Bachelor Fashion Design & Technologie

IFA Paris

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor Fashion Design & Technologie

IFA Paris

IFA Paris Bachelor geaccrediteerd door IDEL als "International Bachelor"

 • DURATION: 3 jaar programma in het Engels
 • CAMPUSEN: Parijs, Shanghai, Istanbul
 • FORMAT: Flexibel
 • VOLGENDE INTEL: September 2017
 • ECTS KREDIETEN: 180
 • TOEPASSINGSGELD: € 150
 • TUISGELD / JAAR: € 8.400 in Parijs, ¥ 85.000 in Shanghai, € 7.400 in Istanbul
 • BEPERKT TOT: 25 studenten per les
"Dit programma is compleet, intensief en spannend"

INVOERING

De Bachelor in Fashion Design & Technology is het signature-programma van IFA Parijs. Het combineert de Franse mode-erfgoed met de nieuwste technologische veranderingen en een internationaal perspectief op de huidige mode-industrie te voldoen.

De innovatieve onderwijsmethoden mengen traditionele lezingen, praktische workshops, persoonlijk onderzoek, experimenteren, peer to peer presentaties en verschillende bezoeken, leidt studenten creatief en pragmatisch, nieuwsgierig en analytische, fantasierijk en uitstekende technici te worden en hen voor te bereiden op de mogelijkheid van een internationale carrière . De 1-1 benadering kunnen ze hun eigen creatieve universum ontwikkelen tijdens aanpasbaar aan verschillende groottes, soorten merk en segmenten tegelijk.

Deze zeer complete, intensieve, gevarieerd en spannend programma traint modeliefhebbers om de banen van modeontwerper. Echter, de perfecte kennis van de mode-producten en creatieve proces biedt, kunnen deelnemers aan ook posities zoals Stylist, Pattern Maker, Production Manager, zelfstandig ontwerper, of zelfs Collection Director, Art Director of Merchandiser bereiken wanneer ingevuld door Meester van IFA Paris ' Arts in Contemporary Fashion Design.

TOELATING

Toelatingseisen:

 • 18 jaar oud minimum
 • Middelbare school afgestudeerde of gelijkwaardigheid
 • IELTS 5.5 of TOEFL IBT 65 (of gelijkwaardigheid) of bewijs van studie in het Engels, voor niet-engelse engels sprekers
 • Sterke motivatie in mode
 • Interview (op campus of op Skype)

Te verstrekken documenten:

 • Vul het online aanvraagformulier in
 • Laatste high school transcript
 • Kopie van de middelbare school diploma of zijn gelijkwaardigheid
 • Motivatiebrief
 • CV / CV
 • Paspoort foto
 • Kopie van het paspoort
CURSUS STRUCTUUR

De cursus is georganiseerd rond 3 Ateliers die elk 30 academische weken duren. Elk atelier omvat specifieke modulegroepen, gestructureerd rond verschillende thema's.

De 3 Ateliers overeen met de 3 niveaus die binnen het kader van het hoger onderwijs. De cursus is gebouwd in overeenstemming met de Bologna Conventie principes en subsidie ​​deelnemers, na voltooiing, een totaal van 180 ECTS (60 ECTS per Atelier of jaar).

De onderliggende gedachte achter deze cursus constructie is om studenten te worden ondergedompeld in een omgeving die bootst wat hun arbeidsvoorwaarden zal zijn als in een mode-atelier. De beoordeling strategie maakt gebruik van een perfecte balans tussen summatieve en formatieve evaluaties om vaardigheden, niet alleen op kerndisciplines, maar ook in de projectplanning en time management te verbeteren. De projecten worden gelijktijdig uitgevoerd tussen alle modules om overdraagbaar vaardigheden van studenten te verbeteren, waardoor ze vaardigheden en competenties te koppelen uit verschillende domeinen.

Eerste Atelier: Ontdekking

De eerste atelier wordt uitgevoerd als het eerste jaar van de bachelor cursus. In het kader van het hoger onderwijs programma's, de eerste Atelier is gelijk aan een HE niveau 4. Studenten worden volgende core modules om het universum van de mode te ontdekken. Zij zullen basisvaardigheden in het ontwerp, de bouw, de digitale mode en mode geschiedenis verwerven om de pedagogische fundament van hun leercurve te leggen.

Fashion Design 1: In het eerste deel van deze modulegroep ontdekken de studenten de basisvaardigheden van modeontwerp:

Schetsen van vrouwen en mannen beeldjes en technische tekeningen van elk type kleding Hoe kleuren te gebruiken en kleurassortimenten te creëren aangepast aan mode Hoe ontwerpen ze prints en integreer ze in een kledingcollectie Hoe ontwikkel je een creatieve onderzoeksmethodologie en verergert ze hun nieuwsgierigheid en creativiteit Hoe ze hun inspiraties en ideeën tot uitdrukking kunnen brengen via moodboards, illustraties, stilering en complete professionele portfolio's. Een verzamelplan opstellen en structureren.

