Bachelor in Automotive Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor in Automotive Engineering

Bent u gepassioneerd over automotive engineering? Houd je van uitdagingen? Wil je deel uitmaken van de overgang naar schone, efficiënte en intelligente voertuigen? Automotive Engineering bij HAN geeft je alle ins en outs van de internationale automotive wereld en een solide basis in marketing, management en bedrijfseconomie. Er zal veel vraag naar je vaardigheden zijn.

Locatie: Arnhem
Duur: 4 jaar
Diploma: Bachelor of Science
Cursus: begin september

Automotive-ingenieurs zijn veelzijdige professionals met specifieke engineeringvaardigheden die relevant zijn voor de autohandel. Ze zijn betrokken bij het ontwerpen, testen, beheren, produceren en onderhouden van voertuigen. Automonteurs nemen voortdurend beslissingen op basis van de combinatie van technologie, commercie en zakelijke overwegingen. Dit onderscheidt hen van zakelijke professionals evenals van de werktuigbouwkundig ingenieur, omdat ze een brede kennis hebben van het product (het voertuig) en de linking pin zijn tussen een breed scala aan disciplines.

Theorie en praktijk

Bij HAN zijn theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden. Tijdens de Automotive Engineering cursus word je constant uitgedaagd om de theorie in de praktijk te brengen. Bijvoorbeeld als je praktische vragen overweegt, zoals: wat voor soort motor zou je gebruiken voor een kart - elektrisch, verbranding of hybride? Gedurende de cursus werk je in groepen van 6-8 studenten aan praktische opdrachten en projecten gericht op toekomstige mobiliteitsconcepten. Een voorbeeld van zo'n project is het multidisciplinaire HAN Formula Student Team, waar je een formule raceauto bouwt en dit gebruikt om te concurreren tegen teams van over de hele wereld. De HAN Eco-marathon is een ander project waarbij je in een team studenten werkt. Het doel hier is om het meest energie-efficiënte voertuig mogelijk te ontwikkelen.

Onderzoek

Gespecialiseerd onderwijs en toegepast onderzoek hebben een cruciale rol gespeeld in de recente reorganisatie van de Nederlandse automobielsector. Het automobielinstituut van de HAN heeft gelijke tred gehouden met deze veranderingen door onderzoek in zijn onderwijs te integreren. Studenten, docenten en onderzoekers doen toegepast onderzoek naar onderwerpen als slimme mobiliteit, elektrificatie van de aandrijflijn en geavanceerde ondersteuning van de bestuurder. De resultaten vloeien terug naar het onderwijs en naar het professionele veld. Op deze manier loopt u voorop in de ontwikkelingen in de automobielsector.

Lab-voorzieningen

HAN Automotive Institute beschikt over moderne, goed uitgeruste laboratoria. Hier werk je aan het ontwikkelen, testen en verbeteren van allerlei soorten voertuigen. Bijvoorbeeld in het waterstoflaboratorium, waar je apparatuur kunt testen waarmee voertuigen op waterstof kunnen rijden. Of u kunt het onderzoekslaboratorium gebruiken met zijn vele testomgevingen. Bijna al deze zijn uitgerust met zelfontwikkelde data-acquisitie-apparatuur op basis van LabVIEW, een grafische programmeertaal. Als student Automotive Engineering aan de HAN beschik je over de faciliteiten die je nodig hebt om innovatieve mobiliteitsoplossingen van de toekomst te testen en ontwikkelen.

1e en 2e jaar

De eerste twee jaar van de cursus geven je een solide basis in alle disciplines binnen de automotive engineering. Op deze manier ontdek je waar je interesses en talenten liggen, zodat je later keuzes kunt maken over specialiseren in de cursus. Naast automotive en technische vakken, leer je ook de ins en outs van management, communicatie en energiebesparing. Deze onderwerpen worden altijd benaderd in het kader van projecten, zodat u uw kennis onmiddellijk in de praktijk kunt toepassen.

