Bachelor Biochemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met een diploma scheikunde of biochemie van onze door American Chemical Society geaccrediteerde afdeling, zou je kunnen werken aan een remedie tegen kanker; monitoring van de ozonlaag die ons beschermt tegen de zon; onderzoek naar superieure energieoplossingen (bijv. batterijtechnologie of zonnepanelen); ontwikkeling van nieuwe textiel-, cosmetica- of farmaceutische producten; of het oplossen van problemen met waterverontreiniging.

Ons programma combineert strenge academici met uitgebreide mogelijkheden voor onderzoek en werk in het laboratorium. Je krijgt een solide basis in de wiskunde en de natuurwetenschappen, terwijl je je kritisch denkende, probleemoplossende, teamwerk- en leiderschapsvaardigheden ontwikkelt. Deze vaardigheden zijn in de vraag van de hedendaagse beroepsbevolking.

Grote instellingen kunnen gewoon niet de geïndividualiseerde aandacht bieden die u hier zult vinden. Zelfs als eerstejaarsstudent krijg je de kans om in het lab te werken met echte professoren - geen afgestudeerde assistenten of lab-instructeurs. Gedurende je vier jaar krijg je de kans om je eigen experimenten te ontwerpen en uit te voeren, aan onafhankelijke projecten te werken, professoren bij te staan met gesubsidieerd onderzoek, je onderzoek te presenteren op regionale en / of nationale conferenties, en mogelijk zelfs co-auteur en artikel voor een internationaal scheikundejournaal. De kansen die je hebt, zijn echt ongelooflijk!

Hier raak je niet verdwaald in de menigte. Je bent een student van de elite chemie / biochemie - een deel van ons gezin. Je zult genieten van kleine klassen en geweldige vriendschappen. Onze toegewijde professoren zullen u leren kennen. Zij zullen je ondersteunen in je studie, onderzoek, stages, coöperaties en post-graduate of loopbaanvoorbereidingen. Ze zullen persoonlijk worden geïnvesteerd in uw succes - op de universiteit en daarbuiten.

Na het afstuderen ben je klaar om belangrijke wetenschappelijke bijdragen te leveren. Je zult gewapend zijn met de kennis, hands-on ervaring en kritisch denken vaardigheden die nodig zijn voor succes - ongeacht waar je pad je naartoe leidt.

107037_13.jpg

Ontdek je passie

Wetenschap gaat over ontdekking. Hier heb je alle gelegenheid om onderzoeksprojecten aan te pakken, conferenties bij te wonen en gepubliceerd te worden in samenwerking met professoren van wereldklasse.

Mentored onderzoek

Neem deel aan een begeleid onderzoeksproject met een lid van de faculteit tijdens je junior en / of senior jaar. U kunt elk semester een tot twee credit-uren ontvangen voor uw onderzoekswerk, dat vaak bestaat uit 3-6 uur per week werken in het lab om experimenten te doen, gegevens te analyseren en te verzamelen, of recente technische literatuur over uw onderzoeksonderwerp te lezen.

Zomeronderzoekservaringen

Meld je aan voor een zomerse bachelorervaring. Onze studenten hebben een uitstekende staat van dienst om geaccepteerd te worden voor deze zeer competitieve, betaalde functies die alleen rekening houden met studenten van de topwetenschappen. Deze ervaringen vinden plaats bij grote academische, industriële of overheidsinstellingen in het hele land.

Studentenorganisaties

Word lid van een studentenorganisatie voor professionele ontwikkeling, netwerken en sociale activiteiten. ONU Student-leden van de American Chemical Society (SMACS) sponsoren outreach-activiteiten op de campus, zoals een pompoenhouwen van het periodiek systeem, root beer float social (omdat we chemici zijn, maken we ons eigen rootbier met droogijs en ons eigen ijs met vloeistof) en voorlichting over onderwerpen als recycling en opioïdenverslaving. Ons hoofdstuk stuurt elk jaar verschillende ONU naar de nationale ACS-conferentie. Gamma Sigma Epsilon is een nationale eremaatschappij voor chemie.

Serie chemie

Het Kritzler Lectureship in Chemistry geeft je toegang tot belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de chemie gepresenteerd door wetenschappers die worden erkend als een meesterlijke communicator van ideeën. Het Kritzler Lectureship in Chemistry werd in 1996 opgericht om fundamentele nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap van chemie en biochemie te benadrukken. Sprekers worden jaarlijks geselecteerd op basis van onderscheidende bijdragen aan de chemische wetenschappen en uitstekende communicatieve vaardigheden bij de interpretatie van hun werk voor het publiek.

Labs en apparatuur van wereldklasse

We zijn misschien klein, maar onze faciliteiten zijn modern en onze apparatuur is geavanceerd. Bovendien heb je hands-on toegang tot apparatuur die de meeste studenten pas gebruiken als ze afstuderen.

Onze afdeling is gehuisvest op de tweede verdieping van de Meyer Hall of Science en het Mathile Center for the Natural Sciences, studentgericht onderzoek en een leerfaciliteit met:

 • Negen klaslokalen
 • Negen onderwijslaboratoria
 • Drie vergaderzalen
 • Twee computerlounges
 • 17 kantoren
 • 13 onderzoekslaboratoria
 • Magazijn en voorbereidingsruimten

Nucleaire magnetische resonantiespectrometer

We zijn bijzonder trots op onze nucleaire magnetische resonantiespectrometer (NMR) - de Bruker Avance III 400 MHz met een breedband slimme sonde. Dit belangrijke instrument vergroot de reikwijdte en kwaliteit van het onderzoek dat we bij ONU . Als hoofd chemie of biochemie krijg je in je tweede jaar een uitgebreide praktische training over de NMR, zodat je deze onafhankelijk kunt bedienen. Het is nog een ongelooflijke ervaring om toe te voegen aan je CV.

