De reis van de Finse archipel naar Arctisch Lapland
Bachelor's degree in avontuur en buitenonderwijs
Bachelor in de geesteswetenschappen 210 sp
Community Educator, Adventure en Outdoor Education

Studeer aan Humak University of Applied Sciences , de toonaangevende instelling voor hoger onderwijs in avontuurlijk onderwijs in Finland.

De community educator bestudeert trainspecialisten in avontuurlijk en buitenonderwijs. Avontuur en buitenonderwijs is gebaseerd op ervaringsgerichte en op activiteiten gebaseerde leermethodologie en is gericht op het ondersteunen van de groei, ontwikkeling, welzijn en keuzevrijheid van individuen, groepen en gemeenschappen.

De basis van de studies is een multidisciplinair theoretisch kader, dat in praktijk wordt gebracht in veelzijdige authentieke leeromgevingen, zoals meren, de zee, bossen en in de heuvels en wildernis van Lapland. Tijdens de studies leren studenten veilige avontuurlijke educatieve processen voor verschillende doelgroepen te plannen en uit te voeren en avontuurlijke educatieve activiteiten te evalueren en te ontwikkelen.

Na hun afstuderen hebben studenten meerdere kansen op werk in de verschillende sectoren van nationale en internationale werkomgevingen. Opleiders uit de gemeenschap met avontuurlijke educatieve oriëntatie kunnen bijvoorbeeld worden ingezet op het gebied van jeugdwerk, organisatorisch werk, onderwijs en training, welzijnsdiensten of op natuur en avontuur gebaseerd ondernemerschap.

Afhankelijk van de eigen interesses en specialisatie van de studenten, kunnen ze ervoor kiezen om te werken als instructeurs of gidsen in bijvoorbeeld kajakken, wandelen, bergbeklimmen en skiën.

Basis informatie

 • Studies beginnen: september.
 • Voertaal: Engels.
 • Onderwijstijd: dagonderwijs.
 • Wijze van lesgeven: Contactonderwijs, Blended learning, Online Studies.
 • Vorm van leren: ervaringsleren, coaching, individueel leren, begeleide stages, werkgebaseerd leren.
 • Omvang van de opleiding: 210 ECTS-studiepunten zie studie-inhoud.
 • Geplande duur: 3,5 jaar, inclusief zomer semesters.
 • Collegegeld: in rekening gebracht van studenten die buiten de EU / EER en Zwitserland komen, 9000 euro / studiejaar. EU / EER-gebied en Zwitserse burgers zijn niet aan de heffing onderworpen.
 • Kosten voor vervoer en uitrusting: 1000 euro / studiejaar (inbegrepen in het collegegeld).
 • Kwalificaties: Bachelor in de geesteswetenschappen (BH, in het Fins yhteisöpedagogi (AMK))

Carrièremogelijkheden

De studies in gemeenschapsonderwijs met avontuurlijke educatieve oriëntatie begeleiden de studenten naar de beheersing van de verscheidenheid aan vaardigheden die nodig zijn in het professionele veld van gemeenschaps- en avontuurlijk onderwijs. Studenten verwerven de essentiële principes en praktijken van preventief werk en welzijnsbevordering en maken zich vertrouwd met de verschillende vormen van actie binnen gemeenschappen en de samenleving.

Tijdens de studies verwerven studenten pedagogische, sociale, technische, milieu- en veiligheidsvaardigheden en zijn ze ook voorbereid op ondernemerschap. Praktische trainingsperioden en samenwerking met het beroepsleven zijn een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van de gemeenschapsvaardigheden en avontuurlijke educatieve competenties van de studenten (zie ook Leeromgevingen).

De methoden van avontuur en buitenonderwijs kunnen worden toegepast in verschillende omgevingen en contexten met verschillende doelgroepen, in verschillende sectoren van de samenleving. Avontuurlijk onderwijs kan worden toegepast, bijvoorbeeld op het gebied van preventief werk, jeugd- en NGO-werk, onderwijs en opleiding, en op natuur en avontuur gebaseerd ondernemerschap. Afhankelijk van de eigen interesses en specialisatie van de studenten, kunnen ze bovendien kiezen om als instructeur te werken in bijvoorbeeld kajakken, wandelen, bergbeklimmen en skiën.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Ervaringsgericht en op activiteiten gebaseerd leren

Door ervaringsgerichte en op activiteiten gebaseerde processen leren de studenten meerdere nieuwe vaardigheden. Dialoog tussen theorie en praktijk wordt benadrukt door de opleiding.