Cursussen 1e jaars

 • Inleiding tot Automotive Engineering
 • wiskunde
 • Mechanica
 • Vehicle Dynamics
 • Motortechnologie
 • Elektronische en Embedded Systems
 • Diagnose aan boord
 • Commerce en Marketing
 • Communicatie vaardigheden

Cursussen 2de jaar

 • Control Systems Engineering
 • Electrical Systems
 • Mechanica
 • Dynamica
 • kracht van materialen
 • productie
 • Marketing en Communicatie

3e jaar

In je 3e jaar loop je stage bij een internationaal georiënteerd bedrijf, bij voorkeur buiten Nederland. Dit stelt u bloot aan nieuwe informatie en werkmethoden in uw vakgebied. Voordat je begint, word je tijdens een voorbereidingsprogramma gecoacht op alle aspecten van de stage. Natuurlijk bent u vrij om uw eigen stage te kiezen. U kunt naar een van onze partners in Nederland gaan, bijvoorbeeld DAF of VDL. Of hoe zit het met het spreiden van je vleugels en naar het buitenland gaan, naar een bedrijf als BMW of Delphi? Bij HAN moedigen we u aan om het pad te kiezen dat geschikt voor u is.

Cursussen 3e jaars

 • Stage
 • Specialisatie

4 jaar

Het 4e en laatste jaar van je studie begint met een minorprogramma voor een semester. Hiermee kunt u uw kennis over een bepaald aspect van de autotechniek verdiepen of verbreden. Als u liever in Nederland verblijft, kunt u een van de uitstekende minors volgen die worden aangeboden door HAN Automotive Institute: Light Weight, Autotronics, Internal Combustion Engines of Intelligent Vehicles. Een andere optie is om een ​​minor bij een andere universiteit in Nederland of in het buitenland te volgen, of een schakelprogramma te volgen om je voor te bereiden op een Masters-cursus.

 • Mineur
 • Afstudeeropdracht

Aan het einde van je cursus is het tijd voor je meest uitdagende stap tot nu toe: de afstudeeropdracht. Dit is de eindevaluatie van alle kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. U moet aantonen dat u de vereiste competenties van een autotechnicus op academisch niveau hebt behaald. Je voltooit zelfstandig een opdracht en presenteert je bevindingen en oplossingen in een afstudeerverslag. U kunt uw opdracht uitvoeren bij een internationaal automobielbedrijf van uw keuze, zoals Volvo, DAF of Aston Martin.

Internationale instelling

De Automotive Engineering-cursus heeft een sterke internationale focus. Het geeft je de mogelijkheid om tijdens je minor of in een bedrijf buiten Nederland te studeren tijdens je stage of afstudeeropdracht. Daarnaast heb je ook de ervaring van een echt internationaal klaslokaal, met studenten uit meer dan 40 verschillende landen. Terwijl je samen aan projecten werkt, pak je de verschillende culturele gewoonten en ideeën van je klasgenoten op. Op deze manier leer je effectief te werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden. Een essentiële vaardigheid voor een succesvolle carrière in de wereldwijde auto-industrie.

Loopbaanperspectieven

Als Automotive Engineer kun je werken voor een breed scala aan bedrijven, instituten en agentschappen. U kunt actief zijn in het onderzoek en de ontwikkeling, productie of verkoop van producten in verband met auto's of transport. De cursus organiseert een jaarlijkse carrièredag, waar meer dan 40 bedrijven aanwezig zijn om informatie te geven over stages, afstudeerprojecten en banen. Onze afgestudeerden krijgen banen als:

 • Voertuigontwikkeling Ingenieur
 • Engine Development Engineer
 • Voertuig Test Engineer
 • Engine Test Engineer

Masters?

Als je graag studeert en je nog verder wilt specialiseren, kun je altijd doorgaan met een Masters-diploma. Er zijn talloze Masters-programma's in binnen- en buitenland die misschien interessant zijn als je eenmaal bent afgestudeerd. Met een BSc in Automotive Engineering van de HAN wordt het een soepele overgang naar een van deze HAN Masters-programma's:

 • Master in Automotive Systems
 • Master in Control Systems Engineering

Studielast per week

 • Contacturen: 20
 • Individuele studietijd: 20

Divisie theorie, oefening en studie coaching

 • Theorie: 45%
 • Praktijk: 45%
 • Studiebegeleiding: 10%
Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

HAN strives to be one of the top universities of applied sciences in the Netherlands. With campuses in both Arnhem and Nijmegen, in the east of the Netherlands, HAN has over 30,000 students.

HAN strives to be one of the top universities of applied sciences in the Netherlands. With campuses in both Arnhem and Nijmegen, in the east of the Netherlands, HAN has over 30,000 students. Lees Minder
Nijmegen , Arnhem + 1 Meer Minder