Bachelor (AD) PR

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Communicatieve vaardigheden in het hart van het bedrijfsleven en de media

Interface tussen het management en de interne en externe publiek, de public relations officer is verantwoordelijk voor het beheer van het imago van de organisatie door de oprichting en het ontwerpen:

 • Een communicatieplan en het gebruik van relevante wijze communicatiemiddelen aangepast aan doelgroepen.
 • Een mediaplan past in de strategie van het bedrijf, en het beheren van relaties met de media, sociale media, web en audiovisuele informatie.
 • Events afgestemd op de behoeften van de organisatie, taken plannen, beheren teams, het regelen van het budget.

Kennis van de professionele omgeving en de perceptie van de sociaal-economische omgeving van essentieel belang zijn om haar taken uit te voeren.

Public Relations, een multifunctionele

Om te voldoen aan de verwachtingen van stakeholders meervoudige en open toegang tot alle gebieden van activiteiten, training ontwikkelt:

 • Kennis: algemene kennis en specifieke technieken van communicatie en vreemde talen gestudeerd;
 • know-how: de praktijk is nog steeds het hart van de pedagogiek;
 • know-zijn: een kwaliteit verhouding is afhankelijk van een persoonlijkheid beide bevestigd, luistert naar zijn gesprekspartners en in staat om te reageren op onvoorziene.

Communicatie toegepast door middel van concrete ervaringen

In aanvulling op de individuele werken (literatuur, het opstellen van documenten, presentaties, ...) en werken als een team, is de vorming van de HELB onderscheidt zich door:

Handen in Public Relations aan de HELB

Een professionele organisatie van de doelstellingen, maar ook een state of mind te verwerven ... ..

The Hands of public relations TP'S (PR) in de economische categorie HELB voor te stellen, in het eerste jaar, een pragmatische benadering van studies door de confrontatie met de praktijk veld, compleet en nuance theoretische opleiding.

Hun belangrijkste doel om studenten de kans om zich te organiseren en de specifieke strategieën van communicatie en public relations in het kader van de open source-projecten in het eerste jaar uit te voeren en door particuliere klanten in het tweede jaar te geven. Studenten krijgen de mogelijkheid hebben in dit verband, om verschillende soorten individuele en collectieve vaardigheden werken voor verschillende taken waaraan zij deelnemen.

Operation TP is gemodelleerd naar die van een PR-bureau. Het bureau PrilyaCom 'voldoet daarmee aan de eisen van externe klanten en het doel van het programma Helb Ilya Prigogine: ze kunnen variëren van een algemene conceptuele werk (ontwikkelen van een com plannen, ontwerpen com. . digitaal, evenementen of een script), tot bredere communicatieacties dat de gebeurtenissen (promotiemateriaal of com., sites, ..), maar niet exclusief bijzondere evenementen en schaal.

In deze context, zijn instrumenten die als onderdeel van de cursussen Project Management in het eerste jaar, en versterkt een ad hoc basis, in het tweede jaar, op verschillende terreinen, maar belangrijk voor de realisatie van een TP'S: Event script, begroting , checklist veiligheid / beveiliging ... ..l'accent altijd vrijwillig te stellen een meer geschikte professionele woordenschat in het kader van het agentschap. Bijvoorbeeld werknemers, klanten, kort, lood ...

Meer dan ooit is de TP coördinatoren rekenen op de medewerking en betrokkenheid van iedereen. De missie is toegewezen aan de TP is nooit zonder verrassingen, onverwachte, misschien storingen. Dialoog, voortdurende dialoog, regulier werk in het algemeen helpen om alle moeilijkheden te overwinnen!

Aan het einde van TP's, studenten zijn meestal een aantal van de keuze van hun studie ... .. !!!

Le Strat 'Com Trophy

Le Strat 'Com Trophy is een geïntegreerde communicatie-oefening voor een externe opdrachtgever.

