Bachelor's degree in avontuur en buitenonderwijs

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Avontuur en Outdoor Education
Community Educator, Bachelor in de geesteswetenschappen, 210 sp

125874_talvi.jpg

Studeer aan Humak University of Applied Sciences , de toonaangevende instelling voor hoger onderwijs in avontuurlijk onderwijs in Finland.

De community educator bestudeert trainspecialisten in avontuurlijk en buitenonderwijs. Avontuur en buitenonderwijs is gebaseerd op ervaringsgerichte en op activiteiten gebaseerde leermethodologie en is gericht op het ondersteunen van de groei, ontwikkeling, welzijn en keuzevrijheid van individuen, groepen en gemeenschappen.

Basis informatie

 • Studies beginnen: september.
 • Voertaal: Engels.
 • Onderwijstijd: dagonderwijs.
 • Wijze van lesgeven: Contactonderwijs, Blended learning, Online Studies.
 • Vorm van leren: ervaringsleren, coaching, individueel leren, begeleide stages, werkgebaseerd leren.
 • Omvang van de opleiding: 210 ECTS-studiepunten zie studie-inhoud.
 • Geplande duur: 3,5 jaar, inclusief zomer semesters.
 • Collegegeld: in rekening gebracht van studenten die buiten de EU / EER en Zwitserland komen, 9000 euro / studiejaar. EU / EER-gebied en Zwitserse burgers zijn niet aan de heffing onderworpen.
 • Kosten voor vervoer en uitrusting: 1000 euro / studiejaar (inbegrepen in het collegegeld).
 • Kwalificaties: Bachelor in de geesteswetenschappen (BH, in het Fins yhteisöpedagogi (AMK))

Carrièremogelijkheden

De studies in gemeenschapsonderwijs met avontuurlijke educatieve oriëntatie begeleiden de studenten naar de beheersing van de verscheidenheid aan vaardigheden die nodig zijn in het professionele veld van gemeenschaps- en avontuurlijk onderwijs. Studenten verwerven de essentiële principes en praktijken van preventief werk en welzijnsbevordering en maken zich vertrouwd met de verschillende vormen van actie binnen gemeenschappen en de samenleving.

Tijdens de studies verwerven studenten pedagogische, sociale, technische, milieu- en veiligheidsvaardigheden en zijn ze ook voorbereid op ondernemerschap. Praktische trainingsperioden en samenwerking met het beroepsleven zijn een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van de gemeenschapsvaardigheden en avontuurlijke educatieve competenties van de studenten.

De methoden van avontuur en buitenonderwijs kunnen worden toegepast in verschillende omgevingen en contexten met verschillende doelgroepen, in verschillende sectoren van de samenleving. Avontuurlijk onderwijs kan worden toegepast, bijvoorbeeld op het gebied van preventief werk, jeugd- en NGO-werk, onderwijs en opleiding, en op natuur en avontuur gebaseerd ondernemerschap. Afhankelijk van de eigen interesses en specialisatie van de studenten, kunnen ze bovendien kiezen om als instructeur te werken in bijvoorbeeld kajakken, wandelen, bergbeklimmen en skiën.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Theorie in praktijk gebracht

Vanaf het begin van de studies zal het theoretische kader van avontuur en buitenonderwijs in de praktijk worden gebracht door verschillende soorten activiteiten en excursies, bijvoorbeeld wandelingen en trektochten, kajaktochten, zomer- en winterkampen en Noordse winteractiviteiten. Via ervaringsgerichte en op activiteiten gebaseerde processen leren de studenten veilige avontuur- en buitenactiviteiten voor verschillende doelgroepen in verschillende omgevingen en onder verschillende omstandigheden te plannen, organiseren, implementeren en evalueren.

Tijdens de studies leren de studenten meerdere nieuwe vaardigheden, met name pedagogische, leiderschaps-, sociale, milieu-, technische en veiligheidsvaardigheden. De studies voor opvoeders in de gemeenschap zullen ook betrekking hebben op gebieden zoals het Noordse welzijnssysteem, preventief werk, gelijkheid, diversiteit en ondernemerschap.

Studiestructuur

De studielast van de opleiding is gelijk aan 210 ECTS-studiepunten. De opleiding omvat de volgende kerninhoud:

 • Algemene studies 10 ECTS
 • Beroepsstudies 125 ECTS
  • Professionele taalstudies 15 ECTS
  • Inleiding tot gemeenschapsonderwijs 10 ECTS
  • Pedagogische vaardigheden in avontuurlijke educatie 40 ECTS
  • Technische vaardigheden in avontuurlijke educatie 30 ECTS
  • Sociale studies 30 ECTS
 • Geavanceerde professionele studies 30 ECTS
  Professionaliteit in avontuurlijke educatie:
 • Netwerk- en partnerschapsontwikkeling 15 ECTS
 • Educatieve programmering voor avonturen 15 ECTS
 • Studies in toegepast onderzoek en ontwikkeling, inclusief bachelorscriptie (afstudeerproject) 30 ECTS
 • Optionele studies 15 ECTS

Wat te verwachten in de praktijk

Je community educatie studies zullen zich richten op avontuur en outdoor-activiteiten. Je gaat zowel binnen als buiten studeren. Je neemt deel aan meerdaagse kampeertochten waarbij je slaapt in tenten en / of in hutten in de wildernis. De dagen op de campus beginnen meestal om 9.15 uur en duren tot 16.00 uur. De dagen van de excursie kunnen langer duren. Tijdens de stageperiodes wordt het dagrooster bepaald door de stageplaats.

Tijdens het eerste jaar van je studie kun je verwachten dat ongeveer 1/3 van de tijd zal worden besteed aan lessen / activiteiten / oefenen van vaardigheden, 1/3 van de tijd zal worden besteed aan projecten / onafhankelijke studies / groepsopdrachten, en de laatste 1/3 wordt besteed aan stages (praktijkgerichte beroepsopleiding).

Voor meer informatie:

https://studyinfo.fi/wp2/en/

https://www.humak.fi/en/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as resear ... Lees meer

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as research, development, and innovation that serve students on their career path and support professional partners as they develop their own activities. Lees Minder