Ba muziek - jazz (Hons)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA Muziek - Jazz (Hons)


WAAROM LEEDS?

Eigentijds, relevant en avontuurlijk: onze BA (Hons) Jazz traject heeft veel gemeen met de moderne jazz kunstenaar.

Gestructureerd rond een mengsel van één-op-één-lessen, kleine-ensemble werk en seminars, is dit zeer collaboratieve Natuurlijk ziet word je een boete specialist uitvoerder of componist, terwijl de ontwikkeling van de commerciële bewustzijn en veelzijdigheid die je nodig hebt om te slagen als een werkende muzikant.

Of u nu kiest zich te specialiseren in Jazz of combineren met een van onze andere trajecten - Klassiek, Popular Music of Music Production - u zult vertrekken Leeds College of Music uitgerust met de tools en ervaring die nodig is om een ​​portfolio carrière ondersteunen.


DE CURSUS

Dat is waarom onze BA (Hons) Jazz route wordt gebouwd om u te helpen en verfijnen van uw eigen muzikale stem - om zich te onderscheiden in de jazz-wereld, heb je een sterke combinatie van techniek en identiteit nodig. Met toegang tot het Conservatoire de ensembles en klassieke, populaire en Productie gemeenschappen - evenals Leeds en Yorkshire vruchtbare jazzscene - uw mogelijkheden om te experimenteren, uit te voeren en krijg je werk horen zijn onbeperkt.

Terwijl u uw core vaardigheden te ontwikkelen - van ritme en harmonie in de taal, improvisatie en auditieve bewustzijn - je inzoomen op uw sterke punten en kies uit opties net zo gevarieerd als Electroacoustic Composition, muziek en ideologie, samenstelling en productie voor de Moving Image en Indiase Samenstelling. In je derde jaar, werk je naar een grote finale prestaties of belangrijke portefeuille van composities.

U krijgt hands-on ervaring van de wereld van het werk door middel van modules ontworpen om u kennismaken met de creatieve industrie, uit te breiden op uw business en marketing vaardigheden en verbeteren van essentiële persoonlijke vaardigheden zoals projectmanagement - en je laatste jaar ziet u een substantieel onafhankelijk project ondernemen communautaire Muziek, journalistiek of Events Management.

Onze studenten worden vaak gevraagd om deel te nemen in de professionele opnamen, concerten en andere projecten, zodat je volop mogelijkheden om te netwerken en maak waardevolle contacten te hebben.


UW DOCENTEN

Het ontvangen van 120 uur van specialist collegegeld over drie jaar, onze BA (Hons) studenten werken nauw samen met professionals die beschikken over de eerste hand ervaring van het werken in de muziekindustrie.

Credits Je docenten 'onder acht jaar met de BBC Big Band en het spelen met Joni Mitchell en Primal Scream (Iain Dixon), opnemen en touren met Jamiroquai (Jim Corry), en het werken met David Liebman en Adam Nussbaum (Jiannis Pavlidis). Gitarist Stuart McCallum is een lid van de progressieve elektronische outfit Cinematic Orchestra (ondertekend Ninja Tune), terwijl saxofonist Rob Mitchell is een uitgave van jazzwise.com.

Deelnemen aan hen het hele jaar door worden talrijke bezoeken van professionals: recente workshops gehost Jerry Bergonzi en Will Vinson, en componist James Hamilton is mentoring de Contemporary Jazz Orchestra. Er is een community gevoel aan de Jazz-afdeling, met studenten en docenten optredens in het nabijgelegen locatie van de Wardrobe en voor Jazz Yorkshire - en Sela Bar herbergt zelfs een tutor-run seizoen.


UW TOEKOMST

Leeds College of Music bereidt je voor op een dynamische en gevarieerde carrière die kon zien u uitvoeren, componeren, of werken in het onderwijs en de creatieve industrie - en onze jazz studenten regelmatig in het nieuws.

Graduate ensemble Roller Trio, die werden genomineerd voor de 2012 Barclaycard Mercury Prize en op de 2012 MOBO Awards, zijn genomineerd in de 2013 Jazz FM Awards en alumnus en Submotion Orchestra lid Tommy Evans de Contemporary Jazz Compositie categorie won op de 2011 British Composer Awards voor zijn stuk The Green Seagull (de tweede keer op rij de award is gewonnen door een Leeds College of Music alumnus).

Meer dan 90% van onze 2011/12 afgestudeerden op de arbeidsmarkt of verdere studie, en de nadruk van onze BA (Hons) banen plaats op cross-genre werkende staat u in goede plaats voor een toekomst die zal vereisen dat u om te communiceren en te innoveren in alle disciplines .

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relati ... Lees meer

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relationships with Leeds City College and the University of Bradford help us provide opportunities for the local, national and international communities to engage with music and music-making of the highest standards. Lees Minder