De Strat'Com Trophy in 10 punten:

 • een competitie
 • Eén client
 • Hetzelfde briefing voor alle
 • De implementatie van alle gebruikte materialen
 • Alle beslissingen en keuzes zijn van jou ...
 • Een groep werkweek, zoals omschreven in een agentschap
 • Coaching door professionals
 • Een onvergetelijke ervaring
 • Stress, zweet en een verlangen om uit te blinken.
 • En een beloning ...

Vorig jaar, onze klanten / adverteerders was de Dienst voor het Bloed van het Rode Kruis van België bij de Franstalige deel

2 stage-ervaringen op de werkvloer

PR stages zijn belangrijke momenten in de studenten cursus.

Dozen persoonlijk, studenten zijn op weg naar een organisatie op basis van hun keuze, hun profiel en advies stagecoördinator. Een stage lijst is te vinden op de e-campus dat zo vele aanbiedingen naar de sectie. De cursussen vinden plaats in België in het kader buitenland Erasmus + of afhankelijk van de keuze van de student.

Na een jaar en een half van de opleiding, de eerste 6 weken invoegen ervaring geeft studenten de mogelijkheid om een professionele omgeving te ervaren, en te investeren het eindigt met een stageverslag.

Op het einde, een 9-weekse cursus biedt integratie verdieping van de beroepspraktijk. De student ontwerpt een stageproject in verband met zijn werk afstuderen. Het past in een medium en een team door een effectieve bijdrage.

Public relations rijk aan vreemde talen

Als onderdeel van de opleiding in public relations, studenten drie talen: Engels (verplicht taal) en twee talen te kiezen uit het Duits, Spaans en Nederlands. Een basiskennis is nodig voor de lessen Engels en Nederlands, terwijl de Duitse en Spaanse geen voorkennis vereist. Sterker nog, de laatste twee worden onderwezen vanaf het basisniveau.

De cursussen bieden een praktische aanpak studeerde talen en evolueren in de semesters, aan de studie van specifieke professionele woordenschat public relations. In taalcursussen kant, zijn enkele algemene cursussen in het Engels en / of Nederlands, biedt studenten de mogelijkheid om de bestudeerde talen buiten de specifieke context van taalcursussen te oefenen.

persoonlijke ondersteuning

De leermethode cursussen nodigen u uit, vanaf september, aan de ontwikkeling van uw potentiële en persoonlijke middelen. De volgende stappen worden uitgevoerd:

 • Een project leven voorbereiden om te hervatten en doel adequate machines om Q2, een practicum in Q4 in lijn met uw verwachtingen en zo diep om u te motiveren. Het leven project kunt u uw persoonlijke ambities te vinden en niet per se als onderwijs en de maatschappij je vertellen om te volgen, zich bewust worden van uw waarden, levensdoelen
 • Leren leren> Door bewust te worden van je leren profiel (sommige zijn meer visuele en auditieve bijvoorbeeld, maar dit voorbeeld is een karikatuur omdat er andere profielen die zullen worden ontdekt)> werken aan uw management te verbeteren tijd, de achting van u en uw vertrouwen, je geheugen, je concentratie, je motivatie

Deze cursus van het Leren Methodologie is nauw verbonden met de vraag of Service Success (SAR) de economische afdeling, omdat het is dezelfde persoon die verantwoordelijk is voor beide benaderingen, het doel is hetzelfde: het verwerven van methoden leren en succes.

De "SAR" biedt u een persoonlijke begeleiding de school coaching met het hoofd van de dienst, op verzoek van de student aan de Q1 en Q2.

Omdat er lijkt afwezig of niet geleverde werk te zijn, het hoofd van de SAR contact met u opnemen in november opfriscursus middelen te overwegen.

De SAR coördinatie van de sanering worden aangeboden in een aantal cursussen en peer tutoring (remedial gegeven door een student die de evaluatie van de leeractiviteit het voorgaande jaar is verstreken)

Public relations is internationnalisent Erasmus +

De ontwikkeling van de internationale handel is een constante zorg voor HELB - Ilya Prigogine. Onze Erasmus-uitwisselingsprogramma's of andere vorm van toestemming om te studeren of te doen stage in het buitenland in het tweede jaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou ... Lees meer

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou de nature à faciliter la réalisation de celui-ci. Lees Minder