Bachelor Computer Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het TJ Smull College of Engineering, krijg je een solide basis op het gebied van computertechnologie. Je volgt cursussen in elektrische circuits, embedded systemen en computerarchitectuur. Als je een bepaald onderwerp enthousiast bent - zoals computernetwerken, digitale beeldverwerking of robotica - kun je kiezen uit een groot aantal keuzevakken op het hoogste niveau in deze gebieden.

Ons academisch programma is streng. Verwacht hard te werken en te worden uitgedaagd. We bieden echter een ondersteunende en samenwerkingsomgeving. Je professoren en medestudenten op de universiteit worden je vrienden en familie. U krijgt de gelegenheid om contact te maken met ONU alumni en zij zullen u helpen slagen en deuren voor u openen.

Na het afstuderen ben je klaar voor wat de toekomst ook in petto heeft, of het nu gaat om computerbeveiliging, het ontwerpen van software en hardware, of het starten van een eigen bedrijf!

Vind oplossingen voor echte problemen

Je computertechnische opleiding combineert uitdagende cursussen met praktische, echte leerervaringen. Je werkt al in je eerste jaar aan teamprojecten en lost technische uitdagingen voor echte klanten op. Tegen de tijd dat je een senior bent, zul je een sluitstukproject aanpakken dat alles zal gebruiken wat je hebt geleerd. Je zult de kennis die je in de klas leert toepassen, maar, nog belangrijker, je krijgt de mogelijkheid om vaardigheden aan te scherpen in leiderschap, teamwork, creativiteit en ondernemerschap. Deze vaardigheden helpen je een baan te vinden en die promotie binnen te halen.

107034_7.jpg

De ultieme leeromgeving

We zijn dolblij om dit najaar het gloednieuwe James Lehr Kennedy Engineering Building te openen. De faciliteit van 105.000 vierkante voet is geschikt voor 600 studenten en omvat meer dan 10.000 vierkante voet van een grootschalig project en ontwerpruimte voor sluitsteenprojecten, concurrerende ontwerpprojecten en andere directe betrokkenheid van de industrie. Verder biedt het flexibele ruimte die kan worden aangepast aan verschillende projecten en beschikt het over meer dan 2000 vierkante voet voor onderzoekslaboratoria die op zichzelf kunnen bestaan of kunnen worden gecombineerd in grotere ruimtes voor grotere projecten.

Krijg een impactvolle voorsprong

We hebben een plaatsingstarief van 100 procent voor studenten in coöperatieve werkgelegenheidskansen, die beginnen in het tweede semester van het juniorjaar en één jaar doorgaan. Onze studenten computertechniek werken samen bij bekende bedrijven zoals RoviSys, Battelle, IBM, Timken, Rockwell Automation, Wright-Patterson Air Force Base en Cooper Tyre

Leerresultaten

Programma educatieve doelstellingen: Afgestudeerden van het computer engineering programma worden geacht de volgende attributen te behalen:

 • Succes in hun gekozen carrière.
 • Betrokkenheid bij voortdurende professionele ontwikkeling.
 • Effectiviteit in communicatie met zowel binnen als buiten computer engineering.
 • Een aanleg voor het uitoefenen van de professionele, ethische en morele verantwoordelijkheden van computeringenieurs.
 • Bereidheid om uitdagende opdrachten en verantwoordelijkheden te accepteren.

Resultaten van studenten: Op het moment van afstuderen hebben studenten die een hoofdvak in computer engineering hebben:

 • Een vermogen om complexe technische problemen te identificeren, formuleren en op te lossen door principes van engineering, wetenschap en wiskunde toe te passen
 • Het vermogen om technisch ontwerp toe te passen om oplossingen te produceren die aan specifieke behoeften voldoen, rekening houdend met de volksgezondheid, veiligheid en welzijn, en met wereldwijde, culturele, sociale, ecologische en economische factoren
 • Een vermogen om effectief te communiceren met verschillende doelgroepen
 • Het vermogen om ethische en professionele verantwoordelijkheden in technische situaties te herkennen en gefundeerde oordelen te vormen, waarbij rekening moet worden gehouden met de impact van technische oplossingen in mondiale, economische, ecologische en maatschappelijke context
 • Het vermogen om effectief te functioneren in een team waarvan de leden samen leiderschap bieden, een collaboratieve en inclusieve omgeving creëren, doelen stellen, taken plannen en doelen halen
 • Het vermogen om geschikte experimenten te ontwikkelen en uit te voeren, gegevens te analyseren en te interpreteren en gebruik te maken van technisch inzicht om conclusies te trekken
 • Het vermogen om nieuwe kennis te verwerven en toe te passen waar nodig, met behulp van geschikte leerstrategieën.

Accreditatie: De graad van Bachelor of Science in Computer Engineering (BSCPE) is geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET.