Mode Workshop 1: Modeontwerp is niet alleen abstracte opvattingen, en creativiteit moet worden ondersteund door praktische experimenten en technische onderzoeken. In deze eerste aflevering van Fashion Workshop, zullen de studenten verschillende sterven methoden en druktechnieken, werk silhouet bouw door middel van styling, ontdekken experimenteren en analyseren van diverse kunstenaars en ontwerpers door middel van het bijwonen van internationale tentoonstellingen of werken aan de uitvoering van het concept en ontwikkelde in de Fashion Design Module .

Digital Fashion Design 1: Het beheersen van de juiste software is absoluut essentieel in de hedendaagse mode-industrie: het is noodzakelijk om precieze technische schetsen te ontwerpen en om ideeën en ontwerpen op een professionele manier te presenteren. In de eerste aflevering van deze module zullen de studenten leren de basis van Photoshop, Illustrator en In-Design.

Patroon maken en draperen 1: De kennis van mode is onvolledig zonder een goed begrip van de constructie. In de eerste aflevering van deze module zullen de studenten ontdekken de twee belangrijkste methoden om kleding te ontwikkelen: patroon maken en draperen. Zij zullen leren hoe patronen rechtstreeks uit het lichaam van metingen of door draperen op een dummy volgens IFA Paris eigen bouwtechnieken, ontwikkeld door onze eigen docenten meer dan 2 decennia te maken. Aan het einde van het eerste niveau studenten kunnen de patronen van gebruikelijke rokken, overhemden en jurken ontwerpen.

Productie 1: modeontwerpers moeten zich alle details en afwerking voorstellen van de kledingstukken die ze maken, daarom is het beheersen van het kledingproductieproces zo belangrijk. Op het eerste niveau zullen de studenten geleidelijk verschillende naaien en afwerking methoden leren om volledige kledingstukken zoals rokken en shirts te produceren.

Modegeschiedenis en cultuur: ken het verleden en begrijp het heden om de toekomst te creëren. Zoals elk creatief gebied, mode is een cultuur en het is essentieel om de geschiedenis en de ontwikkeling weten voordat zij in staat de richtingen het zal duren om te visualiseren. Door middel van lezingen, onderzoek en presentatie van archieven, zullen de studenten de evolutie van de mode te ontdekken door de tijd en het analyseren van de werken, de stijl en de inspiratie van de belangrijkste mode-ontwerpers met een speciale focus op de meesters van de internationale mode van de afgelopen veertig jaar.

Tweede Atelier: Experimentatie

De tweede atelier is uitgevoerd als het tweede jaar van de bachelor cursus. Volgens het kader van het hoger onderwijs programma's, de tweede atelier is gelijk aan een HE Level 5. In deze fase van hun leerervaring studenten worden uitgenodigd om hun creativiteit te ontwikkelen door middel van experimenten. Specifieke thema's als herenkleding, zal kinderkleding of breien workshop worden gedekt door middel van onderling verbonden modules. De pedagogische doelstelling is om de deelnemers 'kritisch denken te verbeteren.

Fashion Design 2: In het tweede deel van deze module passen studenten de vaardigheden die ze in het eerste jaar hebben opgedaan, toe en experimenteren ze met nieuwe inspiraties en concepten in verschillende modeprojecten, waaronder mannencollectie, accessoirescollectie, kindercollectie en weefseltransformatie. Ze moeten hun persoonlijke ideeën te passen aan verschillende soorten producten en marktsegmenten en te begrijpen hoe ze hun eigen creativiteit aan te passen aan de belangrijkste modetrends.

Fashion Workshop 2: in verband met Fashion Design 2 blijven de studenten verschillende technieken en praktische methoden verkennen die hun creatieve expressie kunnen verbeteren. Zij zullen experimenteren borduurwerk, plooien of breien methoden die hen in staat om meer uitgebreide mode-producten voorstellen. Zij zullen ook de mogelijkheid hebben om samen te werken met professionele leveranciers en externe workshops om het beheer van de supply chain, die een belangrijk deel van het werk van een modeontwerper te experimenteren.

Digital Fashion Design 2: Het tweede deel van deze module is ontworpen als een workshop ter ondersteuning van de ontwikkeling van creaties van studenten in Fashion Design en in Fashion Workshop. Door deze fase studenten worden begeleid door hun docenten om te beoordelen welke software is beter geschikt om hun creatieve en persoonlijke eisen. Het doel is om te experimenteren en vind het beste instrument om fashion design portefeuilles en de voorstelling die de eigen identiteit van de studenten te genereren.

Patroon maken en draperen 2:

Opbouwend op Pattern Making en Draping 1, zal de module studenten in staat stellen te leren hoe ze tweedimensionale en driedimensionale benaderingen kunnen combineren om de beste methodologie te vinden om de patronen voor elke soort kleding te creëren. Zij zullen experimenteren hoe de klassieke bouw van broeken, jasjes, kimono en raglanmouwen aan te passen aan het patroon van hun meest creatieve ontwerpen.

Productie 2:

Net als in de PMD-module is het belangrijkste doel van de productiemodule op het tweede niveau om studenten te leiden in het kiezen en oefenen van de beste productiestrategie en afwerkingsmethode om de kwaliteit van de voltooide kleding die ze moeten produceren te maximaliseren.

