozen. Deze capsule collecties worden gepresenteerd tijdens Rome Couture Fashion Week - ALTAMODALTAROMA.

De Costume laatste werk bestaat uit het opstellen en indienen van een echte Theatre prestaties dankzij de medewerking van externe belangrijke professionals in het veld, toen actoren de kostuums ontworpen door onze studenten dragen.

Deze school biedt programma's in:
 • Italiaans
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Italiƫ - Rome
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Rome
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan