Ba muziek - muziekproductie (Hons)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA Music - Music Production (Hons)


WAAROM LEEDS?

Bent u een componist wil om de technische vaardigheden te verdienen om uw creativiteit te nemen naar het volgende niveau? Dan Leeds College of Music's BA (Hons) Music Production pathway de juiste cursus voor jou.

De combinatie van een-op-één-lessen, kleine-ensemble werk en seminars, dit in-demand-programma ten grondslag ligt aan uw flair als componist met de praktische know-how nodig is om een ​​verfijnde muziek producer geworden en concurreren in een snel veranderende muziekindustrie.

U kunt ervoor kiezen zich te specialiseren in Music Production, combineren met een andere route, fast-bijhouden van uw kwalificatie met de twee-jaar versnelde cursus of kiezen voor de meer beroepsgerichte Foundation Degree in Music Production.


DE CURSUS

Werken in speciale studio omgevingen met ervaren professionals, word je goed thuis in Logic, Pro Tools, Ableton, Max / MSP en andere software, en verdien Apple Authorised Training kwalificaties. Geholpen door het Conservatoire Mac Labs en van wereldklasse gespecialiseerde apparatuur, waaronder een SSL-G-serie console, je vaardigheid in de nieuwste technologieën brengt uw compositorische stijlen en producties tot leven.

Als u uw opname te ontwikkelen, produceren, hardware en software vaardigheden in de studio - werken in groepen van meestal niet meer dan vier of vijf - u ook slijpen op uw sterke punten, keuze uit opties zoals Computer gebaseerde samenstelling, muziek en ideologie, en samenstelling en productie voor het bewegende beeld. In je laatste jaar werk je aan zowel een belangrijke individueel project en een multi-disciplinair samenwerkingsproject.

De cursus is gericht aan u voor te bereiden op het leven na het afstuderen, met modules ontworpen om u kennismaken met het kader en de mechanismen van de creatieve industrie, uw essentiële persoonlijke vaardigheden zoals projectmanagement te ontwikkelen, en de potentiële carrièremogelijkheden te verkennen. In je derde jaar ondernemen een substantieel onafhankelijk project in Community Muziek, journalistiek of Events Management.


UW DOCENTEN

Onze BA (Hons) Music Production studenten krijgen 140 uur van specialist collegegeld over drie jaar, in nauwe samenwerking met professionals die actief zijn in de industrie.

Uw docenten zijn onder geluidstechnici en auteurs (Craig Golding), bandleden en reserveren managers (Jez Pritchatt), en de componisten en producenten (Alex MacDonald Halliday). Ze zijn gespecialiseerd in de musicologie van de muziekproductie en populaire muziek analyse (Adam Martin); ze hebben sessiemuzikanten voor Kate Bush en componeerde muziek voor documentaire Sky, de BBC en Channel 4 (Brian Morrell) geweest, en produceerde werk voor installaties en audiovisuele omgevingen (Sam Salem).

Ze zijn aangesloten bij het hele jaar door een bezoek aan professoren van internationale reputatie die niet alleen geven masterclasses en workshops, maar ook betrokken bij de lessen en mentor individuele studenten. Recente bezoekers hebben opgenomen Rocket studio manager en ingenieur Will Hicks, voormalig Chrysalis CEO Jeremy Lascelles, producer en DJ Dom Ruckspin en songwriter, componist en producer Gilbert Gabriel.


UW TOEKOMST

Bij het zoeken naar werk als producer, moet u aantonen dat u een verscheidenheid van projecten heb je onder je riem. Kies Leeds College of Music aan Music Production bestuderen, en u al hebt muzikanten opnemen, mixen en produceren van alles om je heen: werken samen met het Conservatoire de omvangrijke Klassiek, jazz en populaire gemeenschappen opent een wereld van netwerken, de productie en de prestaties kansen, of je moet een koor groep opnemen of ingenieur een dance track.

Music Production alumni onder meer Joseph Hartwell Jones, die als assistent-ingenieur om multi-Grammy bekroonde ingenieur Paul Epworth (Adele, Cee Lo Green, Florence and the Machine, Plan B, Bloc Party, Lana del Ray), werd onlangs betrokken bij de opname van Adele's Bond thema 'Skyfall', en aka elektronische duo Ghosting Gavin Miller en Thomas Ragsdale Seizoen, die hun debuut album The Very Last van de Saints uitgebracht op Sasha's Last Night on Earth label mei 2012.

Ragsdale componeert ook voor een verscheidenheid van projecten, waaronder de documentaire film en kunst installaties. Tot zijn cliënten behoren Prada, BMW, EMI en Twitter.

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relati ... Lees meer

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relationships with Leeds City College and the University of Bradford help us provide opportunities for the local, national and international communities to engage with music and music-making of the highest standards. Lees Minder