Digitaal modeproduct:

Het is erg belangrijk om studenten up-to-date te houden met de nieuwste veranderingen in de mode-industrie. Terwijl de software ontwikkeld door Lectra is een gebruikelijke ondersteuning in de mode productie, 3D printen is een gloednieuwe technologie die is gebonden aan onvermijdelijk in de toekomst. In deze module zullen de studenten de basis gebruik van Lectra en een 3D grafische software zullen ze later experimenteren met de voltooiing van de mode-projecten te leren.

Textieltechnologie:

Weefsel is nog steeds de belangrijkste grondstof voor mode, daarom is het van essentieel belang dat modestudenten een grondige kennis hebben van textielproducten. Door middel van lezingen, onderzoeken en workshops, zullen de studenten leren hoe stoffen worden geproduceerd uit vezels te weven en breien, begrijpen hun verschillende kenmerken, texturen en kwaliteiten en experimenteren hun beste toepassingen voor productie kledingstuk op basis van hun specifieke kenmerken.

Fashion Marketing 1:

Hoewel creatief, mode is een industrie en modeontwerp wordt ook beïnvloed door een merkstrategie, marktsegmentatie of prijspositionering. In deze module zal de student elementaire marketing tools te leren en verkennen van de belangrijkste succesfactoren die modemerk leiden tot succes.

Derde Atelier: Impressum

De derde atelier wordt uitgevoerd als het derde jaar van de bachelor cursus. In het kader van het hoger onderwijs programma's is de derde atelier gelijk aan een niveau van HE niveau 6. In het laatste proces van hun leerervaring, zullen de studenten zich richten op het uiten van hun eigen stem als ontwerper. Door de ontwikkeling van een Mini-collectie zullen ze worden gevraagd om te denken in termen van persoonlijke creativiteit, geschikte bouwtechnieken, gelijktijdigheid en unique selling proposition en positionering. Het uiteindelijke doel is hier om een ​​unieke portfolio van kleding om te worden gebruikt als springplank voor het zoeken naar een baan in de industrie of de toegang tot de Post-Graduate Course op IFA genaamd "Contemporary Fashion Design" voor te bereiden.

Fashion Design 3:

De belangrijkste focus van de derde aflevering van de modedesignmodule is het creëren van een complete en professionele collectie dameskleding of herenkleding volgens een bepaald thema. Elke student zal moeten hun eigen concepten en interpretaties, design silhouetten inclusief accessoires te ontwikkelen, bouwen van een verzameling plan en maken volledige technische dossiers van 4 tot 6 kledingstukken die zal worden geproduceerd door de studenten. Aan het einde van het proces, zullen de studenten moeten hun collectie portfolio te presenteren aan een professionele jury.

Digital Fashion Design 3:

In de laatste aflevering van deze module zal het hoofddoel zijn om het modeontwerpproces te ondersteunen en een persoonlijke en creatieve lay-out voor het uiteindelijke collectieportfolio te creëren.

Patroon maken en draperen 3:

In deze laatste module moeten studenten 3 tot 6 prototypen uit de collectie die ze hebben gemaakt ontwikkelen. Zij zullen onderzoek doen op volumes, vinden van de juiste methodologie om patroon te ontwikkelen in de meest efficiënte manier af te ronden en het patroon van de kledingstukken ze moeten produceren na een fitting sessie op modellen.

Productie 3:

In de productiemodule moeten de studenten de meest aangepaste stoffen vinden en kiezen, de beste naaimethoden en afwerkingsoplossingen identificeren om hun prototypen op de meest professionele manier te produceren. Aan het eind van dit proces de beste collectie en prototypes door de jury worden geselecteerd om te worden tentoongesteld in de IFA Paris jaarlijkse Bachelor Fashion Design modeshow.

Fashion Marketing 2:

Terwijl we de belangrijkste marketingtheorieën en -praktijken blijven verkennen, zullen studenten een marketingstrategie moeten definiëren voor hun uiteindelijke verzameling met doelmarkt, prijspositionering, distributie en communicatiestrategie.

Studentenbelasting over de 3 jaar

2112 uur colleges van aangezicht tot aangezicht
2444 uren zelfstudie
180 uur van de industrie netwerken

Ga voor meer informatie en om de programmabrochure te downloaden naar: https://www.ifaparis.com/courses/undergraduate/bachelor-fashion-design-technology

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
 • Frans


Laatst bijgewerkt op December 25, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 10, 2018
Jan. 2019
Duration
Duur
3 - 3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
8,400 EUR
Locations
China - Shanghai, Shanghai
Startdatum: Sept. 10, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum: Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Startdatum: Sept. 10, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum: Jan. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Turkije - Istanboel, Istanbul
Startdatum: Sept. 10, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 10, 2018
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
China - Shanghai, Shanghai
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Turkije - Istanboel, Istanbul
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Jan. 2019
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Mar. 2019
China - Shanghai, Shanghai
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
Aanvraagvergoeding 150 EUR