Bachelor Economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Economie kan een gespecialiseerd kennisgebied zijn, maar het is van belang voor bijna elk aspect van ons leven. In de kern is het de studie van een gemotiveerde keuze in de context van schaarse middelen en concurrerende belangen. De noodzaak om dergelijke keuzes te maken, doordringt het dagelijkse leven van ons allemaal - als individuen en in de samenleving als geheel.

Het voordeel van Carleton

Uitzonderlijk onderwijs en onderzoek

Bij Carleton krijg je les van ervaren docenten die een goed begrip hebben van de discipline en worden erkend voor hun excellentie in onderwijs en onderzoek. Bovendien profiteert u van cursussen die worden aangeboden door ervaren senior economen met uitgebreide werkervaring bij de federale overheid, lokale bedrijven en niet-gouvernementele organisaties.

Co-op kansen

Studenten in het Honoursprogramma, die in aanmerking komen om in Canada te werken, kunnen een aanvraag indienen voor toelating tot het coöpprogramma op het moment dat ze toelating tot Carleton aanvragen of nadat ze met hun programma zijn begonnen. Studenten komen in aanmerking voor een co-op plaatsing na het tweede jaar en nadat ze hebben voldaan aan alle vereisten voor de coöperatieve onderwijsoptie die is gespecificeerd in de Carleton University Undergraduate Calendar.

De normale vereiste voor de coöpnotatie op uw transcript is de bevredigende voltooiing van drie werktermen. Elke term is normaal gesproken vier maanden geldig. Co-op-werktermen bieden u de mogelijkheid om de theoretische en praktische aspecten van uw studie te integreren en om te werken in organisaties uit de overheid, non-profit of de particuliere sector.

Het kapitaalvoordeel

De locatie van Carleton in Ottawa, de hoofdstad van het land, biedt u unieke toegang tot een breed scala aan middelen. U zult profiteren van een schat aan onderzoeksfaciliteiten en bibliotheken in de stad, evenals de afdelingen en agentschappen van de federale overheid, waaronder:

 • Landbouw en Agri-Food Canada
 • Bank of Canada
 • Competition Bureau
 • Milieu en klimaatverandering Canada
 • Ministerie van Financiën Canada
 • Global Affairs Canada
 • Gezondheid Canada
 • Innovatie, wetenschap en economische ontwikkeling Canada

Het programma

Bachelor of Economics (Honours)

Carleton's Bachelor of Economics (BEcon) wordt aangeboden als een honoursprogramma waarin je de werking van markteconomieën bestudeert en de oorzaken van economische groei, inflatie, werkloosheid en internationale handel onderzoekt. Je bekijkt hoe regeringen hun economieën beheren door beleid te ontwikkelen en toe te passen om activiteiten zoals internationale handel, belastingen en concurrentie te reguleren, en je bestudeert economische theorie en onderzoeksmethoden. Studenten die hun studie op bepaalde gebieden willen concentreren, kunnen ervoor kiezen om een of twee van de zeven beschikbare concentraties te voltooien:

 • Computationele analyse
 • Ontwikkeling
 • Economische theorie (aanbevolen voor studenten die een vervolgstudie in de economie willen volgen)
 • Financiële economie
 • Internationale politieke economie
 • Wiskunde en kwantitatieve economie
 • Natuurlijke hulpbronnen, milieu en economie

Gecombineerde onderscheidingen

Een BEcon Gecombineerd Honours-programma is beschikbaar voor studenten die zowel Economie als een andere in aanmerking komende discipline willen studeren.

BGINS-specialisaties

Studenten die zich inschrijven voor de Bachelor in de mondiale en internationale studies (BGInS) hebben de mogelijkheid om een specialisatie te selecteren in "Internationaal Economisch Beleid" of "Wereldwijde Ontwikkeling", die beide relatief niet-technische inzichten bieden in hoe economische krachten helpen om vorm onze wereld.

Minors in Economics

Een minor in economie en een minor in industriële economie zijn beschikbaar.

Post-baccalaureaatdiploma in de economie

Een post-baccalaureaatdiploma in de economie is beschikbaar voor gekwalificeerde studenten die al een bachelordiploma hebben behaald.

Eerstejaars ervaring

Eerstejaarsstudenten in BEcon worden aangemoedigd om een eerstejaarseminarie (FYSM) op te nemen in hun eerstejaarsvakken. Seminars van het eerste jaar halen u weg van de collegezaal en geven u de kans, in een kleine klasomgeving, om onderwerpen te bespreken en te bespreken met uw klasgenoten en professoren. Je ontvangt ook vroege en frequente feedback over lesopdrachten en instructie in onderzoeks-, schrijf- en studievaardigheden.

Toekomstige kansen

De werkplaats

Door een graad in economie te behalen, ontwikkel je de goede probleemoplossende, communicatie-, analytische en onderzoeksvaardigheden die veel werkgevers zoeken.

Afgestudeerden van Carleton Economics zijn werkzaam op een groot aantal gebieden, waaronder:

 • Federale en provinciale overheidsdiensten en -agentschappen zoals het Department of Finance Canada, de Bank of Canada, Agriculture and Agri-Food Canada, de Canada Revenue Agency (CRA), Global Affairs Canada en Statistics Canada;
 • Particulier bedrijf, bankwezen, financiële instellingen, industrie en verzekeringen; en
 • Onderzoeksposities bij adviesbureaus en bij niet-gouvernementele organisaties zoals de Conference Board, het North-South Institute en het International Development Research Centre (IDRC).

Graduate studies

Afgestudeerden van onze BEcon-programma's zijn over het algemeen goed gekwalificeerd om door te gaan met afgestudeerde studies op verschillende gebieden, waaronder niet alleen economie, maar ook openbaar bestuur, openbaar beleid, internationale zaken, zaken en andere verwante disciplines. Als u denkt dat u een geavanceerde opleiding wilt volgen, wordt u aangemoedigd om vroegtijdig de graduate programma's te onderzoeken om ervoor te zorgen dat uw specifieke BEcon-programma het meest geschikt is om te voldoen aan de relevante vereisten op graduate niveau.

Professionele programma's

Veel professionele programma's, waaronder rechten, onderwijs en zaken (MBA), moedigen goed afgeronde aanvragers met verschillende achtergronden aan om zich aan te melden. Economie biedt een sterke basis voor dergelijke programma's en u wordt aangemoedigd om belangen na te streven die u mogelijk op dit gebied heeft na het behalen van een bachelordiploma in economie.

Careers

 • bank
 • Bedrijf
 • Economie
 • Financiën
 • Internationale ontwikkeling
 • Internationale handel
 • Non-profit sector
 • Publieke dienst
 • Resource Management
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder