Bachelor Bedrijfskunde en Management (onderwezen in het Italiaans)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelen

Om de student te voorzien van:

 • een brede basis van zakelijke vaardigheden om te kunnen concurreren in een moderne en dynamische managementomgeving
 • basiscompetentie op het gebied van bedrijfskunde, management en economie
 • belangrijkste technieken om te werken in de boekhouding en belastingadministratie
 • belangrijkste soorten financiële transacties, met bijzondere aandacht voor marktgerichtheid
 • specifieke training in bedrijfsfinanciering, met wiskundige en statistische methoden en technieken die nodig zijn om financiële problemen op te lossen
 • een basis van computervaardigheden met betrekking tot planning van bedrijfsmiddelen en de toepassing ervan in e-business
 • competentie in culturele kennis en professionele expertise vereist voor het begrijpen van de internationale zakelijke context en de regels daarvan.

Carrièremogelijkheden

Op verschillende zakelijke gebieden zoals boekhouding, organisatie, marketing, productie, financiën, planning, auditing en belastingzaken in particuliere, openbare en organisaties zonder winstoogmerk.

curricula

 • Boekhouding en controle
 • Internationale handel en financiële markten
 • Beheer

Ingangstests

Er is geen selectietest voor inschrijving voor de cursus, maar er is een test om het initiële competentieniveau van de student vast te stellen. Studenten die in het eerste jaar van hun cursus zijn ingeschreven, moeten een vaardigheidsniveau hebben bereikt in:

 • Engels
 • Wiskunde

Elk jaar worden in september instaptoetsen gehouden.

Diensten voor de opleiding

Toelating

Toelating tot Italiaanse universiteiten is alleen mogelijk als de student in het bezit is van een Diploma di Maturità ("A" Niveaus / Hogeschoolcertificaat) behaald na 5 jaar op een middelbare school (behalve voor officierstraining).

Online cursussen

Op de website van de universiteit, op www. UNIBG .it / e- UNIBG verschillende cursussen zijn beschikbaar als onderdeel van een netwerkleerprogramma en kunnen ook als studiehulpmiddel worden gebruikt door studenten die niet op regelmatige basis lessen kunnen volgen. Op de e-learning webpagina van de Afdeling Management, Economie en Kwantitatieve Methoden is een cursus beschikbaar die laat zien hoe online collegegeld werkt.

Studiebegeleiding

Binnen de afdeling Management, Economie en Kwantitatieve Methoden is een tutoring-service beschikbaar, die tot doel heeft studenten te helpen tijdens hun studie en eventuele problemen op te lossen die ze kunnen tegenkomen tijdens het volgen van cursussen. Deze service wordt aangeboden door docenten, in samenwerking met de verschillende onderwijsinstellingen, die studenten zullen adviseren en helpen bij het kiezen van hun studieplan.

Stage

Een stage is een integrerend aspect van de trainings- en onderwijsactiviteiten die worden voorgesteld door de afdeling Management, Economie en Kwantitatieve Methoden en stelt studenten in staat om een aantal studiepunten te behalen zoals gespecificeerd in hun studieplan. De stagiair heeft de mogelijkheid om ervaring op te doen in bedrijven of openbare instellingen en zijn of haar kennis van de verschillende bestudeerde onderwerpen, theoretische knowhow en praktische vaardigheden te integreren.

Erkende certificering

Engels

Studenten die de volgende internationaal erkende certificaten bezitten: FCE, BEC1, British Chamber of Commerce (Basic), Trinity College (level 7), TOEFL (137-249 punten) hoeven de toelatingstest niet te doen en worden rechtstreeks toegelaten tot de gespecialiseerde taalcursus. Studenten die beschikken over een van de volgende internationaal erkende certificaten BEC2, BEC3, CPE, CAE, British Chamber of Commerce (Intermediate / Advanced), Trinity College (level 8-9) TOEFL (250 en hoger) hoeven de toegang niet te nemen test en krijgt 6 studiepunten.

Computertechnologie

Studenten die een Europees computerrijbewijs (ECDL) bezitten, krijgen 3 studiepunten en hoeven niet de eerste informatica-test af te leggen die deel uitmaakt van de cursus informatica.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Lees Minder