107033_4.jpg

Betrokken raken

Word lid van een professionele organisatie en je leert over de kansen in jouw vakgebied en ontmoet nieuwe mensen. ONU 's hoofdstuk van de Association for Computing Machinery (ACM), bijvoorbeeld, biedt toegang tot sociale en netwerkevenementen en snelle wedstrijden zoals de ACM Programming Contest, waarin studententeams worstelen om problemen op te lossen en oplossingen in te dienen als programma's in C , C of Java.

Joint Engineering Council (JEC)

Deze groep vertegenwoordigt het studieorgaan van het College of Engineering. Leden werken nauw samen met de decaan van het College of Engineering, de faculteit en onze studentenorganisaties. Het doel is om meer samenwerking en communicatie tussen alle groepen te cultiveren.

Tau Beta Pi

Deze nationale ere-technische vereniging is voor junioren die in de bovenste 12,5 procent van hun klas zitten en senioren die in de bovenste 20 procent van hun klas zitten.

Polar Robotics Club

Deze groep studenten ontwerpt en bouwt meerdere robotvoetbalspelers (quarterbacks, centra, linemen, hardlopen, brede ontvangers en een kicker) om te concurreren in een jaarlijkse robotica-voetbalwedstrijd tegen niet-gegradueerde technische studenten van de Universiteit van Notre Dame.

Innovators of Ohio Northern (ION)

Deze nieuwe groep is bedoeld voor innovatieve studenten die geïnteresseerd zijn in fysieke ruimte en design. De focus van de groep ligt op het verbeteren van de fysieke omgevingen waarin studenten op de campus leren.

Association for Computing Machinery (ACM)

Deze professionele organisatie bevordert de vooruitgang en uitwisseling van informatie op het gebied van informatica. Leden hebben toegang tot de nieuwste publicaties en online bronnen om up-to-date te blijven in de snel veranderende wereld van computing.

Society of Women Engineers (SWE)

Deze professionele organisatie staat open voor mannelijke en vrouwelijke ingenieurs die zich inzetten voor het bekend maken van de behoefte aan meer vrouwelijke ingenieurs en voor het aanmoedigen van jonge vrouwen om te overwegen hoofdvak engineering te volgen. ONU hoofdstuk van ONU biedt ondersteuning aan haar vrouwelijke studenten en organiseert sociale activiteiten.

Phi Sigma Rho

Deze groep is een sociale vrouwenclub voor vrouwen in engineering of technische technologie. Zusters ontwikkelen de hoogste standaard van persoonlijke integriteit, streven naar academische excellentie en bouwen vriendschappen op die een leven lang meegaan.

Upsilon Pi Epsilon

Deze ere erkent uitzonderlijk talent op het gebied van informatica, bevordert een hoge studiebeurs en moedigt individuele bijdragen aan de maatschappij aan via informatica.

Theta Tau

Theta Tau is de oudste, grootste en belangrijkste coed-broederschap voor ingenieurs. ONU hoofdstuk van ONU helpt leden bij het ontwikkelen en handhaven van een hoge standaard van professionaliteit, terwijl duurzame vriendschappen worden gevormd. Alle technische majors worden aangemoedigd om lid te worden.

leerplan

Je hebt 128 credit-uren nodig om je Bachelor of Science in Computer Engineering (BSCPE) te behalen. We moedigen u aan om uw keuzetijd te gebruiken om een minderjarige van uw keuze of concentratie na te streven. Twee concentraties zijn momenteel beschikbaar voor computer engineering majors. De concentraties vereisen zowel specifieke als keuzevakken. Naast de reguliere opleiding computertechnologie zijn er verschillende interdisciplinaire programma's beschikbaar voor studenten. Ze omvatten (maar zijn niet beperkt tot) een minor voor bedrijfskunde en een minor voor ondernemerschap.

107037_13.jpg

Denk succes

Robert Anderson BSCPE '14

“Als computeringenieur worden je probleemoplossende vaardigheden op de proef gesteld. Ik geniet echt van het werken met ingenieurs over de hele wereld om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Het is ook de moeite waard om te weten dat ik heb bijgedragen aan Rockwell-producten die worden gebruikt om miljarden consumentenproducten wereldwijd te produceren - van auto's tot melkpakken en alles daartussenin. "

Robert Anderson studeerde in 2014 af met zijn Bachelor of Science in Computer Engineering. Op de campus was hij actief in het Griekse leven, als uitvoerend lid van Delta Sigma Phi en het bestuursorgaan voor alle broederschappen op de campus. Hij was ook actief in het ONU hoofdstuk van de Association for Computing Machinery. In zijn junior jaar had hij een coöperatie bij Rockwell Automation, wat leidde tot een fulltime baanaanbieding na zijn afstuderen. Tegenwoordig is hij een embedded software-engineer bij Rockwell, verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren, testen en onderhouden van firmware voor industriële besturingsproducten van het bedrijf.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Lees meer

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Lees Minder