Theorie in praktijk gebracht

Vanaf het begin van de studies zal het theoretische kader van avontuur en buitenonderwijs in de praktijk worden gebracht door verschillende soorten activiteiten en excursies, bijvoorbeeld wandelingen en trektochten, kajaktochten, zomer- en winterkampen en Noordse winteractiviteiten. Via ervaringsgerichte en op activiteiten gebaseerde processen leren de studenten veilige avontuur- en buitenactiviteiten voor verschillende doelgroepen in verschillende omgevingen en onder verschillende omstandigheden te plannen, organiseren, implementeren en evalueren.

Tijdens de studies leren de studenten meerdere nieuwe vaardigheden, met name pedagogische, leiderschaps-, sociale, milieu-, technische en veiligheidsvaardigheden. De studies voor opvoeders in de gemeenschap zullen ook betrekking hebben op gebieden zoals het Noordse welzijnssysteem, preventief werk, gelijkheid, diversiteit en ondernemerschap.

Studiestructuur

Dialoog tussen theorie en praktijk zal worden benadrukt door het hele curriculum. De kennis en vaardigheden van de studenten zullen zich ontwikkelen van feitelijke kennis, ondersteund door praktische ervaring, naar meer abstracte en analytische kennis en vaardigheden.

De studies zijn full-time dagstudies, inclusief zomersemesters. Ten minste 30 ECTS worden uitgevoerd als begeleide stages in Finland of in het buitenland. In hun individuele studieplannen wordt rekening gehouden met de studie- en werkgeschiedenis van de studenten (erkenning van eerder verworven competenties).

De studielast van de opleiding is gelijk aan 210 ECTS-studiepunten. De opleiding omvat de volgende kerninhoud:

 • Algemene studies 10 ECTS
 • Beroepsstudies 125 ECTS
  • Professionele taalstudies 15 ECTS
  • Inleiding tot gemeenschapsonderwijs 10 ECTS
  • Pedagogische vaardigheden in avontuurlijke educatie 40 ECTS
  • Technische vaardigheden in avontuurlijke educatie 30 ECTS
  • Sociale studies 30 ECTS
 • Geavanceerde professionele studies 30 ECTS
  Professionaliteit in avontuurlijke educatie:
 • Netwerk- en partnerschapsontwikkeling 15 ECTS
 • Educatieve programmering voor avonturen 15 ECTS
 • Studies in toegepast onderzoek en ontwikkeling, inclusief bachelorscriptie (afstudeerproject) 30 ECTS
 • Optionele studies 15 ECTS

Afstudeerscriptie / project

Het afstudeerproject (bachelorscriptie) is een project gericht op het beroepsleven. Via het afstudeerproject demonstreren studenten hun mogelijkheden om een beroepsleven op een concrete manier te ontwikkelen. Het uiteindelijke project kan individueel of als groep worden uitgevoerd. Het uiteindelijke resultaat van het project kan bijvoorbeeld een product of een evenement zijn.

Wat te verwachten in de praktijk

Je community educatie studies zullen zich richten op avontuur en outdoor-activiteiten. Je gaat zowel binnen als buiten studeren. Je neemt deel aan meerdaagse kampeertochten waarbij je slaapt in tenten en / of in hutten in de wildernis. De dagen op de campus beginnen meestal om 9.15 uur en duren tot 16.00 uur. De dagen van de excursie kunnen langer duren. Tijdens de stageperiodes wordt het dagrooster bepaald door de stageplaats.

Tijdens het eerste jaar van je studie kun je verwachten dat ongeveer 1/3 van de tijd zal worden besteed aan lessen / activiteiten / oefenen van vaardigheden, 1/3 van de tijd zal worden besteed aan projecten / onafhankelijke studies / groepsopdrachten, en de laatste 1/3 wordt besteed aan stages (praktijkgerichte beroepsopleiding). Maak uzelf vertrouwd met de structuur van de studies en het curriculum.

Uitrusting en kleding

Humak biedt alle speciale avontuurlijke en buitenuitrusting, zoals tenten, kampeerkachels, peddeluitrusting, touwen en harnassen. Let qua kleding op de vier seizoenen!

Meer informatie over kleding en uitrusting vindt u in de acceptatiebrief. Als nieuwe student ontvang je een lijst die je helpt je voor te bereiden op je studie. De lijst geeft voorbeelden van geschikte buitenkleding en andere kampeergerelateerde uitrusting die nodig is voor de studies.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
Laatst bijgewerkt op Oktober 8, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2020
Duration
42 maanden
Voltijd
Prijs
9,000 EUR
Collegegeld is 9000 € voor niet-EU / EER / Zwitserse studenten per academisch jaar. EU / EEA-gebied en Zwitserse burgers zijn niet onderworpen aan de kosten.
Deadline
jan 22, 2020
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2020
Einddatum
dec 2023
Aanmeldingslimiet
jan 22, 2020

sep 2020

Location
Aanmeldingslimiet
jan 22, 2020
Einddatum
dec 2023