Ba muziek - klassiek (Hons)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA Muziek - Klassiek (Hons)


WAAROM LEEDS?

Het is hard werken en initiatief om het te maken in de huidige snel veranderende muziekindustrie - en dat is de reden waarom de BA (Hons) klassieke route bij Leeds College of Music richt zich op het toerusten van u met de tools en ervaring die nodig is om een ​​portfolio carrière ondersteunen.

Gebouwd rond een mengsel van één-op-één-lessen, kleine-ensemble werk en seminars, dit is een eigentijdse, zeer prestaties gebaseerde cursus. Of u nu kiest om zich te specialiseren in de Klassieke of combineren met een van onze andere trajecten - Jazz, Popmuziek of Music Production - je zal ontwikkelen tot een boete specialist uitvoerder of componist met de commerciële vaardigheden om een ​​brood te verdienen in een zeer competitieve veld.


DE CURSUS

Met toegang tot het Conservatoire de eigen concertzaal (The Venue) en overweging kamer, tal van ensembles en de Jazz, Popular en productie gemeenschappen, uw mogelijkheden om te presteren - en uw composities uitgevoerd - zijn onbeperkt.

Uw kernvaardigheden - theorie, harmonie, componeren en orkestratie, etc. - Worden ontwikkeld door middel van thema projecten, en in je tweede en derde jaar u zich richten op uw sterke punten, met opties, variërend van muziek en ideologie samenstelling en productie voor de Moving Image en muzikale richting.

Er is een sterke concentratie op de voorbereiding van u voor het leven na het afstuderen, met modules ontworpen om u kennismaken met de creatieve industrie, uit te breiden op uw business en marketing vaardigheden en verbeteren van essentiële persoonlijke vaardigheden zoals projectmanagement - en in je laatste jaar u zich ertoe een aanzienlijke onafhankelijk project in Community Muziek, journalistiek of Events Management.

Studenten worden vaak gevraagd om deel te nemen aan professionele opnames, concerten en andere projecten, zodat je volop mogelijkheden om te netwerken en maken waardevolle contacten te hebben.


UW DOCENTEN

BA (Hons) studenten krijgen 120 uur van specialistische één-op-één-lessen over drie jaar, wat betekent dat u waardevolle inzichten in de muziek-industrie van professionals die beschikken over de eerste hand ervaring van het werken binnen kan krijgen.

Uw docenten zijn geleiders (Dr David Finkel), componisten en auteurs (Dr Carl Vincent), en hebben gespeeld met groepen zo prestigieus als The Sixteen (Robert Ashworth, hoorn) en het Orkest van het tijdperk van de Verlichting (Martyn Shaw, fluit / piccolo ), verscheen op tv en radio, waaronder Later met Jools Holland (Jonathan Enright, trombone), recitals in Wigmore en Cadogan zalen en opgenomen voor de Toccata Classics en Naxos (Jakob Fichert, piano), en richtte festivals (Jane Anthony, voice).

Ze zijn aangesloten bij het hele jaar door een bezoek aan professoren, van wie velen zijn internationale sterren: bij ons voor 2012/13 zijn violist Charlie Siem, klarinettist Emma Johnson, sopraan Deborah York en pianist Wolfgang Manz.


UW TOEKOMST

Onze BA (Hons) klassieke route bereidt je voor op een dynamische portefeuille carrière die kon zien u uitvoeren, componeren, het onderwijs, of werken in de creatieve industrie in iets van kunst marketing gebeurtenissen beheer - en het werken met studenten op onze andere routes staat u in goed van pas voor een toekomst die u nodig heeft om te communiceren, samenwerken en innoveren in alle disciplines. Meer dan 90% van onze 2011/12 afgestudeerden op de arbeidsmarkt of verdere studie.

BA (Hons) Klassieke alumni onder meer componisten Katherine Gillham, Bryn Harrison en Andrew Smith. Binnen een jaar na afstuderen, Katherine werd een SPNM shortlist componist; ze werken uitgevoerd in de Royal Albert Hall en de Royal Festival Hall had, en werkt ook als docent, workshopleider, zanger en pianist. Bryn heeft geschreven voor het London Symphony Orchestra, London Sinfonietta en Birmingham Contemporary Music Group, en is nu hoofd van de Compositie aan de Universiteit van Huddersfield, terwijl Andrew een residentie met het Hallé Orchestra heeft geoordeeld.

Na zijn afstuderen in 2007, Ashley Hicklin tekende een wereldwijde publishing deal met EMI - en, nu met een drie-album deal met Ferryhouse / Warner Music, is het maken van een naam voor zichzelf als een singer-songwriter, zowel als een performer en het schrijven voor anderen .

Wendy Carr heeft een leidende rol in de Emmy Award-winnende componist Martyn Swain's nieuwe muzikale Ruby en de 13e Deur genomen, en sopraan Lucia Walsh-Hughes heeft een succesvolle carrière uitvoeren op corporate events en andere verplichtingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relati ... Lees meer

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relationships with Leeds City College and the University of Bradford help us provide opportunities for the local, national and international communities to engage with music and music-making of the highest standards. Lees Minder