107033_4.jpg

Leerresultaten

Door het behalen van een Bachelor of Science-graad in Biochemie, kunnen studenten:

 • Aantonen van het vermogen om chemische en biochemische concepten in geschreven en gesproken formaten te communiceren.
 • Denk onafhankelijk en kritisch na over nieuwe en / of meer ingewikkelde informatie op een gebied waarop de fundamenten eerder zijn gepresenteerd.
 • Selecteer, pas toe en voer veilig laboratoriumprocedures uit die geschikt zijn voor de fysieke metingen en het systeem.
 • Evalueer en beschrijf biologische fenomenen in chemische termen.
 • Analyseer kwantitatief energetica en katalytische processen.

Solide resultaten

 • 95% van onze studenten nemen deel aan onderzoeksprojecten.
 • Plaatsingspercentage van 95% in voltijdse dienstbetrekking of afgestudeerde / medische school binnen 6 maanden na afstuderen.
 • TOP 10 ONU gerangschikt top 10 kleine hogescholen van het Midwesten door de Wall Street Journal.
 • 13: 1 ONU student-faculteit ratio.

Onze afgestudeerden doen geweldige dingen. De meeste volgen een van de drie verschillende paden onmiddellijk na het afstuderen: een carrière in de industrie, graduate school of medische school. Kijk waar onze afgestudeerden terecht zijn gekomen.

126467_logos01.png

leerplan

Jaar 1

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
CHEM 1811 Algemene chemie 1 5 CHEM 1821 Algemene chemie 2 5
MATH 1631 Calculus 1 4 MATH 1641 Calculus 2 4
BIOL 1301 Biologie 1 4 BIOL 1401 Biologie 2 4
TREX 1001 overgangen ervaring 3 ENGL 1221 Schrijfseminarie 3
Totaal 16 Totaal 16

Jaar 2

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
CHEM 2611 Organische chemie 1 3 CHEM 2621 Organische chemie 2 3
CHEM 2651 Organic Chemistry Lab 1 1 CHEM 2661 Organic Chemistry Lab 2 2
CHEM 2311 Analytische chemie 1 4 CHEM 2481 Chemische toepassingen van wiskunde 3
PHYS 2311 Natuurkunde 1 3 PHYS 2321 Natuurkunde 2 3
PHYS 2341 Physics Lab 1 1 PHYS 2351 Physics Lab 2 1
CHEM 2001 Capstone 1 1 Distributie-eis 3
Distributie-eis 3 Totaal 15
Totaal 16

Jaar 3

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
CHEM 3411 Fysische chemie 1 4 CHEM 4111 Advanced Biochemistry 1 3
CHEM 3111 Biochemie 3 CHEM 3001 Capstone 2 1
CHEM 3151 Biochemistry Lab 1 ACS Biochemistry Elective * of Elective 3
Divers Cultures Seminar 3 Distributie-eis 3
Distributie-eis 3 electieve 3
Totaal 14 Totaal 13

Jaar 4

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
CHEM 3711 Anorganische chemie 1 * of keuzevakken 3 CHEM 4001 Capstone 3 2
Distributie-eis 3 CHEM 4121 Advanced Biochemistry 2 3
Distributie-eis 3 CHEM 4161 Advanced Biochemistry Lab 2
electieve 3 electieve 3
electieve 3 electieve 3
Totaal 15 Keuze (minimaal 2 uur) 2
Totaal 15

107032_3.jpg

Denk succes

Allison Williamson BS met een major in Chemistry '13

“Een van de eenvoudigste succesmaatregelen is om te kunnen zeggen dat je van je werk houdt en ernaar uitkijkt om 's ochtends aan het werk te gaan. Sommige mensen kunnen dat niet zeggen, maar ik kan het met volledige oprechtheid. Ik kan mijn ONU-hoogleraren niet genoeg bedanken voor hoe goed ze me hebben voorbereid om succesvol te zijn in het personeelsbestand. Ze gaven kennis, advies en ook praktische vaardigheden door, zoals hoe ze efficiënt en veilig in het lab kunnen werken. ”

Op de middelbare school excelleerde Allison Williamson in scheikunde. Haar oom, een biochemicus in kankeronderzoek, liet haar zien dat wetenschap het potentieel heeft om de kwaliteit van leven te verbeteren. Allison besloot chemie haar carrièrepad te maken. Bij ONU werd ze een van de oprichters van de chemie honorary Gamma Sigma Epsilon. Ze was ook actief in het ONU hoofdstuk van de Student Members van de American Chemical Society (SMACS). Deze groep bood haar leuke kansen, zoals het volledige periodieke systeem van pompoenen snijden en ijs maken met vloeibare stikstof. SMACS financierde ook haar deelname aan de nationale conferentie voor de American Chemical Society, waar ze onderzoek presenteerde. Tegenwoordig is Allison chemicus voor Lubrizol Corporation in Wickliffe, Ohio, een gespecialiseerd bedrijf dat additieven produceert voor gebruik in motoroliën, transmissievloeistoffen, hydraulische vloeistoffen, tandwieloliën en meer. Ze reist nationaal en internationaal naar de fabrieken van het bedrijf waar ze problemen oplost en ondersteuning biedt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Lees meer

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Lees Minder