Ba muziek - populaire muziek (Hons)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA Music - Popular Music (Hons)


WAAROM LEEDS?

Waardoor het als een popmuzikant in de huidige snel veranderende industrie is meer nodig dan alleen het hebben van een goed lichaam van het werk - je moet innovatief, flexibel en business-minded te zijn.

Gebouwd rond een mengsel van één-op-één-lessen, kleine-ensemble werk en seminars, is Leeds College of Music's BA (Hons) Popular Music traject gericht op het vinden en verfijnen van uw muzikale identiteit en geeft u de tools en ervaring in stand te houden een carrière als werkende muzikant.

U kunt specialiseren in Pop, verbreden uw portefeuille door te kiezen voor de gecombineerde mate - het mengen van Pop met klassiek, jazz of Music Production - of, als u graag om snel te kwalificeren en krijgen een voorsprong in de industrie bent, kunt u kiezen voor de twee- jaar Versnelde natuurlijk.


DE CURSUS

Als popmuzikant wilt u zich natuurlijk te delen en uw ideeën met anderen te ontwikkelen. Met toegang tot het Conservatoire de ensembles en Klassiek, Jazz en Productie gemeenschappen, uw mogelijkheden om samen te werken, uit te voeren en krijgt uw eigen materiaal gehoord en geproduceerd zijn onbeperkt - en met professionals uit de industrie van succesvolle songwriters aan promotoren en vertegenwoordigers platenlabel regelmatig een bezoek aan het Conservatorium, uw netwerkmogelijkheden zijn onverslaanbaar.

Als u uw core vaardigheden te ontwikkelen - theorie en harmonie, arrangeren, historische en culturele studies, etc. - Je slijpen op uw sterke punten en kies uit opties net zo gevarieerd als Electroacoustic Composition, muziek en ideologie, samenstelling en productie voor het bewegende beeld, en Indiase Compositie, een paar te noemen. In je derde jaar werk je naar een grote finale prestaties of belangrijke portefeuille van composities.

De muziek industrie is voortdurend in beweging, zodat je tijd doorbrengen op zoek naar hoe het werkt, en hoe om uit te spitten uw eigen plaats binnen het. U zult op uw business en marketing vaardigheden uitbreiden en verbeteren essentiële persoonlijke vaardigheden zoals projectmanagement, en je laatste jaar ziet u een aanzienlijke onafhankelijk project in Community Muziek, journalistiek of Events management ondernemen.


UW DOCENTEN

Onze BA (Hons) studenten krijgen 120 uur specialist collegegeld over drie jaar, zodat u nauw samenwerken met actieve muzikanten die hun industrie binnen en van buiten kennen.

Onder leiding van Danny Cope en Dr Andrew West, uw docenten zijn experts in alles, van improvisatie tot thema muziek, dans en house tot land, en werken als - onder andere - vocal coaches (Dane Chalfin), touwtje arrangeurs (Katie Chatburn), solo kunstenaars (Alistair Jowett) en sessie muzikanten en dj's (Andrew Hickey).

Ze zijn aangesloten bij het hele jaar door een bezoek aan professionals die u waardevolle inzichten in de pop wereld bieden: recente bezoekers onder meer Jeremy Lascelles, voormalig hoofd van A & R bij Virgin en ex-CEO van Chrysalis, die Bon Iver en Fleet Foxes ondertekend; Ivor Novello Award-winnende songwriter Iain Archer, die heeft geschreven voor Snow Patrol en Leona Lewis; en Radiohead, Paul Weller en Kasabian producenten Charlie Russell en Brad Spence.


UW TOEKOMST

Of je jezelf als uitvoerend kunstenaar, het schrijven voor anderen, werken in het onderwijs of de creatieve industrie en daarbuiten, de contacten die je maakt en solide ervaring in de sector die je verdient bij Leeds College of Music zal je lang in uw carrière.

Studenten hebben regelmatig de kans om te ontmoeten en te presenteren aan A & R van labels zo hoog profiel als EMI, Decca en 19 Entertainment. Na een bezoek van Island Records in 2011, pop student Steph Fraser tekende een platencontract met het label, terwijl slechts 19, voorbij student Luke Fitton werd headhunted door Xenomania Entertainment, uiteindelijk toetreden Kylie Minogue's band als haar lead gitarist.

Recente alumni hebben gestemd Female Vocalist van het Jaar op de 2012 British Blues Awards (bluesgitarist en zanger Chantel McGregor), ondersteund Joan as Policewoman en Julia Stone on tour (Paul Thomas Saunders), en uitgevoerd op Glastonbury, Green Man en Bestival ( Ellen en Escapades). Anderen hebben posities ingenomen met de Raad Arts, als ambulant / freelance docenten muziek / zang coaches en in PR en communicatie.

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relati ... Lees meer

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relationships with Leeds City College and the University of Bradford help us provide opportunities for the local, national and international communities to engage with music and music-making of the highest standards. Lees Minder