Bachelor in audiovisuele vormgeving

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in audiovisuele vormgeving

Willem de Kooning Academy

Operationele en artistieke dimensies gaan hand in hand

Audiovisuele media spelen een belangrijke rol bij het verstrekken van informatie, in het onderwijs en in het entertainment. Het belangrijkste audiovisuele ontwerp leert u ontwerpen met behulp van beeld en geluid. U leert audio- en camera technieken, software technieken, productiemethoden en conceptontwikkeling.

Onze docenten hebben allemaal een solide theoretische en professionele achtergrond: Zij zijn onderzoekers, scriptredacteurs, audiovisuele ontwerpers, motion graphic designers, interactieve ontwerpers, beeldende kunstenaars, redactie en camera- of geluidstechnici.

De student zal naar verwachting een basisniveau hebben van voorkennis op het gebied van audiovisueel ontwerp en werken met beelden, evenals een belangstelling voor verhaalverhalen. Van studenten wordt verwacht dat ze risico's onderzoeken en nemen, om falen te accepteren (en zelfs omarmen). U leert zich te reflecteren op uw eigen werk en die van uw medestudenten.

De opdrachten waaraan u gaat werken, wordt deels bepaald door een klant, en gedeeltelijk door uw eigen interesses. U ontwikkelt uw eigen visuele taal. U leert samenwerken in een team. Je zult leren pitchen en je ideeën communiceren aan klanten, aan een bemanning en aan het publiek. Uiteindelijk zal u werken aan het realiseren van een eindproduct dat geschikt is voor een openbare show.

In Het eerste deel van uw studie, U zult leren om audiovisuele producties te ontwikkelen. U krijgt één minuut producties te maken voor een release op het internet of op tv, shorts voor bioscopen, audiovisuele installaties voor VJ's of projectie op gebouwen, internet virals of autonome audiovisuele producties, afbeeldingen voor een video wall of een first person documentaire.

Halverwege het tweede jaar gaat u verder in de kennis- en verhaaltechnieken van het eerste deel. In het derde jaar, ontvangt u een stage doen en in het afgelopen jaar vindt u een minor in een van de drie praktijken: Autonome, sociale of economische. Na zijn afstuderen, kunt u werken als een all-round audiovisuele ontwerper, een interactieve audiovisuele producer, regisseur of motion graphics designer.

img

Carrièremogelijkheden

 • Allround audiovisuele ontwerper
 • Interactieve audiovisuele producent
 • Directeur
 • Motion graphics ontwerper
 • Editor
 • Interactieve ontwerper
 • (Audio) beeldende kunstenaar

Het creëren van Pioneers

Onze Succesvolle audiovisuele ontwerp alumni omvatten: Willem Baptist (winnaar Golden Gate Award); Roeland de Bruine (bekend van de tv-format 'Truman'); Michel van den Burg (in de HOT100 vermeld); Jeroen Houben (bekend van de video's 'Sef' en 'Yellow Claw' en de korte film 'Sorry'); Jurjen Versteeg (Vimeo Award winnaar en Van Vorm oprichter en partner); en Bero Beyer (bekend van 'Paradise Now').

Portfolio checklist

Ben jij …

 • getalenteerde in de beeldende kunst?
 • onafhankelijk en verantwoordelijk?
 • toegewijd en gemotiveerd?
 • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan